Политиката в България - Тема 4

• 683 808
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 23 130
НАП и сега получават сигнали и си действат много ефективно по тях.

То технически и да подадеш сигнал, че някой шофира опасно или пиян, е "донос".

# 23 131
А защо изобщо трябва да се чака на доноси? Тези в НАП не могат ли да си правят регуларни проверки, без да стоят и да чакат някой да натопи някого, за да го проверят? Това не им ли влиза в задълженията? Добре е да се замислят, че с подобни доноси е много вероятно да повиши корупцията, с която уж много държат да се борят. Нали знаеш, че ако аз натопя теб, а ти познаваш човек в НАП, вероятността да ти се размине срещу една определена сума е много голяма.

п.п. Примера ми е много правилен - просто или аз не съм го обяснила правилно или ти не си го разбрал. Не става въпрос за заплати, а защо комшията има нова кола - от къде пари за нея? Защо строи вила, защо е купил апартамент на сина си, защо ходи по 4 пъти в годината на почивки и т.н. и т.н.

Очевидно са недакърни.

Примера ти е неправилен. Откъде комшията има пари за кола. Той доказва, че парите са законни и тогава трябва да бъдеш наказана. Сигнали трябва да се подават, само ако сто процента знаеш, че той укрива доходи и можеш да го докажеш.

# 23 132
Защо подаването на сигнали за нарушения се приема като донос и като нещо лошо?
Много сбъркано мислене - да си мълчим за всякакви нередности, които ни засягат пряко или косвено, защото било донос да подадем сигнал. Никакво гражданско общество, никакво съзнание. После да не се чудим защо тънем в тотална безнаказаност от най-ниско до най-високо ниво и защо всеки си прави каквото си иска, без да зачита никакви правила.

# 23 133
Пешо си купува хубава кола, а комшията му Гошо бачка за 1200 лв заплата. Гошо се ядосва как така Пешо ще кара лъскава кола и започва едно топене всеки месец.

Пешо има право на 1200 лева заплата, щом са му дали такава заплата. А като има заплата може да се позволи кола. Тук няма за какво да го топят. Хайде, да мине номерът веднъж после ще подгонят Гошо за клевета. Сигналите следва да са за укрити доходи. Спестяванията от викока заплата не са укрити доходи.

# 23 134
А защо изобщо трябва да се чака на доноси? Тези в НАП не могат ли да си правят регулярни проверки, без да стоят и да чакат някой да натопи някого, за да го проверят? Това не им ли влиза в задълженията? Добре е да се замислят, че с подобни доноси е много вероятно да се повиши корупцията, с която уж много държат да се борят. Нали знаеш, че ако аз натопя теб, а ти познаваш човек в НАП, вероятността да ти се размине срещу една определена сума е много голяма.

п.п. Примера ми е много правилен - просто или аз не съм го обяснила правилно или ти не си го разбрал. Не става въпрос за заплати, а защо комшията има нова кола - от къде пари за нея? Защо строи вила, защо е купил апартамент на сина си, защо ходи по 4 пъти в годината на почивки и т.н. и т.н.

Очевидно са недакърни.

Примера ти е неправилен. Откъде комшията има пари за кола. Той доказва, че парите са законни и тогава трябва да бъдеш наказана. Сигнали трябва да се подават, само ако сто процента знаеш, че той укрива доходи и можеш да го докажеш.

И как ще знаеш за някого на 100%, че укрива доходи? Едва ли ще дойде да ти каже "Ей комши, скрих тука едни пари". И как точно ще го докажеш? Това е невъзможно. Можеш само да предполагаш, че някой го прави, да подадеш сигнал и от там нататък служителите да си го проверяват. Ако установят, че е така - получаваш си процента, ако не - нищо не могат да ти направят. Защото, ако наложат някакво наказание за невярна информация, човек дори и да знае или да предполага за някой, че укрива доходи, няма да посмее да подаде сигнал. Понеже, ако не успеят да го докажат или ако се окаже, че този, срещу когото е подал сигнала има хора в НАП и му се размине, накрая той ще опере пешкира.

# 23 135
Скрит текст:
Много сбъркано мислене - да си мълчим за всякакви нередности, които ни засягат пряко или косвено, защото било донос да подадем сигнал. Никакво гражданско общество, никакво съзнание. После да не се чудим защо тънем в тотална безнаказаност от най-ниско до най-високо ниво и защо всеки си прави каквото си иска, без да зачита никакви правила.
Абсолютно..Интересното е защо се получава така и защо само някои хора мислят по този объркан начин....Според мен пак стигаме до тези 45 години съветска идеология, която е нанесла големи поражения и на държавата и на мисленето на хората - само наблюдават какво се случва около тях и предпочитат да си мълчат и да се снишат, вместо да предприемат някакво действие, за да се даде гласност на съотвената несправедливост, нередност или престъпление...

