Да преправим старите мебели с любов - тема 39

• 62 587
  • 918
  •   1
Отговори
# 735
  • Майничка
Баба ми почистваше кожени кресла с почистващо мляко за лице с няколко капки бял оцет. Първо избърсваше праха, после напръскваше с лек разтвор домашен сапун и вода, забърсваше добре със сух парцал, после млякото и пак минаваше със сух парцал. Два пъти годишно подхранваше с овлажняващ крем с мъничко терпентин - разнасяше леко с кръгообразни движения, оставяше го за половин час, после избърсваше остатъка. По шевовете минаваше с навито на клечка памуче.

# 736
Имам детски спомен за почистване на естествената кожа с памук, напоен в прясно мляко. Тогава млякото не беше обезмаслено и трябваше да внимаваме известно време да не си намазним дрехите, като избягваме сядането. После мазината от маслото попиваше.

# 737
Имам и аз някакви подобни детски спомени. С нещо много лесно и елементарно беше. В детството си даже съм ги почиствала, но не помня много добре, изтрило ме се е от паметта тотално и от няколко дни се напрягам да се сетя. А и ми се бъркат спомените с почистването на клавишите на пианото/с паста за зъби май беше/ и някои други предмети. Всичко беше с много достъпни и не толкова специализирани продукти, но вършеха работа определено.

# 738
https://furnitureclinics.bg/
Оттук съм купувала препарати за възстановяване и поддръжка на специфични материали  - много високо качество са им препаратите. По телефона може да се консултирате. За кожа имат много видове.

# 739
  • Майничка
С паста за зъби чистеше кабарите, но трябваше да се внимава да не отиде на кожата.

# 740
Баща ми си мажеше коженото яке с Дефламол - мехлем за кожни раздразнения. Също  и глицеринът влияе много добре на кожата, както и течен парафин.

# 741
Има и пасти с масло от норка.

# 742
С вазелин също се почиства и поддържа кожа.

# 743
  • София
https://furnitureclinics.bg/
Оттук съм купувала препарати за възстановяване и поддръжка на специфични материали  - много високо качество са им препаратите. По телефона може да се консултирате. За кожа имат много видове.
Адреът им с реален магазин ли е, мн искам да видя байцовете на живо и да ди избера точния цвят на живо.

# 744
Сегашните пасти за зъби не са като Поморина и Мери-то. Та може би трябва да се внимава. С Поморин и Мери чистех сребърни бижута, просто паста върху памуче и търкане. Но сегашните гелообразни и полутечни пасти - не знам.

# 745
Поморин и сега има, не знам обаче дали е с нещо различна от едно времешната.
Иначе сребро се лъсва идеално с пепел от цигара, тоя номер и друг път съм го писала тук. Една приятелка се занимава с това, имаха работилница с нейния мъж, каза че си е стара занаятчийска тактика от преди да наизлязат масово ултразвукови вани, специални препарати и прочие. Тя даже ми казваше с пръсти да нанеса и да тръкна, но аз не мога да се прежаля заради миризмата, та топя изгасената част от фаса в пепелника и с нея. То не иска много търкане а буквално 2-3 движения и светва.

# 746
  • До сърцето...
Кожа се поддържа с мляко, необезмаслено. Това е класика, и за кожени якета, и за кожени мебели.

Иначе има и кожарско мазило, български препарат, на достъпна цена, аз съм супер доволна.

# 747
Не съм чувала, че пепел от цигара чисти сребро. Ще го пробвам. Вкъщи открай време го чистим със сода за хляб, също лъсва. Мисля, че добре се чисти и ако се натопи във водата от варени картофи.
Ако помислим - кожата как се разваля? Обикновено изсъхва и се напуква. Което значи, че е добре да се овлажнява и омаслява. Също може и да се изтърка и да придобие овехтял вид, което също става от сухота.

# 748
  • Варна.
Чанти, якета и обувки от естествена кожа мажа с бебешко олио.

# 749
Angel Dust, не съм проверявала. Обикновено по телефон съм се консултирала - каквото избрах ми изпратиха по куриер. Може да звъннете и да попитате.

Общи условия

Активация на акаунт