Политиката в България - Тема 4

• 684 066
  • 23 521
  •   2
Отговори
# 22 620
  • Варна
И за корупцията в земеделието и защо не хапваме българско месо.
https://angusbg.com/article/btv-predi-obed-da-otglejdash-200-che … Vvd58OIEW0CE_DdFY

Линк към интервюто по бтв в края на текста
Това предложение се завъртя още при френското председателство, когато не пуснахме Македония, а франсето е отмъстително. Обаче какво става с Австрия, реципрочната и тя не би трябвало да може да ни спира за Шенген, ако това се приеме.
Това засяга и основополащи договори на ЕС.
Може би има предвид другия линк, с "олекването"?

# 22 621
Странно е това недоверие в машините за тези избори. Нали след последните изменения в изборния закон те дефакто се превърнаха в едни принтери. Не вадят протоколи. Защо е пак тази истерия за машините не мога да разбера!

# 22 622
Странно е това недоверие в машините за тези избори. Нали след последните изменения в изборния закон те дефакто се превърнаха в едни принтери. Не вадят протоколи. Защо е пак тази истерия за машините не мога да разбера!

Ясно е защо. Защото бюлетината от машинния вот не може да стане невалидна с драскане върху нея, не могат да се манипулира толкова лесно. Щом всички влогъри и блогъри от русофилските канали усилено правят клипчета колко манипулиран е машинния вот, следва, че маашинните гласове е трудно да се манипулират.

# 22 623
За конкретните проблеми, свързани с корупция, идеше реч.
Нали се стигна до подписване на меморандум и проблемите са изчистени т.е. правителството реши проблемите на всички - земеделци, животновъди, пчелари, овощари ........

# 22 624
По френските предложения, и аз съм "за" отпадането на правото на вето на държавите в ЕС. Не е редно една държава да може да блокира работата на целия съюз, както правят Унгария или Австрия. Правото на вето е било въведено в ранните етапи на ЕС, когато там са били само няколко държави със сходни икономики. Не е редно държава с няколко милиона население да диктува политиката на цял съюз от 500 милиона души. Същото важи и за НАТО - Турция блокира членството на Швеция и може да продължи да го прави завинаги. Това е начин съюзът да бъде победен от свои врагове чрез купуването на един от неговите членове.

Останалите неща обаче ми се струват прекомерни.

# 22 625
По френските предложения, и аз съм "за" отпадането на правото на вето на държавите в ЕС. Не е редно една държава да може да блокира работата на целия съюз, както правят Унгария или Австрия. Правото на вето е било въведено в ранните етапи на ЕС, когато там са били само няколко държави със сходни икономики. Не е редно държава с няколко милиона население да диктува политиката на цял съюз от 500 милиона души. Същото важи и за НАТО - Турция блокира членството на Швеция и може да продължи да го прави завинаги. Това е начин съюзът да бъде победен от свои врагове чрез купуването на един от неговите членове.

Останалите неща обаче ми се струват прекомерни.

Напълно подкрепям!

# 22 626
Нали се стигна до подписване на меморандум и проблемите са изчистени т.е. правителството реши проблемите на всички - земеделци, животновъди, пчелари, овощари ........

Разбрали са се по въпросите за виртуалните животни, за които точат субсидии ли? И да не пращат проверка след проверка на тези, които сигнализират за нередности?

За да не си говорим наизуст, в интервюто жената с говедата обяснява как в една община близо до София са ѝ отказвали пасища, защото всички били вече наети, а на тях няма пукнато животно. За декларираните несъществуващи животни едни хора точат едни пари от ДФЗ. И след като тя започва да подава сигнали срещу несъществуващите стада, я скъсват от проверки. Нея, а не тези с виртуалните. Затова казах, че дали гледа скъпи или евтини говеда, няма никакво значение.

Последното е една от обществените тайни, защото аз поне за пореден път научавам конкретен пример.

# 22 627
Скрит текст:

Разбрали са се по въпросите за виртуалните животни, за които точат субсидии ли? И да не пращат проверка след проверка на тези, които сигнализират за нередности?

