Да преправим старите мебели с любов - тема 39

• 62 668
  • 918
  •   1
Отговори
# 615
  • София
На Икеа серията Billy са с дълбочина 30 см. Имат врати по избор - плътни или със стъкло, цели, половинки, за надстройка. Можете да си сглобите каквото ви трябва.

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 22:08 от Raya

# 616
  • София
Да, гледах ги Billy, но трябва на най-долния ред да се поберат тийнейджърски обувки 43 номер Simple Smile)) Идеята е да бъде нещо като дрешник в антре.
В крайна сметка реших, че шкафът ще застъпи леко перваза на вратата и сега допускам максимална дълбочина 35 см.надявам се да намеря по-лесно шкаф с такъв размер.
Детските няма да свършат работа, за съжаление.

# 617
Пакс имат рамки 33 или 35 бяха назад, но са високи 2м.

На Billy може рафтовете да са под наклон, така 43 номер ще се събере.

# 618
43 номер засега. Laughing Не се подигравам, а споделям личен опит.
Мъжки обувки големи размери са проблем за прибиране, по принцип.

# 619
43 номер засега. Laughing Не се подигравам, а споделям личен опит.
Мъжки обувки големи размери са проблем за прибиране, по принцип.
Така е. ММ и синът носят съответно 46 и 45 номер обувки и си искат специфично място.

# 620
Аз съм с вграден гардероб в коридора, над 60 санта е назад, до тавана, та място бол.

# 621
Аз съм с вграден гардероб в коридора, над 60 санта е назад, до тавана, та място бол.
Такива бяха гардеробите ни в двата бивши апартамента (тухлено строителство от 70-те), няма такъв кеф наистина.
Имаше и отделно място за обувки (големи) Simple Smile
Обаче кучето ми беше се научило да ги отваря и да яде обувките на баща си Simple Smile , та пак се наложи при толкова много място да търся начин да ги прибирам на сигурно. Всичко отваряше, без хладилника.

# 622
  • София
☺️☺️Да ви питам... Гледам в нета едно старо шкафче с мраморен плот.... Дали ще лесно може да се махне плота и да си го сменя с дървен, някой с някакъв подобен опит? Да не се забъркам в безнадеждна ситуация?

# 623
☺️☺️Да ви питам... Гледам в нета едно старо шкафче с мраморен плот.... Дали ще лесно може да се махне плота и да си го сменя с дървен, някой с някакъв подобен опит? Да не се забъркам в безнадеждна ситуация?
Аз имам такова скринче и мраморният плот е подвижен - сваля се напълно. Предполагам, че няма да е трудно да се изработи по размер дървен и да се замени.
Не е при мен, за да ти направя снимка със свален плот, в селската къща е.

# 624
  • София
Оооо, супер, силно ще се надявам това да е нещо подобно, харесва ми, а плота май е и прецакан, освен, че не харесвам мрамор...
Ако все пак е лепен може би също ще мога да го откъртя,, без да разруша шкафчето😬

# 625
Оооо, супер, силно ще се надявам това да е нещо подобно, харесва ми, а плота май е и прецакан, освен, че не харесвам мрамор...
Ако все пак е лепен може би също ще мога да го откъртя,, без да разруша шкафчето😬
Ако имаш възможност, разпитай продавача и помоли да ти изпрати снимки на шкафчето със свален плот, ако е такъв.
На мен пък ми е много удобно скринчето точно с това покритие като помощно до трапезната маса, че гостите слагат бутилки, тапи, чаши и не го мисля Simple Smile
Иначе си слагам на него вази, свещници и прочие без притеснения, че ще капе восък или вазата ще е влажна, пък понеже е близо до вратата, ММ си слага и какво ли не, но знае, че няма да се повреди Simple Smile

# 626
  • София
А, то някакво нощно, а и не е в бг... Нищо де, не е скъпо, най мн да боядисам плота. Ако изобщо още е налично.

# 627
А, то някакво нощно, а и не е в бг... Нищо де, не е скъпо, най мн да боядисам плота. Ако изобщо още е налично.
Ако го вземеш и отстраниш мраморния плот, не го хвърляй, остави си го за месене на маслени теста и темпериране на шоколад, но е добре да се почисти и полира пак.

# 628
  • София
Привет отново от мен.
Благодаря ви отново за насоките по въпроса ми с дървеното икейско легло. Вече дойде на дневен ред и този уикенд мисля да го започвам.
Вкъщи имам две неотваряни кутии от това нещо и доколкото чета, би трябвало да ми свърши работа.

Тъй като обачв се води грунд-боя, изобщо не ми е ясно трябва ли да слагам отделно грунд преди това? Дървото е чист масив, няма лак по него.
Имам в мазето и импрегнационен грунд за дърво на Леко, ама се притеснявам ако го намажа, да не стане точно обратния ефект, тъй като не съм сигурна дали са съвместими двата продукта 🤔

# 629
  • София
Аз също с въпрос... Успях с поръчката на моето шкафче, пътува... Чакам да пристигне и ми възникват няколко питанки:
Да ми препоръчате препарат за почистване, евентуално импрегниране и полиране на мрамор?
Ако не стане с чистенето може ли да се боядиса например и с каква боя? Марка?
Нещо за почистване и полиране на метални, май месинг дръжчици ако реша да не ги сменям с други?
Мисля част да е байцнато... Отгоре масло как ще е? Чудя се масло/вакса или лак... Но пък за лак нямам пръскалка, сигурно с четка няма да е мн ок....
Върху акрилна боя мога ли също да намацам масло/вакса?

November rain - съвсем ясно си пише на това, че може да е основа(те да се ползва като грунд един слой) на боя или емайл лак или да се ползва като финиш, нанасяйки 2слоя от него. След като е и водоустойчиво покритие не знам импрегнатор защо ти е. Но ако искаш нещо да пази дървото от вредители и тн... Предполагам не е проблем да намажеш предварително, винаги можеш да пробваш на една дъсчица как става.

Последна редакция: пт, 02 фев 2024, 10:21 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт