Да преправим старите мебели с любов - тема 39

• 62 643
  • 918
  •   1
Отговори
# 645
Леле, какво красиво шкафче! С тези нежни краченца и красиви детайли! Точно с такъв завършек на плота съм виждала много мебели с камък. Според мен му трябва майстор да полира плота и с малко боя в показания зелен цвят е готово. То даже и сега е красиво, а като се оправи и плота ще стане чудесно.

# 646
  • София
Papi6 😘
Ооо аз вчера даже намерих клипче как се полира мрамор... Нищо сложно... Никакъв майстор не му трябва 😅

# 647
Добре е после и да го импрегнираш този мрамор.

# 648
Ако не изчезнат петната след полиране, може да са от влага или мазнина и да са пропили надълбоко. Обработва се цялата повърхност с нещо като импрегнатор (не лак!), и те изчезват. Стискам палци, и не забравяй да се похвалиш после с резултата.

# 649
  • София
Всъщност даже имам импрегнатор, бях го взимаха за фугите в баните и камъните около камината, пише, че става за всякакъв вид камък 👌

Ооо как няма да се похваля (както и да се справя)... Даже може да ви тормозя по време на процеса как върви ... Особено ако имам спънки и грижи😅

# 650
Бях си взела две подобни красоти да си доставя удоволствие да ги боядисвам, променям и ремонтирам, но като дойдоха толкова много ми харесаха както са си, че само ги омаслих, даже в същия цвят и още им се възхищавам на изящността.
Та нищо чудно само плота да пооправиш и да го сложиш да краси.

# 651
  • София
😂 😂 😂😘 Може, кой знае, но като цяло това не ми е любимия цвят за дърво

# 652
  • София
Шкафчето е елегантно и носи на тъмно (байц или боя). По-простичките моделчета в стил “farm house” ги изсветляват. Като цяло наблюдавам, че манията с боядисването на всяка цена малко се кротна и повече се акцентира на красотата на шарката на дървото (ако е масив).

# 653
Шкафчето е елегантно и носи на тъмно (байц или боя). По-простичките моделчета в стил “farm house” ги изветляват. Като цяло наблюдавам, че манията с боядисването на всяка цена малко се кротна и повече се акцентира на красотата на шарката на дървото (ако е масив).
На първо място и аз гледам шарката при масив, на второ - модела. Някои модели са по-красиви с боя, други направо ги разваля боята. Зависи и от стила - Шаби шик и Прованс направо си просят бояТа Simple Smile, на други не им понася.

# 654
  • София
То не е казано, че ако е масив и шарката ще е непременно красива, ако я има... Има дървета почти без или една такава никаква.

# 655
Шкафчето е елегантно и носи на тъмно (байц или боя). По-простичките моделчета в стил “farm house” ги изсветляват. Като цяло наблюдавам, че манията с боядисването на всяка цена малко се кротна и повече се акцентира на красотата на шарката на дървото (ако е масив).
Леко с байца на вече третирано дърво. Попивната способност на такива е непредсказуема и е възможно да има грозни петна след байцване, дори и след много шкурене. От опит го казвам.
Относно красотата на дървото - ако в една стая има мебели от два или повече различни дървени материали почва да бие по-скоро на кич, скромното ми мнение. Подът обикновено е един вид дървен декор, масата и секцията друг, дограмите, вратите трети, и всеки следващ става много.

# 656
  • София
Не се притеснявам от различни цветове, текстури, стил, дървета и метали... 🤷‍♀️

# 657
  • София
Междудругото ми направи впечатление, че и Лорка имат нови продукти освен тебеширената боя - акрилна , еластична, гланцова и т.н. Имат и здрав матов полиуретанов лак на водна основа. Ако някой ги е ползвал, ще се радвам да сподели. На мен ми предстои да завърша едно соц -бюро точно с Лорка, но не знам кога ще намеря време.Simple Smile Иначе изшкурих фурнира на плота до основа и баща ми го лакира в тъмен орехов цвят.

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 16:59 от Skiorche

# 658
Не се притеснявам от различни цветове, текстури, стил, дървета и метали... 🤷♀
Виж тези продукти тук - има най-различни по вид и състав вносни финиши (масла, вакси, пасти), включително и доста шантави и смели. Имат продукти и от USA. В малки разфасовки са за единични проекти.
https://armstrongshop.com/category/132/krakleta-patini-efektni-pasti-i-dr.html
Междудругото ми направи впечатление, че и Лорка имат нови продукти освен тебеширената боя - акрилна , еластична, гланцова и т.н. Имат и здрав матов полиуретанов лак на водна основа. Ако някой ги е ползвал, ще се радвам да сподели. На мен ми предстои да завърша едно соц -бюро точно с Лорка, но не знам кога ще намеря време.Simple Smile Иначе изшкурих фурнира на плота до основа и баща ми го лакира в тъмен орехов цвят.
Нали ще го видим? Simple Smile
И аз не съм изхвърлила моето ученическо, че ми е мъчно направо, но не знам дали ще го преправям...стои и чака да реша.

# 659
  • София
😂 Мерси Скиорче за сайта и на Кубратова, че те цитира и го запази😅😂🤗🤗🤗

Общи условия

Активация на акаунт