Политиката в България - Тема 4

• 704 271
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 20 595
  • Буркина Фасо
Всеки арестант или затворник е грижа и отговорност на държавата. Ако с Божков се случи нещо докато е в ареста държавата ще отговаря. Та нормално е да има охрана.
покрай Божков плащаме охрана и за близките му. споменават жена, която не му е съпруга по документ.
но пък не споменават децата му, родителите, които са такива по документ. предполагам, че децата са му по-близки от някаква жена

# 20 596
по отношение на социолозите ще дам няколко факта.
Социолозите предсказваха 42 процента на Костов 20 процента на НДСВ и влизане на Гергьовден с 4 процента, почти до края то стана обратното. Социолозите предсказваха сигурна победа на П.Стоянов, Бонев втори, Първанов стана президент
Социолозите не хванаха 10 процента на Доган, още толкова на Бойко Борисов и дава разгромна поребда на БСП през 2009. Асланов най-много лъжеше, даде едва ли не 36 процента, Станишев май 20 не взе?
Сова Харис дадоха 17 процента на Бареков когато събра 10, а на ПП масово им даваха 15 процента те взеха двойно.
Отдавна съм се научил да не вярвам на българските социолози. Само Боряна Димитрова дава що -годе реални изследвания, но и тя не безгрешна. Сова Харис, Центърът на не знам какво си на Любо Павлов и Маркет Линкс са особено зле.

Ако Възраждане спадне, задържи се на това ниво или поне има забавен растеж ще съм най-щастливият човек.  И ще викам Ура! Смятам обаче, че много хора са по море, не са обхванати от проучването, а и доста хора не си признават, че ще гласуват  за Възраждане или Герб.
Смятам че с началото на предизборната кампания рязко ще се вдигнат процентите на Възраждане.

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 23:22 от Лорд Сняг

# 20 597
  • Другата България
И аз мисля, че % на негласуващите ще се вдигне, но надали местния вот може да е индикатор за каквито и да са нагласи на национално ниво, защото с кметовете е малко по-особена ситуацията. За съветници също, преференциалния вот също е голяма заигравка.

# 20 598
Процената на негласуващи ще се вдигне тъй мисля и аз. Много хора очакваха друго от ПП, незабавни арести на Борисов и компания, огласяване на корпуция, ще има още разочаровани. Точно затова мисля, че ще се вдигне процента на Възраждане те си имат твърд електорат и ще наберат инерция. на фона на негласуващите.

# 20 599
За мен няма значение кой е трети точно,все са зле/дпс и възр./Имам проблем с реденето на листите,групата на Шаро не слиза от челните места,а има къде по-кадърни хора,но на неизбираеми позиции.

Например:Стою Стоев.Има къде по-доказали се и опитни юристи,които той е предредил в миш-маша на коалицията.Пейков понеже е плд кадър беше на неизбираемо място,но мощният преференциален вот го прати директно в НС.

Нашият кмет тази седмица пак с мизерии,контра са му само едни съветници,което означава,че няма да си променя вота и за кметски,дори предсрочни.

# 20 600
Например:Стою Стоев.Има къде по-доказали се и опитни юристи,които той е предредил в миш-маша на коалицията.Пейков понеже е плд кадър беше на неизбираемо място,но мощният преференциален вот го прати директно в НС.
Стана ми малко любопитно, кои пък са тези опитни юристи и с какво са се доказали? Само да не кажеш Надежда Йорданова, че тя не се доказа с добро напоследък.

# 20 601
В парламента юристи не им трябват, оправят се и без такива.

# 20 602
За съжаление ги видяхме колко се "оправят". Правят поправка на поправката на поправката на закона.

# 20 603
Не,не са влезнали в НС,това визирах под  определено редене на листи.
Споменавала съм я доста,основен пример,който давам е Веселина Александрова,19 поред беше в листата,неизбираемо място просто.Стою Стоев беше на второ място в листа.
Понеже изтъквам все битката ѝ с Гергов за Пловдивския панаир,възпирането на мераците му и всички номера по този казус от нашия кмет,не значи ,че за належащите проблеми,важни за града не  бият контра тя и другите от ос на ДБ на *схемите на Здравко Димитров,ако тръгна да описвам..ще е дълго и ще досадя вероятно.

