Политиката в България - Тема 4

• 684 168
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 22 920
Добре де, нали уж църквата била българска. Като се вземе предвид мълчанието на БПЦ и днешното решение, оставам с впечатлението, че църквата не е "българска".

Сега гледах едно клипче с ББ при Златомир в Тази сутрин. Там обаче Борисов е дал пример как Хекимян е министър на енергетиката. "Топлата" връзка не е от няколко дни, а може би от повечко.

Аз се чудя как може някакъв нотариус, на базата на някакви стари документи, изобщо пропускащи следващи промени в статуса на имота, да си издаде НА  и всичко да заспи??? Това си е жива кражба, трябва съд за този тип. И после съд да обяви НА за нищожен.

# 22 921
Добре де, нали уж църквата била българска. Като се вземе предвид мълчанието на БПЦ и днешното решение, оставам с впечатлението, че църквата не е "българска".

Сега гледах едно клипче с ББ при Златомир в Тази сутрин. Там обаче Борисов е дал пример как Хекимян е министър на енергетиката. "Топлата" връзка не е от няколко дни, а може би от повечко.

Аз се чудя как може някакъв нотариус, на базата на някакви стари документи, изобщо пропускащи следващи промени в статуса на имота, да си издаде НА  и всичко да заспи??? Това си е жива кражба, трябва съд за този тип. И после съд да обяви НА за нищожен.
Значи,ако ти представиш нотариален акт за земя от прабаба ти,съдът трябва да го обяви за нищожен?! Да си чувала за реституция? Yum

# 22 922

Заплетена е ситуацията. През 1952 сме дали придворието и собствеността върху него е станала руска. Малко като посолствата. През 1997 сме им дали нотариален акт за земята на която е Руската църква. Друг е въпроса, че щом тя се намира в Българската държава е нормално да се съобразяват с БПЦ.
Бедата е, че комената са били подлоги и оттук тръгва един процес като лавина.

# 22 923
  • Разпиляна във въображението
Това все едно джамиите да се съобразяват с БПЦ, защото нали сме в България. Въпросът е чия собственост е църквата. Ако е руска, земята е руска, не е ли тяхно решението дали да я затворят? Или отворят, но с български свещеници. Заплетена история.

В Плевен кандидатите са сиви, няма ярки личности и се чудя дали да се разходя да гласувам на първи тур. Не съм пропускала избори, но всички започнаха да ми вдигат нервите. За местните - пренебрежението на партии към града. То вярно, че сме изчезващи и незначителни, но това не пречи да ме дразни.

# 22 924
И аз като Иво се чудя защо ББ си осветли позициите в бтв, като се отказа от полезен в редакцията, за да го издигне като безполезен кмет или все още вярва в мантрата за маймуната?

Говори се, че ще го правят евродепутант догодина. Има защо сега да се прежалва.

# 22 925
  • Пловдив
И аз като Иво се чудя защо ББ си осветли позициите в бтв, като се отказа от полезен в редакцията, за да го издигне като безполезен кмет или все още вярва в мантрата за маймуната?

Говори се, че ще го правят евродепутант догодина. Има защо сега да се прежалва.

Това е абсурдно. Европейските избори са след няколко месеца. Ако той ще участва в тях, няма начин сега са участва в кметските. Това "говори се...." е ЕЖК. 🙂

# 22 926
Не, не е абсурдно. Става общински съветник, кара десет месеца, после излиза в отпуск за два месеца, избират го и подава оставка.

# 22 927
  • Разпиляна във въображението
Той няма много реални шансове за кмет, но има достатъчно време да се отчете като гербаджия и да стане разпознаваем като тяхно лице.

# 22 928
  • Другата България
Не, не е абсурдно. Става общински съветник, кара десет месеца, после излиза в отпуск за два месеца, избират го и подава оставка.
Разбира се, че не е.
То и името му за кандидат кмет беше ЕЖК, пък на - истина излезе.
Изборите за европарламент са през юни 2024 година, има достатъчно време.

# 22 929
Значи,ако ти представиш нотариален акт за земя от прабаба ти,съдът трябва да го обяви за нищожен?! Да си чувала за реституция? Yum
[/quote]

А ти да си чувала за проверки? Ако съм реституирала нивата на прабаба ми и имам НА, а после съм я продала на някого, направеното от руснаците е все едно да отида при нотариус със стария НА и пак да поискам нивата да си стане моя.

# 22 930
За мен АХ е следващият кмет на София. Явно е, че има договорка. На много нива. Иначе как шеф Новини в най-голямата тв напуска просто така, от днес за утре? При железните им договори? Без 3 или 6 месечно предизвестие?!
Аз очаквам и други оставки в същата тв, както и в конкурентната им. И то от ключови лица. За мен предстои нов тв проект, също. Вижте само кой е третият от кандидатите на Баце. Нещата далеч не приключват с кандидатурата на АХ. Реално погледнато, кметът на София е четвъртият човек в държавата. И тук не става въпрос за личности и партийни влияния, а за генерални политики в дългосрочен мащаб. Залогът е много по-висок.
Мое мнение, разбира се. Simple Smile

Последна редакция: вт, 26 сеп 2023, 00:23 от Blacknwhite

# 22 931

Ако гласувам, ще е за Вили Лилков.

Естествено. Но ако балотажът е примерно между Григорова, недай си Боже и Хекимян,...
Григорова, ако отиде на балотаж, ще стана трактор. Това е човекът, бълващ най - много глупости в минута. Няма стигане.

В моя град е предрешен изборът, гербав пети мандат 😞 Корпоративен вот, ромски вот, селата... в града не го искаме, но ни го избират. Чудя се, дали въобще да гласувам.

АХ няма да е кмет на София, моята прогноза. До сега съм била точна, да видим. Терзиев ще е.

# 22 932
Доколкото знам предизвестията които се дават не са шестмесечни, а едномесечни. Можеш да напуснеш и по -рано ако постигнеш договорка с работодателя или ако платиш неустойка в рамката на няколко  месечни заплати.
Не мисля, че след като АХ е обявил решението си да се кандидатира БТВ биха могли да го спрат - инак биха изпаднали в конфликт на интереси. Но сигурно ги е полял със студен душ.
И според мен ще е Терзиев. Но Герб ще имат адски много общински съветници и Терзиев ще го саботират на всяка крачка - това е моята прогноза.
Жалко че Шишков не се кандидатира щеше да отвее всички.

# 22 933
Чудя се между Лилков и Терзиев на първи тур. На втори ще гласувам за Терзиев. За БСП няма да пусна глас посмъртно, а на ГЕРБ им стигат 16 години свободно творчество в София. Искам промяна, респективно такъв ще ми е вотът.

На ИТН, Въzраждане и ко дори не ми се коментират нещо като кандидатурите. По-добре да бяха пасували като ДПС - щяха да демонстрират разум и авторефлексия, ама нейсе.

# 22 934
Доколкото знам предизвестията които се дават не са шестмесечни, а едномесечни. Можеш да напуснеш и по -рано ако постигнеш договорка с работодателя или ако платиш неустойка в рамката на няколко  месечни заплати.
Не мисля, че след като АХ е обявил решението си да се кандидатира БТВ биха могли да го спрат - инак биха изпаднали в конфликт на интереси. Но сигурно ги е полял със студен душ.
И според мен ще е Терзиев. Но Герб ще имат адски много общински съветници и Терзиев ще го саботират на всяка крачка - това е моята прогноза.
Жалко че Шишков не се кандидатира щеше да отвее всички.

Не искам да споря. Но определено не е 30 дни. Не това е фокусът.

Общи условия

Активация на акаунт