Политиката в България - Тема 4

• 704 302
  • 23 521
  •   2
Отговори
# 165
БСП пак са със същата бройка на гласоподавателите. Пропадна пореден мит лансиран от Корнелия, че машините са причина за ниските резултати на БСП.

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 00:25 от tre

# 166
В чужбина не забелязвате ли колко протести има. Колко са недоволни от своите политици , смятат , че безгръбначно и против интересите на населението си , прокарват американските , а не европейските интереси в държавите им. Така , че явно  роднините ни отвън да са проумяли и прозрели какво се случва преди народонаселението тук.
Те хубаво са прозрели, ама им харесва да заработват там, не тук. И не се връщат.
Като са срещу ЕС и еврото, защо се ползват от преимуществата им и стоят там.
Това е за тези в ЕС, не коментирам гласуващите българи за Възраждане в България.
Просто ми е странно.

tre, поне не са паднали, както се очакваше. Има ли статистика някъде за всички?

# 167
  • София
Част от нашите сънародници в чужбина (тръгнали на гурбет) ги друса носталгията и като се появи някой с възрожденски песни или призиви и веднага се просълзяват и го припознават. Друга част са си традиционно проевропейски настроени - това са тези избрали терминал 2 имаенно поради недоволство от политиката в БГ. А третите са в Турция.

# 168
Резултатите горе-долу са тези които очаквах. Паритетни Герб и ПП-ДБ, Възраждане 14-14,5 (тук имаше една личност която твърдеше, че 12 процента им бил таванът и дори ще вземат към 10-11 процента), ДПС-стабилно с леко увеличение, БСП - постепенно потъват. Изненадата за мен е само, че аз очаквах БСП да потънат по-бързо.

реално се очертаха три сегмента хора.

- про-европейски и пролиберален, искащ лустрация (ПП-ДБ)
-проевропейски и проамерикански, искащ индулгенция (Герб-ДПс)
-антиевропейски и антиамерикански (Възраждане и БСП)

от октомври миналага година твърдя, че гордиевият възел ще се разсече на местните избобри, които ще са заедно с парламентарните.

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 00:34 от Лорд Сняг

# 169
  • София
В чужбина не забелязвате ли колко протести има. Колко са недоволни от своите политици , смятат , че безгръбначно и против интересите на населението си , прокарват американските , а не европейските интереси в държавите им. Така , че явно  роднините ни отвън да са проумяли и прозрели какво се случва преди народонаселението тук.

Не само в България си имаме възрожденци, но също и в чужбина, където също вирее руска пропаганда. В Холандия имаше дясна националистическа партия, която имаше преки връзки с Русия. Същото и в Австрия.

Протестите, но масовите, които са на Запад, са за съвсем други неща, а не относно "прокарването на американските интереси". Колкото и да е цел на Русия да прокара идеята, че всъщност хора в Запада, са на тяхна страна в тази война, няма да им се получи.

# 170
Според мен, е много опростенческо да обясняваме вота за Възраждане само  с  путинофилския вот. Това по същество е антиситемен вот, антиглобалистки.„
В момента ПП представлява "кинжалите", "ястребите" в нашата про-американска политика. Герб и ДБ го играятт уж са на тези позиция, и естествено анти-вота се представя от Възраждане.
Аз и преди казвах, колкото растат ПП, ще растат и Възраждане.

Българинът по традиция е човек, който обича да обира позитивите от едон членство, но не и негативите. Не обичаме резките движения, мнозинството харесва Орбан, Качински,  Ердоган защото знаят как да измуфтят Брюксел. В крайна сметка София е изградена от шопи. Четете Ив. Хаджийски, шопите са известни с мързела и тарикатлъка си (ех, Андрешко)

Петков гони 80 дипломатически лица за три дни, при положение че Каракачанов изгони 3 - за 4 години. Това е много рязък ход и то спрямо държава, която към юли месец бе в печеливиша позиция, атомна сила е и си зависим от нея енергийно и икокномически. Можеха например да изискат отзоваването на Митрофанова. Щеше да е достатъчен жълт картон. Не гониш 80 души наведнъж, това е на практика обявяване на война.
Но не е само това, всичките ходове на Петков са като слон в стъкларски магазин. Затова вота на Възраждане нараства.
По-лошото е, че това е една тенденнция. на предните избори за 6 месаца вдигнаха с 5,3 проценат - от 4,7 на 10. Сега вдигат с  4-4,5 процента също са шеста месеца. По тази лотика на следващите избори ще направят 18  процента.

