Политиката в България - Тема 4

• 704 072
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Това може да е било така преди 2-3 парламента. Предполагам, че с последните изяви на Радев една голяма част са преосмислили приоритетите си. Все пак електоратът и на двете формации е предимно проевропейски и проатлантически. 
Скрит текст:
Резултатът от изборите е, че народът иска двете големи коалиции да намерят път помежду си и да управляват, колкото абсурдно или екзотично се струва това на някой.
Изобщо не съм съгласна. Избирателите на ПП и ГЕРБ ще ги линчуват, ако се коалират с кръвния враг, защото двете партии са точно такива. Да не говорим, че след помията, която изсипаха един върху друг, някак ще е супер лицемерно ББ и КП да седнат на една маса и да се гледат в очите, а за ръкуване, да не говорим.
Аз лично не виждам как ББ ще седне с/у КП, след думите, които КП отправи директно към ББ. Та той искаше да го вкара в затвора? Обратното също е валидно. Аз лично не бих седнала да преговарям с някого, който ме нарича престъпник, пък нека сме и двамата проатлантически настроени. Как си представяте ББ да стисне ръката на човека, който го изкара по пижама от тях по най-унизителния начин пред семейството му, излезе в полунощ да се похвали, че злодеят е вече зад решетките и накрая като н@сран каза, че нямало доказателства? А КП какви подигравки отнесе от ГЕРБ? Предполагам, че и на двамата им е останало някакво достойнство като хора, да оставим политиката.

Като говорите за исторически компромис и т.н. възможни договорки между ПП, ДБ и ГЕРБ, забравяте един много важен факт - Кирчо си позволи да арестува НЕЗАКОННО Борисов. Това е нечувано в Европа - никой не си е позволявал да арестува лидера на опозицията в държавата и то НЕЗАКОННО. Борисов никога, ама никога няма да им прости това че спа една вечер като долен престъпник в ареста. Просто забравете това да стане.

Ще разберем след задокеанското посещение. Ако алтернативата е Магнитски? От ЕС само Манфред Гаража го подкрепя.

Няма политика, има  политическа мафия, която краде и безчинства по всички възможни начини и, за да остане във властта, е готова да обслужи всяко външно поръчение, идващо от Големия задокеански брат, Сорос или Брюксел, като последният пък от своя страна обслужва задкулисната интернационална мафия.  И с демонстрираните за пореден път овчедушие и пасивност българинът няма шанс за нормален живот. Да не кажем, че феновете на зомбивизора даже и не разбират какво става. Nerd

А Москва къде е в картинката, а?

# 106
Ами не е точно така, защото при евентуален такъв развой, после при вот на недоверие вече ББ ще трябва да има подкрепата и на останалите партии. Тоест, от неговата подкрепа може да зависи да се избере правителство, но оттеглянето на подкрепата не е достатъчно условие да падне правителството.

Не казвам, че това ще стане, но съгласят ли се на коалиция,това може да е последният парламент на ПП.

# 107
  • София
Никога не съм вярвала, че ще напиша, че ДПС показват за пореден път топки, за разлика от останалите. Scream

Правителство на малцинството е обречена кауза, както и да го гледаме.

# 108
Накрая нова тройна коалиция Герб ( с различен мп), ДПС и БСП. 😆😆 За кратко до местните избори.

# 109
  • София
Накрая нова тройна коалиция Герб, ДПС и БСП. 😆😆 За кратко до местните избори.
И харакири за Корнелия. На следващото завъртане ще се чуди, дали ще мине 4%. Satisfied
Аз виждам нови избори към юни.

# 110
Ми да, що пък не... 😆😆

И да идем на нови избори през юни , местните ще са най-важни.

# 111
  • София
Мечтите са безплатни, не пречи да помечтаем поне днес. Smiley

Ми да, що пък не... 😆😆

И да идем на нови избори през юни , местните ще са най-важни.
Ще поставим рекорд по избори. Satisfied

Днес слушах за избори 2:1
избираш Парламент, кметове, районни ..... и стоиш по 10 минути да цъкаш на машината, излиза един наръч хартия, натъпкваш я в кутията и броят един месец. Smiley Satisfied

# 112
Никой с никого не се е сгодявал. Всякакви спекулации от типа "хартиената коалиция" или "партията на войната" според мен са само спекулации.
И ББ и ПП сами си го казаха преди изборите.

# 113
У нас е като футболна агитка,  аз съм от тези и ако ще  да са боклука на света , им симпатизирам.
 Разбирам за някои,  но  повечето не членуват в партии, то  и  партии са  три, ДПС, БСП  и тиквените.  Другото е еднодневки. Но и при трите не е до членство,   като агитки са  твърди .
 Няма на хоризонта партия  наистина, един каза , че 8 години трябват да си изгради една такава и провери.
 Видя се ,че съдебна система няма,  Бойко  не знам, но Цветанов му изгради партията  и  направо я построи ,така ,че да превземе държавата.
 Няма да променят съда ,защото тях трябва да затвори и за това е борбата. Да отнесат взетото без последици, ако вземат още е бонус.
 Няма промяна , няма и да има скоро.

# 114
  • София
Слушате ли ДПС? Карадайъ малко се пообърка и спомена някакъв автобус по грешка Joy

# 115
Точно ГЕРБ, ДПС и БСП най-малко ще пострадат от общо управление, защото имат големи ядра и малки периферии. Сиреч, каквото и да направят - все ще имат едни Х стотин хиляди гласа, които са им в кърпа вързани. ПП/ДБ и Възраждане имат по-малки ядра и по-големи периферии, тоест управление с някоя от токсичните партии може да им струва много, включително участието в следващо НС.

В този ред на мисли, въобще не е изключено ГЕРБ и ДПС да привлекат БСП за общ кабинет. Синхронизираните им действия в края на миналото НС за мен са индикация за сближаване на позициите/тестване на водата.

# 116
За мен може да стане ,но без главните лица в лицето на Борисов , Корни и Карадайъ.

# 117
  • София
ДПС показват топки, защото народът тотално абдикира от своето задължение да си брани свободата чрез гражданските си права и задължения.  Политиците на тази партия знаят, че каквото и да кажат, то те пак ще са третата партия, защото имат твърд електорат и за тях няма да гласуват нито повече, нито по-малко. Обаче ако заспалият българин реши да отдели 10 минути, за да иде да гласува, тогава е сигурно, че ДПС няма да са трета партия и бързо топките им ще бъдат скопени.

# 118
  • София
И аз залагам на коалиция ГЕРБ-БСП-ДПС, която даже има шанс да се окаже стабилна, като цяло зависи от външнополитическите нагласи на ГЕРБ.
В същото време Възраждане са псевдорусофилска партия, според мен, на такива се правят и обират вот.

# 119
  • София
реално от голяма коалиция в момента печели ГЕРБ и губят ПП. На ГЕРБ идва дюшеш да е във властта по време на местните избори. Освен това една такава коалиция, ББ много по лесно ще я направи лесна за преглъщане от симпатизантите си, те и в момента над 60% са готови за коалиция. Докато ако ПП-ДБ искат да спечелят нещо на местните избори, включително голямата им цел - София, прегръдката с ГЕРБ не е най-подходящата стратегия. Затова поне аз си мисля, че коалиция/правителство  няма да има.

Общи условия

Активация на акаунт