Политиката в България - Тема 4

• 683 601
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 23 085
партия която е русофилска не може да е дясна. нито една от партиите които съм изброил не е обърната към бизнеса и интелектуалците. Всъщност даже от изброените БСП е най-дясна Костадинов и Сидеров са откровено анархисти, които рушат институциите.
Reunion и аз съм недоволен че няма нормална дясна  консервативна партия. Може би за кратко такива  бяха ВМРО, но те направиха няколко нелепи грешки - за златните паспорти, за "нарисуваните" Ф-16 и за пиратките на Джамбазки -  и се спихнаха. Петковци и Христо Ивановци ми идват твърде либерални, а популистчета като Бойко са несериозна работа - днес едно-утре друго

Аз и на балотаж не бих подкрепил Т. Просто не мога и това е. Може да имат десет харвардски и шестнадесет оксфордски образования, да е съвременен Бил Гейтс - просто с такава биография не мога.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 12:29 от Лорд Сняг

# 23 086
Ако бяхме извършили частична лустрация навремето (да не може хора от партйната номенклатура и 6-то управление -да заемат ръководни органи и политически длъжности)  много неща нямаше да са същите.
Ни щеше да дойде Борисов, ни Лиляна Павлова или Цецка Цачева, за Луканов и Виденов - да не говорим. И щяхме да вървим напред. А сега се налага да чистим стари истории, защото навремето не си свършихме работата
А децата на бившата висша номенклатура и да ДС агентуратата как се вписват в картинката, ако се мине с метлата цели партии и коалиции ще светнат, като крушки!? Satisfied

Синева, с една дума - децата на партийната номенклатура определено нямаше да имат тези възможности днес, ако преди 30 години бяхме изолирали бащите и майките им. В този смисъл пропуснахме възможността през 1990-91 да станем една Полша или поне Чехия. Вместо това днес сме по-зле от Албания.

# 23 087
  • Разпиляна във въображението
Свободна Европа са се добрали до по-стар акт за църквата

Софийската община е дарила на Русия земята, върху която е построена руската църква в столицата. Документите не оставят съмнение, че земята под руската църква е руска собственост от повече от век. Още от деня на първия замисъл на такова дарение през 1882 г. предназначението на земята е било да служи за място на строеж на църква на посолството. - https://www.svobodnaevropa.bg/a/32612295.html

В НС се бистри даването на ракети с-300 на Украйна. Може би първа крачка към даването и на останалото.

# 23 088
Да дават. То без това каквото е останало с него и без него.

# 23 089
на 41 г. станах "синя бабичка". Супер. Иначе да - и аз съм на мнението, че никога не е имало случай комунист да влезе в управлението и това да доведе до нещо добро.

Шпиони, че има спор няма. Но най-малко по един въпрос ще се съглася с Радев (въпреки че не ми е любимец) - трябваше да се направи разследване тези шпиони с кого са свързани и да се разбие цялата клетка. Това би изисквало месеци работа, а ние търсихме бързия ефект и изгонихме тези хора. Сега да не се чудим като след две седмици излязат още 4 шпиони.
за Радев ще ти отговоря с копие на чужд коментар(Кънев), който съвпада с моите размишлиня:
Радев се върна от Ню Йорк, където знаеше какво да каже, за да не стане за резил и със стария си език и нови опорки се втурна пак в битка с правителството.

Болната тема - службите.

За да защити едновременно предложеното и одобрено от него лице за шеф на ДАНС разви пред медиите теза как службите не трябвало да гонят веднага разкрит агент, а чрез него да разкрият цялата му мрежа.

Проблемът е, че не само в политиката, а и в живота - който се оправдава, той се обвинява:

(1) Като е било нужно да разкрият мрежата на руския клирик - тогава защо ДАНС го гони без да я е разкрило ?

(2) Ако е я вече разкрило и затова го гони - къде е мрежата му?

(3) Щеше ли да бъде изгонен руският агент под расо, ако не беше разкрит от службите на Северна Македония?

(4) При толкова изгонени руски дипломати - повечето по информация на чужди служби или натиск отгоре - къде са арестуваните техни помагачи в България ?

(5) Не колко, а има ли успешна разработка и реализация срещу чуждото влияние у нас на радевите назначения?

(6) Имат ли участие радевите служби в подслушването на партийни централи?

(7) След като толкова пъти позова своите действия като държавен глава на подслушани партийни разговори чрез неговите служби - смята ли подслушването за законно?