За година и половина той стигна от 2,7 до 14,5 процента, но либералните социолози все още ни убеждават, че го надценяваме. Не, напротив, подценяваме го.  Само да кажа че през 1927 г. Хитлер е имал 2 процента и от 1931 за 2-3 години стига 37 процента

П.С. 4,2 процента - Не гласувам никого. Това е антисистемен вот, който потенциално може да отиде във Възраждане.

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 00:49 от Лорд Сняг

# 171
То всички действия на Петков са му .....странни,да не кажа директно какво мисля.Кой се хили,че ще има 50% в парламента?Мисля,че първото нещо,което трябва да правят кандидат депутатите е да минават психотест.Не съм и чувала друг човек,толкова привързан към татьо си и все за него да говори.Пък и самият татьо се навира в работата на ''порасналото си дете''.Thinking Мин.седмица слушах запис между тати и една журналистка.Татьо обижда и заплашва собственика на агенция пик.Някой чу ли нещо по този въпрос?Аз само по една тв.Не знам това някакви канадски прийоми ли са?
Гледате ли БНТ? Някаква от комисия са я викнали да оправя някакви грешки.Имала десетмесечно бебе.Тя дотърчала,но какви грешки ще оправя с "тоз бебе''.Това е Б-я,това е бъдещето.

# 172
Интересно, ако на следващите избори, Възраждане се коалира с БСП и другите леви ( хипотетично), по примера на ПП и ДБ.
Така е лесно, после идва трудното. При раздаването Simple Smile
Вероятно ще имаме правителство, заявките на двете първи са такива. Колко ще издържи, не знам.
(Не искам да си представя Лорер премиер)

# 173
Петков твърдеше, че заедно с ПП ще имат 34-35 процента. Интересно ми е с какви очи ще застане през обществото. Реално ситуацията е патова. ПП и  Възраждане са срещу всички.
Герб, ДПС и БСП не са достатъчни (дори да се съгласят БСП да участват). Трябва и ИТН да влезе и да направят четворна коалиция, а тоав ми изглежда невъзможно. Изводът е ясен - избори наесен.

Възраждане няма да се коалират с никого. Освен може би по темата за Украйна, но няма да сключат  споразумения. Костадинов е много по-умен от Сидеров и Каракачанов. Сидеров имаше 12 процента и в мига в който стана "златният пръст" изогоря. Каракачанов имаше 10 процента, влезе в управлението и изгоря. Костадинов е срещу всички и ще набира тепърва скорост. На следващите избори - оща 3-3,5 процента отгоре ще има. Огромна част от тези "Не подкрепям никого" – 4,2 процента - ще идат при него.

П.С. Заявката на Петков беше за правителство на малцинството - предлага кабинет, и Герб са длъжни да го подкрепят ако са европейци. Борисов обаче каза, че без министри и публично извинение от Петков, че не е мафия няма да преговаря. Или дори да подкрепи правителство ще им бламира бюджета

# 174
  • София
И на мен ми е интересно защо от чужбина гласуват за Възраждане. Заминали свободно да работят в ЕС, да изкарват еврА, ама гласуват за Възраждане Joy

Те с отвращение са заминали и с отвращение стоят там. Но стоят самоотвержено, за да борят врага отвътре. Laughing

# 175
Герб, ДПС и БСП не са достатъчни (дори да се съгласят БСП да участват). Трябва и ИТН да влезе и да направят четворна коалиция, а тоав ми изглежда невъзможно. Изводът е ясен - избори наесен.

Достатъчни са. Няма и как да не са, защото при 5 партии в парламента, ако 3 - ГЕРБ, БСП и ДПС - не могат да съставят кабинет, това значи, че другите 2 - ПП и Възраждане - могат. Което не е вярно. ГЕРБ, БСП и ДПС ще имат над 130 народни представители.

Няма как да се чака до есента за нови избори. Дори с бавенето на мандатите, най-късно юли ще трябва да се броим отново.

# 176
Правителство няма да има защото има голяма разслоние на обществото. От една страна - путинофилите, от друга хората вдясно искащи лустрация, от трета хората вдясно искащи индулгенция.

