Политиката в България - Тема 4

• 704 092
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 120
То пак ще се види цирка за избиране на председател на народното събрание. Ако миналия път беше с дни, тук може със седмици...

# 121
  • София
И аз залагам на коалиция ГЕРБ-БСП-ДПС, която даже има шанс да се окаже стабилна, като цяло зависи от външнополитическите нагласи на ГЕРБ.

И аз. И дори смятам, че една такава коалиция може да си управлява 4 години без никакъв проблем, а не да е само до местните избори.

# 122
  • София
Цитат
Обаче ако заспалият българин реши да отдели 10 минути, за да иде да гласува
Омръзна му на българинът вече, яко му писна. Днес като гледах физиономиите на хората, докато чаках ред, измъчени, примирени, апатични.

# 123
  • София
Гледам в дир, че и трите социологически агенции, които цитират, вече твърдо дават преднина на ГЕРБ.

# 124
ГЕРБ с БСП ми се струва напълно невъзможно и от двете страни.

# 125
Мен ми е интересно къде ПП вземат гласове. Дали само цяла София да са взели??
Всякаш БСП е по-малкото зло.

# 126
  • София
Аделина Радева защо навиква така по БНТ1?
Възраждане с 40 депутата????? А, стига, бе!

# 127
След 1996 няма как да гледам на БСП като на "по-малкото зло". Особено при настоящата геополитика.

# 128
Не виждам нищо странно в резултатите. В последните седмици и дни имаше повсеместни призиви да НЕ се гласува. Особено във фейса - отварям група за примерно котки - не гласувайте, в група за чанти - не гласувайте, в група за здраве - не гласувайте. Не гласуваха 2/3 от хората - значи са доволни и спокойни. Човек, ако го дразни или бърка нещо - взема мерки.
Интересно е обаче, как турците в Турция гласуват под строй - те явно повече се вълнуват от развитието на България, отколкото българите в България.
И последен коментар от мен - фейсбук контакт, цялата фамилия в ЕС от не знам кога, децата им завършиха и се ожениха там, вчера ми писа, че ще гласували антиЕС. Те са толкова зле там, милите, че много държат България да не види ни ЕС, ни евро.
Пффф....

# 129
  • София
Не виждам как ПП+ДБ ще  направят коалиция с ГЕРБ, дори ако и Борисов се разкара. В тази партия (ГЕРБ) просто няма личности, които да поемат юздите. Тома Биков и Делян Добрев, известни като "остриетата" на ГЕРБ, всъщност не критикуваха ли Борисов до дупка до не много отдавна, но изведнъж смениха плочата? С тези ли ще се направи коалиция и тези ли ще ръководят ГЕРБ? Без Борисов тази партия просто ще потъне в забвение.

Също така не виждам как ГЕРБ ще направи коалиция с БСП. Една част от твърдия електорат на ГЕРБ е именно тази част, която Борисов успя да залъже, че ще пази държавата от социалистите, а сега ще се коалира с тях? БСП ако се коалират с ГЕРБ също води до застрашаване за следващото НС. Също така смятам в момента, че името на Борисов не фигурира в списъка на Магнитски, защото се дава някакъв шанс да се направи евроатлантическа коалиция, която да помогне Украйна. Нинова обаче е в другия лагер, така че не виждам по този въпрос как ще се разберат

Цитат
Омръзна му на българинът вече, яко му писна. Днес като гледах физиономиите на хората, докато чаках ред, измъчени, примирени, апатични.

Като му е омръзнало на българина, то тогава да се възхищава на топките на ДПС. 500 години са се възхищавали на топките на спахиите, явно това е нещото на българина, което няма да му омръзне - да се кефи на топки, макар и чужди. Пък после да се прави на мачо и да говори срещу джендърите Joy

# 130
  • София
Скрит текст:
Цитат
Като му е омръзнало на българина, то тогава да се възхищава на топките на ДПС. 500 години са се възхищавали на топките на спахиите, явно това е нещото на българина, което няма да му омръзне - да се кефи на топки, макар и чужди. Пък после да се прави на мачо и да говори срещу джендърите Joy
Резултатите са красноречиви.

На мен пък вчера и днес масово ми излизаха из фейса призиви да се гласува, даже и спонсорирани реклами на този и онзи кандидат-депутат. Уж забранена агитацията, ама ....

# 131
Като не искат ПП да правят коалиция с ГЕРБ, им остава коалиция с БСП, ДПС и Възраждане. Това по-възможно ли е?
Всичките с червените линийки работят за Радев, да не кажа директно - за Путин.

# 132
Мен ми е интересно къде ПП вземат гласове. Дали само цяла София да са взели??
Всякаш БСП е по-малкото зло.

Е, ясно е къде. Партии подобни на ПП и особено ДБ се представят най-силно в големите градове. Неслучайно избирателите им са снизходително определяни като “жълтопаветници”, “умнокрасивитет”. Не е да нямат избиратели в други населени места, но в изброените им е силата. На изборите точно преди появата на ПП, ДБ спечели 2 от 3те МИРа в София.

# 133
Те реално ДБ само София вземат , последните избори не съм видяла да вземат Пловдив или Варна като първа политическа партия там... Това ми е мисълта тези 24 процента от днескашния избор дали е само от София.

# 134
  • София
Също така смятам в момента, че името на Борисов не фигурира в списъка на Магнитски, защото се дава някакъв шанс да се направи евроатлантическа коалиция, която да помогне Украйна.

И аз чух такива работи, затова и не гласувах за ГЕРБ, но ББ е вещ в занаята и се надявам, че ако има желание, може да извърти нещата така, че да е по-добре за България, отколкото за Украйна.

Общи условия

Активация на акаунт