Политиката в България - Тема 4

• 684 092
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 22 980
А защо ще връщат ДДС-то на 20%, след като вече ни готвят за нова ковид вълна, ваксини и болни? Или този път планът е да няма карантини и затваряния на обекти?
Със сигурност.

# 22 981
  • София
Пък Алфа Рисърч, днес ме питаха за балотаж между Терзиев и Хекимян. Явно такива тенденции виждат те. Подкрепата на НДСВ зад Ликов ми е неприятна.
Има ли някъде листа с кандидатите за районни кметове в София?

# 22 982
Проф. Янакиев днес по Nova News, разобличил е всички опорки и лъжи на Митрофанова, Волен и Копейкин..

Той припомни, че решението за затварянето на Руската черква е на руското посолство в София. „Ако разгърнете регистъра на Комитета по вероизповедания към Министерския съвет на България, където са изброени всички храмове и манастири, ще видите, че на този адрес тази църква се води под юрисдикцията на Българската православна църква. По канон на една православна канонична територия не може да има двама епископи и техни наместници. Не може да има юрисдикция на Русия и на България на една православна територия.

По думите му това, че предстоятел на Руската черква е руски духовник не е по право, а е по добра воля. Българският патриарх и софийски митрополит Неофит е единственият, който има правото да назначава или да отказва назначение на който и да е духовник, каза Янакиев.

Относно затварянето на храма и забавянето на руския посланик да даде ключовете, с оправданието, че очаква съгласие от руския патриарх Кирил, Янакиев каза, че руският патриарх няма как да даде съгласие, защото българският патриарх го уведомява за назначените свещеници.

„В тази черква от 2012 г., след като бяха изгонени над 40 българи и руснаци, включително, там не остана енория, с изключение на 5-6 рускини и десетина български путинисти. Затова бяха извикани агитките на „Възраждане” и партия „Атака”. Там беше един скандален расоносещ субект, който мяташе домати по Дома на Европа, че беше арестуван, защото с кръст в ръка говореше анатеми по кортежа на украинския президент Володимир Зеленски. Нека висшето ръководство на БПЦ да съобщи на хората този човек принадлежи ли към БПЦ, защото я излага невероятно”, каза Янакиев. https://fakti.bg/bulgaria/818626

# 22 983
  • София
Еми то ковид не е спирало да има. Щамовете са други и не са с такива усложнения и не налага локдаун.
ДДСто на основни храни и на лекарствата трябва да се намали, а не на кръчмите.

# 22 984
То аз затова се чудя, защо протестиращите за отварянето на църквата не са пред руското посолство.

# 22 985
То аз затова се чудя, защо протестиращите за отварянето на църквата не са пред руското посолство.
Защото не ги брига черквата дали е отворена или не. Те са там да покажат васалска вярност към Русия. Това не се хора, които се черкуват, а агресивни агитки на проруски партии

# 22 986
И какво сега,на колене ще я молят наши светейшества да даде ключа,ужс.
Вече три дена оплакваме трима шпиони изгонени и от РСМ, и молим за един ключ за църква.
"Видях една котка заклещена на дървото,извикайте Пеевски"

Естония е забранила на патриарх Кирил/Гундяев,руски/ да влиза на тяхната територия.Литва също.Чехия го е включила в списъка си със санкции.
Латвия отцепи своята православна църква от Руската патриаршия,"за доброто на своите православни християни и заради националната сигурност".Великобритания със санкции срещу Кирил.Сигурно има още държави,а ние чакаме позволение от него.Ми,супер.

# 22 987
Пък Алфа Рисърч, днес ме питаха за балотаж между Терзиев и Хекимян. Явно такива тенденции виждат те. Подкрепата на НДСВ зад Ликов ми е неприятна.
Има ли някъде листа с кандидатите за районни кметове в София?

От твоя пост разбрах, че още съществуват. 😁

Мисля, че ЦИК ще извади списъците с всички листи - кандидат кметове, районни кметове и общински съветници - в следващите дни. Днес приключва срокът за регистрация. Вероятно могат да се намерят, един по един, на уеб страниците на всяка партия/коалиция.

