Политиката в България - Тема 4

• 683 107
  • 23 521
  •   2
Отговори
# 22 755
Точно за "отчето" прочетох и аз ..Sweat Smile..Освен Волен Сидеров, Копейкин, Евгени Минчев, пред църкавата се е появило лицето, представящо се за иподякон Атанас Стефанов и е отправил ултиматум към ДАНС - в срок до 24ч, да бъдат върнати обратно изгонените руски свещеници..Sweat Smile..

"„Даваме ултиматум на поделението на ЦРУ в България, което се казва ДАНС, да върнат руските свещеници. Руски и български свещеници ръка за ръка ще отворим този православен храм. Този храм, който е заключен от ЦРУ… Ако до 24 часа не изпълнят ултиматума тези американски служби, защото те не са български, ние българите ще се заемем с тази работа и заедно ще отворим храма“, твърди Стефанов.

Той призова да бъде премахнато и скелето, поставено пред паметника на Съветската армия.

Представящият се за иподякон Атанас Стефанов има богата биография на участие в различни мероприятия с проруска насоченост. Той беше кандидат за депутат от проруската партия МИР, а също така се опита да свали украинското знаме от балкона на Столична община по-рано тази година. Стефанов симпатизира на руската окупация на Крим, представял се е и като председател на сдружението "Приятели на Русия и православния свят". Той е редовен участник в шествията за "мир и суверенитет"."
https://www.vesti.bg/bulgaria/politici-duhovnici-i-grazhdani-pri … -otvorena-6179177

Толкоз за целта на днешния мини протест и присъстващите..Sweat Smile.

# 22 756
Руските свещеници не са арестувани,а екстрадирани от България.

А РПЦ може да отвори руската църква като просто назначи някоя бабичка българска гражданка да отваря сутрин и затваря вечер  църквата,пали свещите в нея и т.н.  

Ставаше дума, че имаше изказване в смисъл защо не са арестувани, а само екстрадирани. Не са арестувани, защото нямаме силите - военните и икономическите - за такъв голям дипломатически скандар.
РПЦ не желае руската църква да е отворена, с цел да оказва натиск. И просто си търси повод. Както стана ясно БПЦ би следвало да може да си назначи и собствени свещеници - църквата е нейна собственост.

Фрау К
е напълно права. Църквата е само тяло на Вярата, но тя може да съществува и Църква. Първите апостоли като са нямали храмове да не би да не са били вярващи.

# 22 757
От християнска гледна точка протестът е скандален. Разведен и хомосексуалист бранят храм....
Аз лично нямам думи;)!

Целият протест няма нищо общо с вярата.
Просто РПЦ бива употребена от Кремъл като поредния лост за меко влияние (soft power). Намеренията са толкова прозрачни, че книга може да четеш през тях.

Но то и цялото РПЦ, като институция, е просто поредният отдел в КГБ. Не е някаква изненада, че тукашното им формирование е пералня за професионални ченгета, които в свободното си време са хоби “свещеници”.

# 22 758
  • Буркина Фасо
Храмът и вярата не бяха ли вътре в нас?

На протеста пак 50 човека, едни и същи лица.
ама ти на всички протести ли ходиш?
викай ме и мен Smiley

# 22 759
  • Разпиляна във въображението
Ама сигурно ли е, че нашите ДАНС и т.н. не са знаели за този поп или някой така си говори?

Гледах Тагарев при Марчева. Бе доста обран, какво толкова е станало, във връзка с дрона. Ако бе руски не мисля, че биха го взривили и щяха да ни надуят главите. Можеше да спомене СП по отношение на машините от САЩ, но не успя да си обърне езика Simple Smile

# 22 760
Руските свещеници не са арестувани,а екстрадирани от България.

А РПЦ може да отвори руската църква като просто назначи някоя бабичка българска гражданка да отваря сутрин и затваря вечер  църквата,пали свещите в нея и т.н.  

Ставаше дума, че имаше изказване в смисъл защо не са арестувани, а само екстрадирани. Не са арестувани, защото нямаме силите - военните и икономическите - за такъв голям дипломатически скандар.
РПЦ не желае руската църква да е отворена, с цел да оказва натиск. И просто си търси повод. Както стана ясно БПЦ би следвало да може да си назначи и собствени свещеници - църквата е нейна собственост.

Фрау К
е напълно права. Църквата е само тяло на Вярата, но тя може да съществува и Църква. Първите апостоли като са нямали храмове да не би да не са били вярващи.
Посочи западна държава,която е арестувала свещеник?

# 22 761
Ако са знаели ДАНС за руските шпиони,по-зле,значи е имало протекции и след като РСМ ги е осветлила,нямало е накъде вече.Това обаче значи,че нашите служби работят за чужди шпиони.Не е като да няма назад във времето доста смущаващи показания за работата на РПЦ у нас.

Рядко гледам интервюта,но журналистическия маниера на Марчева,да прекъсва рязко на второто изречение, не е ли отживелица?Тагарев на някакво събитие в Сливен е поканил на среща и представители от Ямбол,местни структури на политически партии и т.н. за прословутата база,само областният управител се е появил.Да няма после мрън-мрън,неще среща,отказа ни среща,неще да ни чуе.

# 22 762
Хаха, Хекимян кандидат на ГЕРБ за София.

# 22 763
Хекимян е кандидат-кмет на София. От ъгъла, по който го излъчват и го гледам все едно е Николай Василев.

Понякога не е ли по-добре да си знаеш шпионите?

# 22 764
Голям избор. Хекимян.

# 22 765
Леле, леле, леле. Не мога да повярвам.

# 22 766
На какво основание Хекимян и всички активисти от ГЕРБ дават пресконференция пред Столична община? Да не са отменили изборите и направо да постъпва на работа там?
БТВ търпи огромни репутационни щети с тази номинация, не знам как ще реагират от там. Възможно е никак, няма да се учудя....всяко чудо за три дни.

# 22 767
Доста несериозно предложение.
И отново в последния момент.

Ами честито на Терзиев. С такава конкуренция като Хекимян и Григорова, ще му е трудно да не спечели.

# 22 768
Еми,честито за Хекимян.Ако не стане кмет,то като депутат ще го гледаме предполагам.Изтъргувал се е добре вярвам.

А,не знам,тук може службите само с правомощия за наблюдение да са,някакви такива ск@пени или в зависимост кой им е назначил шефа.

# 22 769

А аз наивно повярвах на информацията, че отива в Нова! Не можех да повярвам, че е истина това за кмета.

Общи условия

Активация на акаунт