Политиката в България - Тема 4

• 704 126
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Само в 25-ти не печелят традиционно. Днес точно там са се заформили опашки в края на деня и се е стигнало до удължване на изборния ден. Някой се е активизирал накрая. Simple Smile
https://m.offnews.bg/news/Izbori_18760/Opashka-ot-glasuvashti-v- … en-do_798342.html

# 136
  • Другата България
Също така не виждам как ГЕРБ ще направи коалиция с БСП. Една част от твърдия електорат на ГЕРБ е именно тази част, която Борисов успя да залъже, че ще пази държавата от социалистите, а сега ще се коалира с тях? БСП ако се коалират с ГЕРБ също води до застрашаване за следващото НС. Също така смятам в момента, че името на Борисов не фигурира в списъка на Магнитски, защото се дава някакъв шанс да се направи евроатлантическа коалиция, която да помогне Украйна. Нинова обаче е в другия лагер, така че не виждам по този въпрос как ще се разберат.
Всеки, следящ политическите нагласи през последната година би си помислил нещо такова, ама на, “българинЪТ“ /любимото ми обобщение/ е съгласен на всякакви гимнастики, само и само този, когото /не/ харесва да е/не е в управлението. Категорично смятам, че един съюз ГЕРБ-БСП ще е ритуално самоубийство за ББ повече от харакири при съюз с ПП-ДБ.

Стефан Янев качва, тъй че току виж минал бариерата.
Иначе Костя съвсем ще се нагълта с мандати.....

# 137
Има опция за ПП+БСП+ДПС и евентуално ИТН, ако влезе. Съвсем "реформаторско"  и "антимафиотско" би се получило.

# 138
  • София
Има опция за ПП+БСП+ДПС и евентуално ИТН, ако влезе. Съвсем "реформаторско"  и "антимафиотско" би се получило.

Това ми се струва най-най-най-малко възможния вариант. БСП не вярвам да припарят повече до ПП.

# 139
Има опция за ПП+БСП+ДПС и евентуално ИТН, ако влезе. Съвсем "реформаторско"  и "антимафиотско" би се получило.
Това няма как да стане.
Опцията е ГЕРБ и ПП. Бойко си го каза в петък. Може би и с подкрепа на ДПС.
ХИ това чака, има опит да управлява с ББ. Simple Smile А КП пак ще се вихри, дано поне научи българския език.

# 140
  • София
Нали вече по-голямата част от обществото е наясно, че това са нагласите като цяло и оттук нататък всяка коалиция е по-вероятно да не се приема като падение, а като поемане на отговорност. На хората им писна да ходят през няколко месеца да гласуват и да се харчат пари. И двете големи партии казаха, че ще търсят създаване на правителство, без компромис е ясно, че няма как, по-важното е, че вече и на избирателите им е ясно това.

# 141
  • София

И последен коментар от мен - фейсбук контакт, цялата фамилия в ЕС от не знам кога, децата им завършиха и се ожениха там, вчера ми писа, че ще гласували антиЕС. Те са толкова зле там, милите, че много държат България да не види ни ЕС, ни евро.
Пффф....

Да, а в магазин във Франция се организираше подписка против приемането на еврото в България. Явно наблюдаваме еволюция на поговорката "не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле" да мени своя нрав към "на мен да ми е най-добре, а на Вуте да му е най-зле". Joy  Joy  Joy
Не знам дали тези хора осъзнават как палят собствената си черга, ама дано се опарят, за да им дойде акъла в главата.

# 142
Според мен ББ/ГЕРБ могат да извъртят една коалиция с БСП като “национално отговорна” с цел “стабилно управление”. Сиреч, може да се опита да канализира недоволството на хората от безвремието и политическата импотентност като се представи за антипод на носителите на анархията и липсата на управление. Като добавим и щипка “вижте колко сме диалогични” и “склонни на компромиси” само и само да “спасим” държавата, направо ги виждам в МС с Корни. Или, ако не те директно, то марионетките им.

Управление без компромиси няма да има. И, да, някой ще трябва да преглътне репутационните щети от прегръдката с врага. Предвид електоратите им, за мен ГЕРБ, ДПС и БСП са най-добре позиционирани да го направят. За сравнение - за ПП/ДБ и Възраждане подобен акт (с ГЕРБ, например) би бил еквивалентен на самоубийство. За ГЕРБ, БСП и ДПС - не би бил; ще има някакъв отлив на гласове, но няма да изчезнат. И ще имат достъп до държавните кранчета 4 години. Дали пък няма да захапят колала? Simple Smile

ПС: Не твърдя, че ще има такъв кабинет, но твърдя, че не е по-малко възможен или вероятен от ГЕРБ и ПП/ДБ. В крайна сметка, на 90% съм сигурен, че кабинет пак няма да има и ще гласуваме лятото. А после и есента.