# 22 988
  • Разпиляна във въображението
Какво пречи на правителството да включи санкции срещу Кирил?

# 22 989
И аз това се чудя. После точно същите протестиращи седнали да обясняват, че ни управлявало едно друго посолство. Ако цялата история не беше толкова нелепа, щеше да е смешна. Струва ми се, че не ги интересува особено самата църква, дали е отворена или затворена, а са там по поръчка.

А защо ще връщат ДДС-то на 20%, след като вече ни готвят за нова ковид вълна, ваксини и болни? Или този път планът е да няма карантини и затваряния на обекти?
Кой ни готви нова вълна и болни? Посолството? САЩ? Новият световен ред?
Отдавна трябваше да върнат ДДС-то. Немалка част от ресторантите и баровете работеха въпреки забраните, когато уж трябваше да са затворени. Приходите им до голяма степен са в сивия сектор. За качеството на предлаганите услуги няма да отварям дума.

# 22 990
  • Разпиляна във въображението
Споко! ГЕРБ са "против" вдигането на данъка и "за" патентен такъв. Очаква се решението на Пеевски.

# 22 991
  • София
Ули, Бърд, задавате въпрос, на който всички знаем отговора. Само протестиращите май не, но техният капацитет е ясен.

# 22 992
Проф. Янакиев днес по Nova News, разобличил е всички опорки и лъжи на Митрофанова, Волен и Копейкин..

Скрит текст:
Той припомни, че решението за затварянето на Руската черква е на руското посолство в София. „Ако разгърнете регистъра на Комитета по вероизповедания към Министерския съвет на България, където са изброени всички храмове и манастири, ще видите, че на този адрес тази църква се води под юрисдикцията на Българската православна църква. По канон на една православна канонична територия не може да има двама епископи и техни наместници. Не може да има юрисдикция на Русия и на България на една православна територия.

По думите му това, че предстоятел на Руската черква е руски духовник не е по право, а е по добра воля. Българският патриарх и софийски митрополит Неофит е единственият, който има правото да назначава или да отказва назначение на който и да е духовник, каза Янакиев.

Относно затварянето на храма и забавянето на руския посланик да даде ключовете, с оправданието, че очаква съгласие от руския патриарх Кирил, Янакиев каза, че руският патриарх няма как да даде съгласие, защото българският патриарх го уведомява за назначените свещеници.

„В тази черква от 2012 г., след като бяха изгонени над 40 българи и руснаци, включително, там не остана енория, с изключение на 5-6 рускини и десетина български путинисти. Затова бяха извикани агитките на „Възраждане” и партия „Атака”. Там беше един скандален расоносещ субект, който мяташе домати по Дома на Европа, че беше арестуван, защото с кръст в ръка говореше анатеми по кортежа на украинския президент Володимир Зеленски. Нека висшето ръководство на БПЦ да съобщи на хората този човек принадлежи ли към БПЦ, защото я излага невероятно”, каза Янакиев. https://fakti.bg/bulgaria/818626

Да, много ми хареса. Ето го в оригинал, заслужава да се чуе.
https://nova.bg/news/view/2023/09/26/427035/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D … 1%84%D0%B8%D1%8F/

# 22 993

Латвия отцепи своята православна църква от Руската патриаршия,"за доброто на своите православни християни и заради националната сигурност"...

Доколкото знам,  в Латвия няма официално призната автокефална православна църква /каквото и да са си гласували/,  не мисля, че това изобщо става с държавни закони. Доколкото знам, нито Константинополската, нито Московската патриаршия, към която са били, са й признавали независимост.

# 22 994
И какво сега,на колене ще я молят наши светейшества да даде ключа,ужс.
Вече три дена оплакваме трима шпиони изгонени и от РСМ, и молим за един ключ за църква.
Ами ще ги молим. Ще се извика ключар и проблемът ще бъде решен.

Общи условия

Активация на акаунт