Да преправим старите мебели с любов - тема 39

• 62 627
  • 918
  •   1
Отговори
# 690
  • By the river side
Благодаря за гледните точки. Беше ми полезно. Flowers Hibiscus

# 691
Някой има ли опит с такъв гардероб? Имам боя аквахром. Тъмен цвят. Дали ще покрие добре? Грунд преди боята?
Скрит текст:
Бих сложила грунд преди тази боя. За всеки случай.
Имаме на вилата подобен стар гардероб, въобще не ми харесва. Кичозен ми е и този на снимката. Бих боядисала в цвят него и нощните шкафчета. Мисля че с еднакви интересни дръжки мебелите ще изглеждат по-добре в една стая, отколкото няколко различни стари демоде соц дървени десени.

# 692
Аз пък имам дилема с тази вътрешно входна врата .ММ кандиса да я изкъртим,но като си помисля в какъв филм ще вляза отново и настръхвам.Правена е по поръчка  и в годините съм я лакирвала поне 2-3 пъти.
Тъй като интериорните са бели се замислям дали да не я боядисам бяло.Как мислете ,дали ще се получи?
И още нещо има,което ме дразни.Ще приложа снимки.От външна страна изглежда добре,но от вътрешната около стъклата,които са лепени със силикон ме дразни много.Няма нищо декоративно,което да скрива  тази част.
Не знам дали ме разбрахте😄

# 693
Не виждам причина да не се получи добре и в бяло, но дали ще улучиш същия нюанс и финиш на останалите врати?
Ако има риск цветът да се различава, по-скоро бих я оставила в дървесния вид, не е казано, че трябва входната врата да е еднаква с интериорните.
За силикона - има такива декоративни метални или с метален ефект тънки лайсни, евентуално с такива може да го прикриеш. Само трябва според мен да съобразиш цвета на останалия обков - брави, панти (ако са видими).
Ние имаме остъклена холна врата, но не е правена със силикон, вероятно директно е вграждано стъклото в рамките.  В тази връзка може да питаш дали не може да се преработи тази част, вместо да слагаш лайсни.

# 694
  • Под сянката на разлистените кактуси
Аз бих я оставила - много арт деко ми се вижда Heart

# 695
  • София
Аз бих боядисала рамката без да се замисля в цвят дори различен от бял. Шарката на дървото така и не се вижда, лакът е бая наслоен и изглежда като на петна. Но монтажът на стъклото със силикон е направо скандален. Какви са били тези "майстори"...Посъветвайте се с дърводелец. На правоъгълните стъкла могат да се сложат дървени лайстни върху силикона. На овалната врата можете да направите шаблон и да го занесете на дърводелец да изреже лайтсна по него. Друг вариант е да замените стъклото с тънки плоскости, които да боядисате в цвета на рамката.

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 18:14 от Skiorche

# 696
Това с шаблона и при майстора ми хареса.
Ще я помисля още малко.Много ми  жълтее това дърво.
Тази година вече побелях от тези врати ,стени и кухни 😅

# 697
Аз съм за бялото Simple Smile

# 698
Ако правилно разчитам снимката, върху стъклото е лепено матиращо фолио. Бих заменила стъклата с поликарбонат или друг лек непрозрачен материал, който при точно изрязване, ще влезе в отвора, без да е необходим силикон. При свалени стъкла и по-добре  и лесно ще се пребоядиса, макар че аз бих премахнала лака и бих омаслила дървото.

# 699
  • София
Според мен си е релефно стъкло.

# 700
При свалени стъкла и по-добре  и лесно ще се пребоядиса, макар че аз бих премахнала лака и бих омаслила дървото.
Мда, а също махам стъклата, махам тоз многослоен лак, омаслявам и слагам нови стъкла.

# 701
Да,фолио е на стъклата.Ако ще я боядисвам ще се сложат нови стъкла,но захващането им отново трябва да е по същия начин.

# 702
Ако намериш кадърен дърводелец, може да ти предложи някаква друга идея за стъклата. С дървени лайстни и според мен ще изглежда много добре, но е фина и пипкава работа, за да се получи идеално. Не всеки би се захванал, особено със заоблените сегменти.

# 703
Ако вместо стъкло се избере  поликарбонат/плексиглас..., може да се изреже точно , по правилно направен шаблон, като се остави резерв от милиметър. Тогава е достатъчно да се "вгнездят", без да е нужна фиксация.  Материалите са леки и не е опасно дори при силно удряне на вратата да паднат, да се счупят и да наранят някого. Има тъмни варианти поликарбонат, с които ще се постигне ефектът на липса на видимост. А ако все пак не се изреже точно и останат видими хлътвания, има силикони в цвят (според този на рамката), които при правилно външно поставяне (а не с цел лепене) с тънко шприцоване и приглаждане с течен сапун могат да прикрият грешките.

# 704
Здравейте!
Предстои ремонт на старо жилище. В коридора и две от стаите са сложени плочки-здрави са, но в десен, който не ни се нрави. Холът е с естествен паркет, който аз обожавам. ММ е с претенции, че не му е особено модерно, но предвид че нямаме бюджет за нов естествен, не бих махала този и мисля, че успях да го убедя. Виждала съм в olx да се продава стар паркет и се зачудих дали ако купим, бихме се справили с поставянето му, за да не става различна настилка във всяка стая. Също така плочкаджията(наш близък) ни предлага да лепим плочки върху плочки, което на мен хем ми се нрави, хем не. Ще спестим пари и мръсотия-то е ясно, обаче откъм качество не ми звучи ок. Също така това ще надигане нивото и ако оставим паркета в хола, ще стане грозно.

Понеже започнах да проучвам фирми за врати и се хванах за главата, сега убеждавам ММ да запазим съществуващите, но как според вас може да се осъвремени врата, която е със стъкло в горната част?

Общи условия

Активация на акаунт