Да преправим старите мебели с любов - тема 39

• 62 641
  • 918
  •   1
Отговори
# 660
Месинг се чисти много добре с комбинация на сол и оцет. Имам голяма месингова табла, която чистя със Силит Бенг - не знам продават ли го още този препарат, много е добър за много неща. Като цяло, месингът лъсва от всякаква киселина, оттам и идеята да се чисти с доматено пюре.

# 661
  • София
Супер, значи спокойно това ще го мина също без химикали👍

# 662
  • София
Хаха, изтрих го, защото не съм убедена, че всички продукти са подходящи и за дърво. Акрилните бои със сигурност ДА, но като цяло повечето са за платна. Кубратова е била бърза😉. Но имайте наум, ако поръчвате от там и проверете дали стават за различни повърхности!

# 663
  • София
Ето ме и мен. Уикенда боядисах леглото. В крайна сметка купих боя на Сократес за мебели със сатенен финиш и според мен стана супер. Личи си растера на дървото, защото е релефен, а не ми се шкуреше, но той е по-скоро ефект, отколкото дефект.
На стълбата имаше въже, на което котките си точат ноктите и затова е в този вид (отпреди да сложим въжето й видяха сметката), но днес ще купя ново и ще увия пак целите вертикални греди. Хогуъртс гръбчетата са винил и са закачени на леглото, не на стената. Тях взех от Алиекспрес. Малката е супер доволна.
Довечера ще закачим и лампата от последната снимка на втория етаж и ще увесим малко летящи ключета между двата етажа и ще е готово за вълшебни сънища 🤩

Скрит текст:

# 664
Браво!Май и аз ще трябва да боядисам леглото на моята скоро.

особено по стълбата е цялото в драскотина.
Кажи ми,моля,цвета на пода на стаята кой е Много ми хареса!

# 665
  • София
Чудесно е станало, като оправиш и стълбата ще е още по-добре... Само тези дупки бих китосала преди боята... Или и там ще има въже и те ли са от котаната?

# 666
Ред, златен дъб се води.

# 667
  • София
Angel_Dust, дупките ги видях чак като минах с мечето отгоре. И те са от глупавите котки, които са твърде дебели да скочат от раз на горния етаж и драпат с нокти да си покатерят дупетата Laughing
Още не знам дали ще навия въже или ще оставя дребната да си налепи стикерите и да миряса, че от сутринта ме гони с тях да пита къде може да ги сложи.

Подът е ламинат на Егер. Някакъв дъб е, но не помня точно, слаган е преди 9 години.

# 668
  • София
Не е стара мебел, но е за преправяне, та ще питам тук. Получих една дървена ваза с отчупено ъгълче и лека пукнатина по дължината. Не знам дали е изпускана или ударена и ако беше преди година, щях да я върна със сигурност. Сега обаче умувам как да я оправя. Най- лесното е да китосам и да я боядисам цялата, но ще ѝ се загуби ефектът. Има вариант да сложа боя само горе или да увия и залепя нещо. Повече се чудя за пукнатината, първоначално помислих, че там е снадката, но май не е така. Ще я завъртя да стои така, че да не се вижда, но ми се иска да я подсиля, да не се разцепи напълно. Със сигурност и котката ще я бута поне няколко пъти. Пише, че дървото е пауловния.

# 669
  • София
Ами ти и пукнатината може да китосаш.
Друготе е лепило  с200, момент  със дървесна прах (от шкурене)
Иначе ако имаше такова дърво и дупката можеше да оправиш, така че почти да не личи... 🤷‍♀️
Има вариант и да пробваш с кит, да го издраскаш подобно на структурата на дървото и с боички да пробваш да допълниш  липсата, обаче... Не знам колко достоверно ще успееш

# 670
Според мен пукнатината може да е от разсъхване на дървото.

# 671
  • София
Като нищо, изглежда адски сухо, въпреки че отцепеното парче повече напомня удар, но може двете да нямат общо. Така или иначе няма да бъде пълнена с вода предполагам... Та цепката може и като ефект да се приеме
😬

# 672
Дървото може да се запълни с восък - продават се стикчета с различни цветове. След това омасляване на цялата ваза и няма да личи отчупеното/ спуканото. Ако ръката влиза отвътре по протежение на пукнатината - лейкопласт, а отгоре (върху лейкопласта) епоксидна смола. Трудно ще се работи, но ще даде пълна непропускливост.

# 673
според мен ако вазата се пълни с вода и после се оставя за известно време без ... пак ще се напука. Дървото като съхне така става.
А ако се иска непропускливо трябва добре да се обработи отвътре , но пак не съм сигурна че няма да се влажни дървото и после като съхне да се пука.

# 674
  • София
Няма да се пълни с вода, взела съм я за изсушени растения и пампаска трева. В инструкцията също пише, че не трябва да се мокри. Трябваше да взема дървена или метална, друга нямаше да оцелее, заради котката. Иначе търсих отчупеното парченце в кашона, но за съжаление го нямаше, иначе лесно щях да го лепна.

Общи условия

Активация на акаунт