За да не си говорим наизуст, в интервюто жената с говедата обяснява как в една община близо до София са ѝ отказвали пасища, защото всички били вече наети, а на тях няма пукнато животно. За декларираните несъществуващи животни едни хора точат едни пари от ДФЗ. И след като тя започва да подава сигнали срещу несъществуващите стада, я скъсват от проверки. Нея, а не тези с виртуалните. Затова казах, че дали гледа скъпи или евтини говеда, няма никакво значение.

Скрит текст:
Последното е една от обществените тайни, защото аз поне за пореден път научавам конкретен пример.
Това не е от сега. Преди години по селата се отглеждаха животни. После се поставиха условия, че субсидии ще получават тези, които имат не по малко от Х животни. Останалите не. Изкупните цени на мляко и месо не могат да покрият разходите и хората просто се отказаха. Пасищата се превръщат във фотоволтаични паркове, а ние сме пазар за Холандия, Дания ...

# 22 628
Баш са си варвари. Справка 24.02.2022.

# 22 629
И за корупцията в земеделието и защо не хапваме българско месо.
https://angusbg.com/article/btv-predi-obed-da-otglejdash-200-che … Vvd58OIEW0CE_DdFY

Линк към интервюто по бтв в края на текста
Това предложение се завъртя още при френското председателство, когато не пуснахме Македония, а франсето е отмъстително. Обаче какво става с Австрия, реципрочната и тя не би трябвало да може да ни спира за Шенген, ако това се приеме.
Това засяга и основополащи договори на ЕС.
Може би има предвид другия линк, с "олекването"?
имаше предвид линка с видеото, където се говори как някой прибира милиони от субсидии, без за развива нищо и ако искаш да развиваш, ще опитат да те смачкат.
Ето това е причината много хора да не могат и обикновени кюфтета да си позволят. Пък вие се делете на луксозни и нелуксозни.

# 22 630
Знаете ли какво видях? Кандидатът на ПП от Бургас - Константин Бачийски - вече се е явявал на предни избори и е събрал под 6 процента от гласовете срещу над 60 за Димитър Николов. Спукана му е работата на ПП в Бургас

# 22 631
  • София
Извън София и евентуално Пловдив ПП и ДБ нямат почти никакъв шанс за кметско място, нито дори за мнозинство в общинските съвети. В родния ми Бургас Николов е бетон, ще си го преизберат пак. Почти не познавам човек, който няма да гласува за него. На всичкото отгоре този Бачийски е трагичен - говорене, харизма, нищо няма.
За София също са под въпрос нещата. Зависи дали ББ ще извади читав кандидат. Ако е някой като Росен Желязков, Терзиев също увисва, най-много до балотаж да избута.
Аз не гласувам за ГЕРБ, но това са фактите, няма как да ги отрека.

# 22 632
Извън София и евентуално Пловдив ПП и ДБ нямат почти никакъв шанс за кметско място, нито дори за мнозинство в общинските съвети. В родния ми Бургас Николов е бетон, ще си го преизберат пак. Почти не познавам човек, който няма да гласува за него.
За София също са под въпрос нещата. Зависи дали ББ ще извади читав кандидат. Ако е някой като Росен Желязков, Терзиев също увисва, най-много до балотаж да избута.
Аз не гласувам за ГЕРБ, но това са фактите, няма как да ги отрека.
Варна също е паднала ако ме питаш. Тук Портних направо отвя Кирил Йорданов.

# 22 633
  • Другата България
ИТН и в София нямат шанс.
Всъщност, те никъде нямат шанс, дори и в най-забутаното село.
Blush
Възражданци също, а и на БСП шансовете намаляват доста.
Големият печеливш на тези избори ще е ГЕРБ, отново. Това е от ясно по ясно, за съжаление.

А, пропуснах да кажа, че горните неща са ясни на всички. Blush

Последна редакция: пт, 22 сеп 2023, 17:08 от Merri_An

# 22 634
  • София
ДПС и сега си управлява както виждаме. Няма нужда да се напъват, сглобката добре ги крепи, а Пеевски е топ парламентарист на отечеството, насочва и окуражава премиера, включително и през екрана. Така че няма как ППДБ да са им някаква алтернатива.

Общи условия

Активация на акаунт