Няма как да има лустрационни закони, защото тогава те трябва засегнат не само Борисов, а и комунистите, иначе е реваншизъм.

Но пък на  Кирил Петков, Рашков (Вълко Червенков 2)му е безценен кадър. Самият Петков  от трибуната крещи, че Герб и ДПС са мафия, арестува премиери по изрезки от вестници, набеждава ИТН-предатели, и че няма да си говори с БСП, ако не променят поведението за Украйна и машннното гласуване. Бетер Георги Димитров, който организира трибунал, над политически опоненти. Само че зад Димитров е стояла Червената аримя, а зад Петков не стои американската армия.

БСП взима 9 процента, а не са дошли и гласовете от чужбина, които ще я смъкнат още надолу .На миналите избори взе 10. Тя пропада надолу, но съм сигурен че тя ще го обясни с "предателите" и разлома на структурите.

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 01:06 от Лорд Сняг

# 177
Каса дел Сол,

Огромна част от хораат заминали за Европа не са образовани. Берат ябълки и пр., или работят като домашни прислужници и сменят памперси, или просто са хамали в строителството.Правят го, за да могат да осигурят оцеляването, но са маргинали там. Резултат – искат една по-добра България, да могат да се върнат, но не знаят как да я постигнат и Западът им е крив. Консервативно-патриотичните формации се възползват ловко от този вот

# 178
За гласуващите в чужбина,видяхме им капацитета/акъла от предишни избори.Не е редно да гласуват.Германия как не се назландисва с нейни граждани живеещи извън страната и смело им нарушава правата,като не дава пет пари за техният вот.По-недемократични ли са  немците?Според мен българите в чужбина гласуват,за да си придават някаква важност и тежест в собствените си очи.Нямат си друга работа и от скука отиват да гласуват.Аргументи,че пращат пари и плащат данъци тук са смехотворни.С колко толкова като помагат на семействата си,ни подкрепят икономиката?Сигурно затова сме цъфнали със 100-200 евро месечно.Данъци,какви данъци,за имот?Те пък у нас са жълти стотинки.Имали тук къщи турците.Много важно!Те български не говорят,като има някоя и др.тухла в провинцията,годишен данък сигурно е 20лв.

# 179
Правителство няма да има защото има голяма разслоние на обществото. От една страна - путинофилите, от друга хората вдясно изскали лустрация, от трета хората вдясно искащи индулгенция.

Няма как да има лустрационни закони, защото тогава те ттрябва засегнат не само Борисов, а и комунистите, иначе е ревашизъм.

Но пък на  Кирил Петков, Рашков (Вълко Червенков 2)му е безценен кадър. Самият Петков  от трибуната крещи, че Герб и ДПС са мафия, арестува премиери по изрезки от вестници, набеждава ИТН-предатели, и че няма да си говори с БСП, ако не променят поведението за Украйна и машниното гласуване. Бетер Георги Димитров, който организира трибунал, над политичесик опоненти. Само че зад Димитров е стояла Червената аримя, а зад Петков не стои американската армия.

БСП взима 9 процента, а не са дошли и гласовете от чужбина, които ще я смъкнат още надолу .На миналите избори взе 10. Тя пропада надолу, но съм сигурен че тя ще го обясни с "предателите" и разлома на структурите.
БСП взе 9.3% на миналите избори. Сега не знам точно колко са. Резултатите от чужбина ги има.
В момента нямаме бюджет, имаме по-високи цени на храните от европейските,  не всичко е путинофили, лустрация и индулгенции.
Аз не искам правителство на ББ и КП, но това избраха българите. Това ще каже и ББ утре, както и ХИ го е написал днес ( ама тО едно си знае- махането на  Гешев). Всъщност, те го казаха и преди изборите.
Каса дел Сол,

Огромна част от хораат заминали за Европа не са образовани. Берат ябълки и пр., или работят като домашни прислужници и сменят памперси, или просто са хамали в строителството.Правят го, за да могат да осигурят оцеляването, но са маргинали там. Резултат – искат една по-добра България, да могат да се върнат, но не знаят как да я постигнат и Западът им е крив. Консервативно-патриотичните формации се възползват ловко от този вот

Е нали в чужбина бяха умните.

Общи условия

Активация на акаунт