Политиката в България - Тема 4

• 683 887
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 22 905
  • Другата България
Хе-хе, и каква стана тя? Слухове били, инсинуации били, хипотези били.....и мармота умря от смях днес, когато слуховете се оказаха реалност. Аз лично съм изненадана, ако изобщо има изненадани и учудени от въпросната номинация на Хекимян. За пореден път ББ показа на останалите как се прави политика, па макар и “политика“ да е, него това не го засяга. От както я има /не/коалицията, и на децата беше ясно, че за да получиш, трябва да дадеш. И ББ даде - София. На каква цена - също е ясно, що се отнася до него в личен план. За останалото може само да гадаем и да правим “хипотези“, докато въпросните не се оправдаят, така някак изненадващо. Blush Слушах го снощи, днес не съм пускала новини все още, та снощи чух в Пловдив един въпрос от рода на: “Ако кандидатът на ПП ДБ е на балотаж в София, вие ще го подкрепите ли“. Отговорът беше - “като партньори ще го подкрепим, да“. Blush Та въпреки моето отношение и мнение за ББ в частност и ГЕРБ като цяло - шапки долу /от мен/ за поредното показно на политическата сцена, за съжаление демонстрирано от човек, който няма кой да го бутне, и като гледам, скоро няма да има.

# 22 906
Според проучванията, ГЕРБ си стоят горе-долу на едни и същи проценти, а ПП-ДБ си вървят убедително надолу. Това най-добре показва за коя партия има обратно броене и за коя не. А и както ХИ много добре знае, и го е казвал дори - прегръдката с ГЕРБ е токсична за всяка партия (не цитирам).
Като осъзнаваш вредата от някой защо му ставаш ортак?! Thinking

Защото се гушнаха с ПП, а както знаем, ПП-тата не слушат никого и си правят, каквото поискат. Всички помним посърналите физиономии на ХИ и АА при обявяването на сглобката и продължителното им мълчание по темата. Имат опит хората и знаеха какво ще стане. И то си става - бавно, но сигурно

# 22 907
Който и да е кмет, за комфортно управление трябват минимум 31 съветника...

# 22 908
Който и да е кмет, за комфортно управление трябват минимум 31 съветника...
Силно съмнително. Да речем Герб вземат 25 процента от гласовете...и то ако активността не e ниска, а тя вероятно ще е, та могат до 30 процента да ги докарат. Събират между 15 и 20 общински съветника. ВМРО с 4 бяха златен ключ, а Герб в един фрагментиран общински съвет (40 гласа трябва да се разпределят между ПП, БСп, възраждане и вили Лилков) ще контролират ситуацията.

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 20:11 от Лорд Сняг

# 22 909
  • София
АХ кандидат за кмет на София?!?
Във ФБ фенове на ГЕРБ роптаят срещу номинацията или провиждат някакви суперстартегии на ББ. Интересно ще бъде, спор няма.
Аз имам следното питане - какъв интерес би имал АХ да влезе в ОС, ако не успее да стане кмет? Защото е ясно, че път назад към някоя голяма медия за него няма.

# 22 910
Във ФБ фенове на ГЕРБ роптаят срещу номинацията или провиждат някакви суперстартегии на ББ. Интересно ще бъде, спор няма.
Аз имам следното питане - какъв интерес би имал АХ да влезе в ОС, ако не успее да стане кмет? Защото е ясно, че път назад към някоя голяма медия за него няма.

Ще го вземат за ПР на ГЕРБ и ще му отпуснат някакви финансови екстри от далаверата за свои хора?

# 22 911
Хекимян е никой. Въпросът е друг,защо Борисов прави тия необясними циркове?

# 22 912
Голям!
един общински съветник може ако е в подходящата комисия да манипулира нещата, от него да зависят сума ти строежи и по корупционни схеми да получава много, много, много пари.

# 22 913
Хекимян: "Основната ми мотивация е да направя най-доброто за себе си, като гражданин". Laughing
Сякаш не го знаем ...

Ако гласувам, ще е за Вили Лилков.

# 22 914
  • София
ЧС, този план Б е харакири за Хекимян според мен. То не е кон за кокошка, а за врабче.

# 22 915
в нашата къща масово сме решили, че ако изобщо ще гласуваме ще е за Лилков.

# 22 916
А Терзиев не беше ли дарител на ПП?

Както и да е, за мен тези избори са шоу, ще стане интересно, особено да гледам дебат между Хекимян и Терзиев.

Не мога да отрека креативност на Бобо , направо се спуках от смях.
Надмина себе си този път.
И според мен ББ надмина себе си с избора на АХ, в добрия смисъл. Според мен АХ най-вероятно ще спечели, колкото и да не им се вярва на почитателите на ППДБ. Освен партийна подкрепа, би получил и гласове, защото е популярна личност. А и ДПС няма да издигат кандидат, познайте техните гласоподаватели за кой от двамата ще гласуват ?
Освен това АХ освен че през последните 20+ години живее тук, то и като журналист с голям стаж е много по-наясно с положението в София, отколкото Терзиев.
Представям си и аз дебат между Хекимян и Терзиев, ясно е че АХ ще смачка Терзиев ... Явно за това воя на феновете на ПП е толкова голям. Не разбирам защо се тръшкат толкова - кмета ще е от управляващата коалиция все пак, ще могат спокойно да реват на рамото на коалиционния си партньор, ако кмета не ги слуша Joy.
Със сигурност при балотаж между двамата ще гласувам за АХ ( за пръв път за кандидатура на ГЕРБ ).

# 22 917

Ако гласувам, ще е за Вили Лилков.

Естествено. Но ако балотажът е примерно между Григорова, недай си Боже и Хекимян,...

# 22 918
Рашките казали на посланика ни, че щели да се разправят лично с тези, които изгонили шпионите им. Свободна Европа.

# 22 919
  • Разпиляна във въображението
Добре де, нали уж църквата била българска. Като се вземе предвид мълчанието на БПЦ и днешното решение, оставам с впечатлението, че църквата не е "българска".

Сега гледах едно клипче с ББ при Златомир в Тази сутрин. Там обаче Борисов е дал пример как Хекимян е министър на енергетиката. "Топлата" връзка не е от няколко дни, а може би от повечко.

Общи условия

Активация на акаунт