(Sunglasses Ако беше в САЩ и беше направил същото - щеше ли Радев да е още президент ? Да пита Ричард Никсън.

(9) Законно ли е по Конституция правителството да отговаря за реда и сигурността в страната, а да не може да смени шефовете на служби, на които няма доверие ?

(10) Ако реформата в службите била само борба за власт, то смяната на шефовете на всички служби еднолично от Радев как се нарича?

С тази матросовщина за неговите назначения в службите с цел да бламира правителството - става ли Радев за президент на европейска държава?

А за руската църква има становище на СО. Ако го намеря пак, ще ви го пусна.

# 23 090
В акта за собственост пише, че за издаването му са приложени 10 документа и писма, издадени от тогавашните български институции.

Карти, които се съхраняват в архива, показват, че на скиците имотът е отбелязан като собственост на госпожа Бонева. В скицата няма данни за това коя е госпожа Бонева.
Тези документи показват как е възникнала собствеността на Русия в центъра на София, но те не се отнасят до правото на Българската православна църква (БПЦ) да отговаря за богослужението в самия храм "Свети Николай Чудотворец".

Спенса,
За първите две съм съгласен - трябваше да се разбие цялата клетка, а не да реагираме веднага след македонците. Но това не е грешка на ДАНС, а на Петковци и Василевци. Ако да речем след 3-4 месеца бяхме осветили 50 имена ефекта щеше да е по-голям, но сега се търси бърз ефект преди изборите.
По другите въпроси - Радев прекалява. Всички знаем, че е путинофил, но не е нужно всеки ден да ни го доказва.

# 23 091
Ако руснаците са собственици на сградата какво им пречи да се ограничи достъпа на наши свещеници? Те могат да имат право, но собственикът може да забрани достъп.

# 23 092
Според писмото на СО земята е била прехвърлена на СО и е дадено право на ползване, но не съм много сигурна дали го разбрах добре.
Плюс това, не е ли нехристиянско да заключваш църква?

# 23 093
Да вярвам на адм.Ефтимов,че дават между 3 и 5 % от всички ракети за с-300,дават брак или да вярвам на БСП, Възраждане,които истерично всеки път  предъвкват една и съща тема.
Т.е.един адмирал Ефтимов и един генерал Мирчев са по-малко вещи от Цончо,Костя и Корнелия,мда.

Във всяка една партия ,които са в момента в НС,е имало бивши агенти на ДС,а в други отрочета,във всички.
Костадинов се е явил по заведеното му дело за лъжливи твърдения,а представител на прокуратурата -не.Дало се е ход на делото отново,но е несериозно.Не е трудно да събереш 2 и 2.

# 23 094
Стана ли ясно какъв брак са? Съвсем резонни са въпросите на опозицията.

# 23 095
Проблемът е, че поръчките текат много време. Ето самолетите ги чакаме вече четвърта година.  Освен това изтървахме момента за триъгълни сделки, можеше да получим някаква аванта, за това че даваме оръжие.
Спенса, определено е нехриястиянско, но църквата отдавна се използва за политически цели.

# 23 096
Щом е на посолството, значи то е виновно, че я държи затворена и тормози миряните, които напират да се черкуват.

Няма ли кой да им го обясни?

# 23 097
Според писмото на СО земята е била прехвърлена на СО и е дадено право на ползване, но не съм много сигурна дали го разбрах добре.
Плюс това, не е ли нехристиянско да заключваш църква?

Само, ако знаеш колко църкви в страната седят заключени защото няма кой да служи в тях.

# 23 098
Честно казано не виждам големия праз, ако се молят християните в други църкви или ако българските свещеници излязат отвън на храма и пред него извършват литургията. Нашите не трябва да се огъват.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 14:47 от Не се сърди, човече

# 23 099
Значи,герб не искат ддс20 за Алебеговците,ДПС пък не искат "донос-бонус",а дружно не искат промяна за нац.празник.Ок.

Ако не беше цялата истерия с тази църква,нямаше да зачета за Св.Серафим,аз не съм "за"  да я държат затворена.

Стана ли ясно какъв брак са? Съвсем резонни са въпросите на опозицията.
Закритото заседание не знам дали все още тече,дали е приключило .
Това са съветски ракети,имало е обществена поръчка назад във времето,явила се е една фирма"А-А",руска,която е можела да ги отремонтира,след началото на войната явно вече няма как,няма резервни части,някой е дремал.
"Алмаз-Антей" е единственото предприятие,което може да ремонтира,поддържа с-300,така твърдят по разни медии.

Общи условия

Активация на акаунт