Обаче случката повдига въпрости не само за поведението на изнервени пациенти и техните роднини, но и за поведението на персонала. Част от въпросите ги задава майката на Даная, която дари органите на починалата си дъщеря. И са съвсем резонни.
Къде бяхте вие, докторе, когато аз бях обиждана, когато ваш шеф на клиника ме питаше дали съм малоумна и ми крещеше и заплашваше пред 20 човека свидетели? Къде бяхте, когато ваша сестра от детска неврохиргия ми каза, че и е писнало от мен, защото обикалям коридора, докато детето ми умираше в операционна зала. Къде бяхте, когато с цялата злоба на света взе химикал от ръцете ми извивайки го? Къде бяхте, когато изгониха баща ми от двора, защото беше късно, а аз останах сама?
Защото ние отивайки в “Пирогов” с децата си, отиваме на война. Защото спокойствието, което вие би трябвало да ни давате, отдавна го няма. Защото на вас, докторе, ви пречат тичащи деца. Защото вие, нямате нормална комуникация с пациенти и родители. Защото вие, докторе, можете и да убивате… и убивате! Убивате с неглижиране, с подценяване, с липса на специалисти, с лоши графици, с политическа зависимост, понякога и с некомпетентност.
https://offnews.bg/zdrave/doktore-zashto-ne-napisahte-v-stranitc … uAwiZoCRg8GmJDVdE