Да преправим старите мебели с любов - тема 39

• 62 591
  • 918
  •   1
Отговори
# 705
Реденето на естествен паркет е голяма играчка ,особоно за хора, които не са го правили.
Ако имате време и умения..опитвайте.
И аз не бих махнала естествен паркет.

# 706
Този паркет, който е в момента, не може ли да бъде изциклен и лакира/омаслен? Не е нужно да се маха и да се пренарежда ако няма някакви сериозни повреди.
Разлика в нивата не разбрах откъде идва, но има преходни лайсни, с които се прикрива /така се каже/ разликата в нивата.
Плочка върху плочка се лепи, ползват се грундове. Има и боя за плочки, с която може да се промени цвета, ако плочките са здрави и ти харесват като форма и как са залепени.
За вратите, има пана за врати.
https://www.rosi.bg/materiali-za-vrati-30/mdf-pana-za-vrati-90/
Не съм пробвала, но четох, че може да се ползват за обновяване на стари врати.

# 707
О, тези пана са много добра идея, много благодаря!
Настоящият паркет е в много добро състояние, иска само циклене и омасляване,  да. Но ако в коридора надигнем с нови плочки, ще се получи разлика коридор-хол.
А и основното е това, че помещенията ще са с три различни настилки-паркет,ламинат и плочки.

# 708
  • София
Нали са 3помещения с врати... 🤷‍♀️ 😂
Не бих лепяла плочка върху плочка, бих махнала или боядисала старите.
И ламината ли върху плочките?
И подкъсяване на врати и смяна на входна?

# 709

И ламината ли върху плочките?
Така разправят...
То идеята беше да се сменят и вратите. Нека са отделни помещения с врати, но не ми е естетически издържано да са различни. Тука вече е до вкус.

# 710
  • пустинята Гоби
Аз съм слагала ламинат върху плочки, добре се получи, години наред - няма проблеми. В същото жилище преди да сложим навсякъде ламинат, имаше разлика в нивата на пода. Наистина слагат преходни лайсни, които обират разликата, не седи лошо, но със сигурност е по-красиво навсякъде да е еднакво..

# 711
  • София
Ето няколко идеи за боядисване на врата със стъкло, както и нагледно как е затворено стъклото с дървена рамка/летви.
Свалянето на 3-4 слоя лак според мен ще е много трудоемко. Ако отдолу има орех или дъб ще си заслужава, но аз за чам не бих извършила такава хамалогия.
Иначе, ако решите до голо дърво - мажете с ремовал или друга подобна химия, сваляте с шпакла - така поне 5-6 пъти. Накрая минавате със шлайфа (грубо и фино). Омасляването също е добре да се обмисли. Колкото и да е,  всяко масло по-скоро потъмнява дървото леко или пък му дава жълтеникав оттенък, освен ако не е с бял пигмент. Ако ви се връзва с интериора -ОК.

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 18:20 от Skiorche

# 712
Моите врати със стъкло са точно такива - както на снимките. Обожавам и такива прозорци, но нямам...

# 713
  • София
PS. - въпрос за дръжчиците, мога ли да очаквам да се почистят повече или до толкова е нормално, бяха тотал черни, едната не й личеше даже да е месинг... Ама какво е това розовикавото, което се показва, последен пласт мръсно или просто не полиран метал, направо като мед изглежда
Скрит текст:

И да, знам, че съм унищожила "хубавата" им патина😆 но аз не искам да пазя патина по шкафа. А и ще си направят нова във времето.
😂 Взех си вчера най-накрая нощното шкафче... Всъщност си тръгнахме с две от там... 🤷‍♀️ 😂  Та приключението скоро почва... За жалост нещо ни спря тока на къщата и нищо не виждам в гаража, а мислех днес поне да ги измия.
Иначе плота наистина е зле, без шкурене няма да мине, но на живо е по-красив от на снимка, та ще пробвам да го спася.

Обаче, честно... Изработката е... Ма мн смешно и кекаво са ги правили тези мебели, аз по-добре ще ги скова и по-добри сглобки ще направя... Или поне не по-зле... 🫣 Но не знам така като ги гледам дали бих си купила голяма мебел като бюфет например😆

Последна редакция: нд, 11 фев 2024, 14:20 от Angel_Dust

# 714
Що не си купиш нови дръжчици.
Моите чакат да ги сложим

# 715
  • София
😂 Ми, за да ме питаш... Защото съм решила първо да почистя и пооправя каквото мога, а а после да реша. А и за да мина през всичко и да видя кое как се прави, как става, колко отнема... Както се казва - уча се и се забавлявам. Иначе, даже съм си харесала едни керамични, с месинга лесно, избор богат.
По принцип на тези винта е на тях, за новите ще трябва да допробия дървото, което всъщност не е проблем.

Последна редакция: нд, 11 фев 2024, 15:09 от Angel_Dust

# 716
Що не си купиш нови дръжчици.
Моите чакат да ги сложим

А откъде купувате тези дръжки?

# 717
От магазин за обков, реален аз.

# 718
PS. - въпрос за дръжчиците, мога ли да очаквам да се почистят повече или до толкова е нормално, бяха тотал черни, едната не й личеше даже да е месинг... Ама какво е това розовикавото, което се показва, последен пласт мръсно или просто не полиран метал, направо като мед изглежда
Скрит текст:

И да, знам, че съм унищожила "хубавата" им патина😆 но аз не искам да пазя патина по шкафа. А и ще си направят нова във времето.
😂 Взех си вчера най-накрая нощното шкафче... Всъщност си тръгнахме с две от там... 🤷‍♀️ 😂  Та приключението скоро почва... За жалост нещо ни спря тока на къщата и нищо не виждам в гаража, а мислех днес поне да ги измия.
Иначе плота наистина е зле, без шкурене няма да мине, но на живо е по-красив от на снимка, та ще пробвам да го спася.

Обаче, честно... Изработката е... Ма мн смешно и кекаво са ги правили тези мебели, аз по-добре ще ги скова и по-добри сглобки ще направя... Или поне не по-зле... 🫣 Но не знам така като ги гледам дали бих си купила голяма мебел като бюфет например😆
Не помня каква им беше цената на шкафчетата, но здравите и добре направени ги продават и доста скъпо.
Щом можеш да ги стегнеш и полираш плота, си направо на плюс.
Хайде, да се похвалиш после с обновените! И със здраве да ползвате!

# 719
  • София
200лв двете. Ще видим мога ли не мога ли, повече май за забавление си ги взех и да не скучая докато е студено и мм работи.
Те, особено моето не толкова, че не са здрави, просто конструктивно са ми не съвсем ок... 🤷‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт