Политиката в България - Тема 4

• 684 115
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 22 965
Според разследващи журналисти нот. Акт е показан без реквизити, защото подправянето на официален документ носи 8 г затвор, а така не е фалшификат, а просто фейк.
Сега остава да разберем и каква е разликата между фалшификат и фейк.

# 22 966
  • Разпиляна във въображението
Бойко пак си играе с ПП-ДБ. Явно е много уверен, че Хекимян отива на балотаж, а Терзиев -не. Заплашил ги, че ако на втори тур остане Хекимян, а Терзиев отпадне и ПП-ДБ не подкрепят кандидата му ще развали сглобката. Пита ги риторично кого ще подкрепят - кандидата на БСП или на Възраждане.
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/15629515

Мен ме притесни изказването на господин Василев, че на втори тур нямало да ни подкрепя. Следва логичен въпрос - а кого ще подкрепят? "Възраждане", БСП, кого? И ако е така, в парламента те от кого ще очакват подкрепа, след като те нас няма да ни подкрепят? Защото аз ясно и точно съм дал указания на партията - на втори тур подкрепяме ПП-ДБ, защото са наши некоалиционни партньори. И ако подкрепят тези партии, които казах, след изборите ще си търсят подкрепа от тях

Нищо чудно. ДБ-тата врътнаха такъв номер на левите. Левите ги подкрепиха на белотажите, те отказаха за Манолова. Иначе тя щеше да е кмет на София. Някак свързвам ДБ с използвачи, които обаче не искат да се цапат. Такова им е отношението и към ПП-тата. Те обират изцяло негативите, а ДБ само биха вдигнали ръце - ама ние сме с един министър, и него много-много не го дадохме с желание.

Ако НА е фалшив то не виждам каква е причината църквата просто да не се отвори, а ми се иска решение от Русия.

# 22 967
Според разследващи журналисти нот. Акт е показан без реквизити, защото подправянето на официален документ носи 8 г затвор, а така не е фалшификат, а просто фейк.
разликата между подправен официален документ и листче, на което пише нотариален акт търсим.

# 22 968
разликата между подправен официален документ и листче, на което пише нотариален акт търсим.
Подозирам същата както между 50 лв. банкнота фалшификат и тези, които се използват с рекламна цел, например.

# 22 969
Кой точно следва да докаже, че Акта е фалшив? Руснаците няма да се доверят на български експертизи, нито на държави от ЕС или НАТО, а ние няма да се доверим на техните.

# 22 970
Бойко пак си играе с ПП-ДБ. Явно е много уверен, че Хекимян отива на балотаж, а Терзиев -не. Заплашил ги, че ако на втори тур остане Хекимян, а Терзиев отпадне и ПП-ДБ не подкрепят кандидата му ще развали сглобката. Пита ги риторично кого ще подкрепят - кандидата на БСП или на Възраждане.
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/15629515

Мен ме притесни изказването на господин Василев, че на втори тур нямало да ни подкрепя. Следва логичен въпрос - а кого ще подкрепят? "Възраждане", БСП, кого? И ако е така, в парламента те от кого ще очакват подкрепа, след като те нас няма да ни подкрепят? Защото аз ясно и точно съм дал указания на партията - на втори тур подкрепяме ПП-ДБ, защото са наши некоалиционни партньори. И ако подкрепят тези партии, които казах, след изборите ще си търсят подкрепа от тях

Ами прав е. Не може да чакат наготово подкрепа, а когато трябва те да дават подкрепа, да се правят на разсеяни. И после пак да чакат подкрепа от тези, които не са подкрепили.

# 22 971
Няма информация чия собственост е сградата или просто не искат да го кажат.
Цялото мероприятие е насочено към смяна шефа на ДАНС, назначен е от РР. Нали една от задачите е преди изборите всичко да бъде под контрола на настоящото управление.
Другото са амбиции. Щом намериха 70 шпиони при 15 разследвани, какво може да бъде изненадващо.

# 22 972
Митрофанова не дава ключа,от Нова тв.
А какъв е проблема да го даде?Нали  не бяха "варвари",нямало да последват ответни действия,а на посланика ни в Москва друго приказват.

Не знам по-оцапващо да има от това да те пратят да преговаряш с Пеевски, ДПС за конст.реформа.Нали до вчера си им бил опонент,нали всички медии тръбят за гушкането,следят всяка реакция и дума на ХИ,с цел да се види как примира за Пеевски.
И нали ДПС са партньори на коалицията,крепят,но няма да подкрепят никого.Защо ББ изисква нещо,което е по усмотрение на някоя партия.Те се ротират,след неуспешните напъни ББ да направи правителство с БСП,ИТН,ДПС,не помня да са се явявали на избори като коалиция от три партии.Баце какво цели,да ги изцапа със себе си?Ми,той достатъчно го прави с евтини номера.
Днес ще ви подкрепям,ама не,утре няма да ви подкрепям,ама не,това не му харесвало,за онова се изметва,после ги "спасява",айдее.

# 22 973

Връщане на ставката от 20% ДДС за ресторантите е предвидено в пакета данъчни промени за 2024 г. Министерството на финансите вече е готово със законопроектите и предстои да ги публикува тези дни за обществено обсъждане.
Това съобщи министърът на финансите Асен Василев след участието си в традиционната бизнес закуска, организирана от Американската търговска камара в България.
Министър Василев посочи, че преди седмица е провел разговори с представители на ресторантьорския бранш, както и с хотелиери и туроператори, за да обсъдят по-ниските ставки ДДС за тези дейности, въведени по време на ковид-пандемията. Тяхното действие бе удължавано на два пъти и изтича в края на тази година. есторантьорите  са предложили пакет мерки за изсветляване на бизнеса, както и за повишаване на осигурителните прагове на работещите в бранша, но в замяна на това да не бъде повишена ставката на ДДС върху продажбите. Едно от предложенията е заведенията да минат на патентен данък.
Министър Василев обясни, че ако се прецени, че мерките, предлагани от бизнеса, ще са по-доходоносни за бюджета от повишението на ДДС, то тя може да остане на нивото си от 9%. Специално за преминаване към облагане с патентен данък, Василев коментира, че България вече е излязла от този режим на облагане и е възможно да има трудности отново да започне да се прилага. Очаква се НАП да също да даде становище.

# 22 974
  • София
Той понеже не е за смяна.
За АХ, аз лично не виждам проблем. БТВ е комерсиална телевизия, а той е свободен да има политически убеждения и амбиции.
Аз за ГЕРБ никога не съм и няма да гласувам, но и ДБ не го правят лесно за гласоподаватели като мен.
Много лесно може да се провери дали НА за църквата е истински. Все пак се завеждат и има трябва да фигурира в регистрите.

# 22 975
  • Разпиляна във въображението
Според мен хем трябва да им вдигнат ДДС-то, хем да ги изсветлят. Какво е това - ниско ДДС и ние ви даваме пет мерки, за да ни изсветлите. В това няма никакъв смисъл.

# 22 976
Според мен, този случай със заключването на църквата с цел предизвикването на протести, отново ни показва че е крайно време да поискаме смяната на Митрофанова с някой по-адекватен / доколкото е възможно, разбира се..Wink/....Митрофанова и с действията си и с изказванията си, за  пореден показва неуважение към българите, обявява се в защита на шпиони и действа в синхрон с проруската партия Възраждане, като използват религията и вярата на хората за политически цели....Естествено, че ефектът ще е обратен на това което са искали да направят, проф. Янакиев го каза още преди два дни.

Проф. Калин Янакиев: Моята хипотеза е, че храмът е затворен, за да се предизвика брожение срещу затварянето му. Но мисля, че г-жа Митрофанова не си е направила добре сметката. Защото единственото, на което може да се надява, са шпицкомандите на "Възраждане"...
https://www.dw.com/bg/kak-ruskata-crkva-v-sofia-se-prevrna-v-pro … o-geto/a-66909030

# 22 977
  • София
И аз мисля, че трябва да захапят куршума и да я отзоват. Сега е момента, а и не е като да няма основание.подобмо поведение на посланик е недопустимо.

# 22 978
  • Deutschland/HE
Трябваше отдавна да я изпратят към Москва. Доста нагло държание демонстрира. Дали в други страни от бившия соц.лагер се държат така посланиците?

# 22 979
А защо ще връщат ДДС-то на 20%, след като вече ни готвят за нова ковид вълна, ваксини и болни? Или този път планът е да няма карантини и затваряния на обекти?

Общи условия

Активация на акаунт