# 20 604
Не защо,сподели проблемите на Пловдив.Е,поне накратко. Тук все за София говорим, София това, София-онова, дават я непрестанно по телевизията...но реално София е едва около една трета от страната. Нека не забравяме че има и други градове и те също са важни. Пловдив е втори/трети град проблемите му също са важни.

# 20 605
  • София
Процентите на Възраждане спадат, понеже сменят главния секретар на МВР и президентската алабала няма да стане толкова лесно. А в алабалата са т.нар. социолози (реално ПРи), които гледате по телевизията.

# 20 606
Ще говорим след изборите, аз все още мисля че ще качат проценти, независимо от това какво показват социологическите агенции.

# 20 607
Лорде,нп,но утре в стегнат разказ,че с едното око гледам.
Това му е подленото 20 на Димитров,набързо го копнах от тях:
Скрит текст:
Съветниците от Демократична България (ДБ) – Пловдив се запознахме със скандалното предложение, внесено от Здравко Димитров в Общински съвет тази сутрин и едва броени седмици преди изтичане на мандата му. Кметът предлага закупуване на терен от 67 дка в парк „Отдих и култура“, собственост на „Тея инвест“ АД, за почти 29 млн. лв. без ДДС.

Припомняме, че не излъчихме  представител от ДБ – Пловдив в сформираната от общината комисия, която да преговаря с фирмата за закупуване на терена. Подозирахме, че тази комисия ще бъде само гумен печат и по всично личи, че сме били прави. Многократно сме заявявали, че общественият интерес ще се защити само ако първо се смени предназначението на имота и след това се пристъпи към процедура по отчуждаване.

Директно договаряне с „Тея инвест“ АД продължава линията на задкулисни договорки, на която бяхме свидетели и при размяната на 7 общински имота за съседния парцел на същия собственик. Гласувахме "против" тази замяна, както и гласувахме "против" предложението на кмета да откупи имота на Парка.

Още през януари внесохме предложение в Общински съвет, с което да се стартира процедура по промяна на предназначението на терена, за да се превърне отново в парк. Съществува законов механизъм кметът да инициира процедура по частично изменение на Общия устройствен план за имота, който да получи отреждане „за озеленяване“. Настоявахме за тази стъпка, тъй като така ще може да се придобие терена на многократно по-ниска цена от 29 млн. лв. без ДДС.

Мнозинството в Общински съвет не подкрепи това предложение и явно е на мнение, че парите на данъкоплатците трябва да се ползват за обслужване на частния интерес, вместо да се инвестират в нови детски градини, велоалеи или пътна инфраструктура. Още повече, в наличните документи е записано, че Община Пловдив вече дължи над 141 млн. лв. по кредити, към които ще се прибави нова значителна сума.

ДБ – Пловдив изискваме преди разглеждането на предложението в комисиите и в Общински съвет да се представи подробен доклад от сформираната комисия, за да се установи какво е направено за защита на обществения интерес. Смятаме, че е задължително да се назначи повторна и независима пазарна оценка, тъй като сме на мнение, че сегашната не е нито реалистична, нито "независима".

Продължаваме да използваме всички налични правни механизми, които да докажат незаконсъобразната смяна на предназначението на имота в парк „Отдих и култура".

# 20 608
  • Разпиляна във въображението
А може просто липсата на Костадинов и компания, които да логорействат по телевизията, е спомогнало за този отлив. Няма кой да настройва борчески хората.

Слушах вчера краткото интервю на Тодоров по БНР и вътрешният министър все по-смешен ми става.

И Цеков! Този сериозен ли е? Ще измерва неравенствата по пътищата и това е. Изтъпанил се пред камери и бусче. Шишков щеше да проверява със скенер пластовете, дебелината и т.н.

# 20 609
Очаквам Възраждане на местните избори да има по-слабо представяне от това на парламентарните, но не заради отлив на подкрепа.
Като гледам какви лица успяват да вкарват в парламента съм скептична към това колко силни ярки,силни фигури имат по места, за които да се гласува.

Общи условия

Активация на акаунт