Да преправим старите мебели с любов - тема 39

• 62 638
  • 918
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Явно пукнатините са си част от чара, така си ги продават и не им пука
обаче това отчупеното е мн гадно... Аз бих си искала замяна.

# 676
И аз бих я върнала и сменила - все пак търговецът получава цена за здрава вещ, а ти изпраща счупена - щом е нямало парченце и в кашона, вероятно така е и изпратена. Само заради последната шмекерия бих им я върнала.

# 677
Можеш върху отчупеното парченце да навиеш и залепиш някакво въженце, канап, филц, дантела или каквото ти дойде наум.

# 678
Здравейте! Blush
Някакви идеи за освежаване на тази кухня и спалня? Идеята ми е да ги пребоядисам.... но в какво цветово съчетание? На кухнята си мисля само за вратичките, но не знам с какъв цвят да заменя сегашния... и дали няма да стане по-зле...
Скрит текст:

# 679
  • До сърцето...
За кухнята, ако гърба е сиво, а плота - някаква имитация на гранит, май най-добре новият цвят да е мента.
Скрит текст:

или безопасното бяло, пък акцентите ще дойдат после (така електроуредите няма да изпъкват)
Скрит текст:

# 680
Поръчай си дълбоки шкафове отгоре с цвета на геъбчето (сиви) - така е като недовършено.
Аз бих сменила плота. Шкафовете са ми съвсем ок.

# 681
  • By the river side
Някой има ли опит с такъв гардероб? Имам боя аквахром. Тъмен цвят. Дали ще покрие добре? Грунд преди боята?
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 07 фев 2024, 16:50 от Magill

# 682
Някой има ли опит с такъв гардероб? Имам боя аквахром. Тъмен цвят. Дали ще покрие добре? Грунд преди боята?

На този гардероб само бих му сменила дръжките и в подходяща среда ще грейне. Всеки модел не е подходящ за боядисване, според мен този е сред тях.
То си е твоя работа, де, но ми хареса гардеробът и предлагам да премислиш още веднъж.

# 683
  • By the river side
Тя средата е селска къща:blush: Лошото е,  че пода е дърво, спалнята
и нощните шкафчета в друг цвят дървения (лачени:grinning:) и цялостно ще е сбирщина. Може би само леглото ще боядисам и тогава ще го мисля гардероба.
Нещо такова като комбинация от цветове, само че и таблите  са плътни.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 07 фев 2024, 16:52 от Magill

# 684
Е, навремето всичко е било дърво, не непременно в един цвят и пак е много красиво. Сигурна съм, че ще се намери начин да се хармонизират всички елементи.
Бих подходила в такъв случай по-цялостно към решението, включително да видя общата цветова схема с текстил (завеси, килими, покривки за легло), лампи и друго, каквото има. Чак тогава ще мисля за боядисване на каквото и да било. Може да се окаже, че няма нужда или няма да е точно гардеробът. А веднъж боядисаш ли го, трудно ще го възстановиш. 

# 685
Здравейте! Blush
Някакви идеи за освежаване на тази кухня и спалня? Идеята ми е да ги пребоядисам.... но в какво цветово съчетание? На кухнята си мисля само за вратичките, но не знам с какъв цвят да заменя сегашния... и дали няма да стане по-зле...
Скрит текст:

Жълтите вратички бих ги боядисала в тъмно графитено/почти черно/, но и бих помислила за врата за тази пералня.
Има по-плитки перални.

# 686
  • София
Мен пък жълтите или лайм е това шкафове са ми по-малкия проблем... Като цяло си е в ок състояние кухнята... Че и леглото.. Просто са омръзнали? Или е обзавеждане дошло с покупката на апартамента? Понеже не се и споделя някаква насока за желания не знам...
Всъщност ако нещо не ми харесва, то е тъмнокяфявото, него бих направила мн тъмно сиво (по-тъмни от гърба).
Сега вече зависи и от бюджет... Защото... Добавяне на горни шкафове и смяна на пералня изискват едни други средства пред фолио / боя за вратички...
Честно не знам защо това сивото от гърба не стига до тавана... Така само около комина и тръбата на аспиратора ми е странно... Предполагам поне това бих допълнила.
Иначе плота се връзва с пода, за мен не любими цветове и сигурно тях бих променила, не шкафчетата(има боя за плочки, не предлагам смяна 😆)

# 687
В кухнята най-много ме дразни бежовият плот. Иначе лайма със сиво и черно ми е ОК. Аз лично бих сменила бежовият плот с черен и при възможност бих скрила пералнята.

# 688
Имотът е ваканционен, а обзавеждането е правено преди 15 години. Ако имах средствата бих го сменила, но към този момент нямам. За това търся бюджетни варианти за освежаване Blush Но, каквото такова.. Благодаря за идеите.

# 689
Тя средата е селска къща:blush: Лошото е,  че пода е дърво, спалнята
и нощните шкафчета в друг цвят дървения (лачени:grinning:) и цялостно ще е сбирщина. Може би само леглото ще боядисам и тогава ще го мисля гардероба.
Фурнирът на този гардероб сам по себе си е много красив. По-скоро бих жертвала (боядисала) лачените шкафчета. А на гардероба само рамката около огледалото и евентуално горната лайстна бих боядисала в същия цвят като шкафчетата. Виж цветови комбинации с кафяво като на фурнира, може да е контрастен цвят, но аз по-скоро бих търсила хармониращ. С акцент в подходящ цвят според мен гардеробът ще изглежда много елегантно. Изцяло боядисан ще му се изгуби красотата, ще навява асоциации за огромен скучен бял (или цветен) хладилник в спалнята Blush

Общи условия

Активация на акаунт