# 23 136
А защо изобщо трябва да се чака на доноси? Тези в НАП не могат ли да си правят регуларни проверки, без да стоят и да чакат някой да натопи някого, за да го проверят? Това не им ли влиза в задълженията? Добре е да се замислят, че с подобни доноси е много вероятно да повиши корупцията, с която уж много държат да се борят. Нали знаеш, че ако аз натопя теб, а ти познаваш човек в НАП, вероятността да ти се размине срещу една определена сума е много голяма.

Ако знаеше, как работи НАП, нямаше да задаваш тия въпроси. Аз доста роптах срещу Спецов /Таис, помниш ли? 😄/, но погна и по - големите. И "доноси" 🤣 имат и проверки си правят доволно.
Като може да си докаже доходите какъв му е проблема? Те тия проверки не са някаква инквизиция, те са по документи.
Инквизиция са дори за най - изрядния данъкоплатец. Без да преувеличавам. Едно 80% от информацията я имат, но те карат да я напишеш в безброй безумни справки. Ненужни, затормозяващи, времеемки, че на проверяващият да му е лесно. Случва се по - леко да мине, но рядко. Какви проверки правят за 25 лева ДДС за възстановяване... 🤕

# 23 137
Само да вметна по въпроса за дарението на земята под Руската църква, че става по времето на Режима на пълномощията, когато България е управлявана от руските генерали/в случая е ген. Соболев/. Тотална репресия и грубо вмешателство в политиката на страната.

# 23 138
  • София
Забелязвам, че Руската църква /дори използваното масово име подсказва чия е, и документи се появиха, но пак спорите/ се обсъжда в няколко теми. Явно това е изключително важен въпрос за десните у нас, останалите вече знаят отговора и то от години. Да бяхте питали, да ви кажат!

За да съм по темата: Терзиев няма как да спечели другаде освен в тази тема. Твърде много хора вдигнаха мерника на ПП, а с "господин спонсора с рода от ДС" дори ДБ симпатизантите са на кантар. Коцето от Възраждане да бяха номинирали, повече гласове щеше да получи от ДБ гласоподавателите. Предупреждавам ви така, както навремето ви предупредих за още нещо около ПП, но странно защо се чакаше Кирил Петков да ви го каже, за да повярвате. Пожелателното мислене е хубаво нещо, но реалността бие и най-хубавата фантазия.

# 23 139
Откъде се гледа кой е бил агент на ДС? Списък някъде има ли?
Намерих Grinning "Списъкът представен по-долу е частичен и не обхваща в пълнота целия обем от информация за лицата с установена принадлежност към комунистическите служби в страната." И защо ли е частичен, че не се сещам...
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D … D0%BE%D1%81%D1%82
Wow, ето къде било то https://comdos.bg/%d0%9d%d0%b0%d1%87%d0%b0%d0%bb%d0%be/Decision- … ew?DecisionID=192

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 06:33 от FB680797BGM

# 23 140
Скрит текст:
Абсолютно..Интересното е защо се получава така и защо само някои хора мислят по този объркан начин....Според мен пак стигаме до тези 45 години съветска идеология, която е нанесла големи поражения и на държавата и на мисленето на хората - само наблюдават какво се случва около тях и предпочитат да си мълчат и да се снишат, вместо да предприемат някакво действие, за да се даде гласност на съотвената несправедливост, нередност или престъпление...
Разликата тук, е че на подаващия сигнал ще му се плаща, което  вече не е същото и е много далеч от един буден гражданин съобщи нещо си, като не щеш да чуваш донос по ново му, хонорар за наши хора, които не вършат нищо, ама трябва да им платим.

# 23 141
Наистина ли мислите,че могъщата държава с нейните служби НАП,финансова полиция,ДАНС и прочие,не може да засече данъчните измами,та се налага да изкушава хората да стават доносници?!

# 23 142
Става като в комунизма ДС е плащало на доносници, сега НАП ще плаща на доносници.

# 23 143
Пешо си купува хубава кола, а комшията му Гошо бачка за 1200 лв заплата. Гошо се ядосва как така Пешо ще кара лъскава кола и започва едно топене всеки месец.

Пешо има право на 1200 лева заплата, щом са му дали такава заплата. А като има заплата може да се позволи кола. Тук няма за какво да го топят. Хайде, да мине номерът веднъж после ще подгонят Гошо за клевета. Сигналите следва да са за укрити доходи. Спестяванията от викока заплата не са укрити доходи.
Горе-долу по тази схема хванаха  началникът на отдел "Миграция" в Разград за схемата с визите. Били в една сграда със служители на ДАНС и някакво момче забелязал, че е с велосипед, който е много скъп...

# 23 144
Правели такава много държави -кои са тези много държави.

Общи условия

Активация на акаунт