# 143
  • София
И последен коментар от мен - фейсбук контакт, цялата фамилия в ЕС от не знам кога, децата им завършиха и се ожениха там, вчера ми писа, че ще гласували антиЕС. Те са толкова зле там, милите, че много държат България да не види ни ЕС, ни евро.
Пффф....

Мислят те ден и нощ. Страх ги е да не отидат още българи там. Laughing Както един куп емигранти гласуваха за Тръмп, който обеща да ги пази от емигрантите. Laughing

# 144
Пак опираме до правата на трайно живущите извън България да гласуват. Има съвсем демократични държави, които не осигуряват такива права за свои граждани.

Коалиция между ГЕРБ и БСП може да се стори възможна на по-млади избиратели. Хората от по-старата генерация не са до такава степен свикнали с идеята за коалиции с диаметрални идеологически различия.

# 145
Кога са следващите избори? 😁

# 146

Пффф....

Да, а в магазин във Франция се организираше подписка против приемането на еврото в България. Явно наблюдаваме еволюция на поговорката "не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле" да мени своя нрав към "на мен да ми е най-добре, а на Вуте да му е най-зле". Joy  Joy  Joy
Не знам дали тези хора осъзнават как палят собствената си черга, ама дано се опарят, за да им дойде акъла в главата.
На мен познат ми прати как
на вратата  а универсален български магазин в Германия стои призив на Възраждане за подписката против еврото. Друг познат ми  плещи нещо от сорта да си гледаме нашето. България трябвало да е  самостоятелна, суверенна държава, а не обърната нито към ЕС, нито към Русия. Как го виждат тези хора да се случи и какъв би бил резултата от точно това. Мисъл явно не вкарват много.

# 147
  • Другата България
Скрит текст:
Според мен ББ/ГЕРБ могат да извъртят една коалиция с БСП като “национално отговорна” с цел “стабилно управление”. Сиреч, може да се опита да канализира недоволството на хората от безвремието и политическата импотентност като се представи за антипод на носителите на анархията и липсата на управление. Като добавим и щипка “вижте колко сме диалогични” и “склонни на компромиси” само и само да “спасим” държавата, направо ги виждам в МС с Корни. Или, ако не те директно, то марионетките им.

Управление без компромиси няма да има. И, да, някой ще трябва да преглътне репутационните щети от прегръдката с врага. Предвид електоратите им, за мен ГЕРБ, ДПС и БСП са най-добре позиционирани да го направят. За сравнение - за ПП/ДБ и Възраждане подобен акт (с ГЕРБ, например) би бил еквивалентен на самоубийство. За ГЕРБ, БСП и ДПС - не би бил; ще има някакъв отлив на гласове, но няма да изчезнат.
И ще имат достъп до държавните кранчета 4 години. Дали пък няма да захапят кокала? Simple Smile

Скрит текст:
ПС: Не твърдя, че ще има такъв кабинет, но твърдя, че не е по-малко възможен или вероятен от ГЕРБ и ПП/ДБ. В крайна сметка, на 90% съм сигурен, че кабинет пак няма да има и ще гласуваме лятото. А после и есента.
Blush Няма. Мога да се обзаложа на каквото кажеш. Друг е въпроса, че дори и това /хипотетично/ да се случи, то в никакъв случай не би продължило повече от 4 месеца, да не говорим за 4 години.
Но не, според мен шансът от съюз БСП-ГЕРБ-ДПС е клонящ към - безкрайност. Blush

# 148
  • Пловдив
Според мен ще се пробват ГЕРБ, ДПС и БСП.
Ще го маскират под лозунга "На България й трябва правителство", после ще обяснят, че ще е реформаторско и представя целокупния български народ. Герб-СДС дясното, БСП лявото, а ДПС малцинствата и ще го играе балансьор.
Все пак не е чудо невиждано, Борисов е кадър на НДСВ, което преди години управляваше с ДПС и БСП.
Нашето семейство иначе дружно гласувахме за "квадратчето" и като гледам резултатите ако се даваха мандати и на него като нищо щеше да вкара депутати.

# 149
Най-възможна ми се струаа "хартиената" коалиция.

Общи условия

Активация на акаунт