Политиката в България - Тема 4

• 683 601
  • 23 521
  •   2
Отговори
# 23 250
Лорде,ние сме на любовно-битови отношения,не на ниво управление на държава.
От мс вкарват законопроекти и се гласуват в НС,нали така?
Даже предложение неподкрепено в комисия,пак  се вкарва за гласуване в НС.
За тази тяхна грешка сме писали много пъти,сега понасят последствията,ДА,което обаче не оневинява  действията на Борисов,както и на онзи мегафон на добруването Пеевски.
Да минат кметските,ще видим.

# 23 251
Birdflower, за негласуването няма да се съглася. Двадесет години съм гласувал на всякакви избори, последният път не гласувах. За да гласуваш трябва реална алтернатива, а не избор между зло и по-зло. Цачева или Радев. Този избор - за по-малкото зло ни докара тук.

Аз съм казал, нека се появи нормална консервативна дясна партия, та да гласувам за нея. Избор между социалдемократи, анархисти, "десни" либерали-популисти, "десни" зелени и явни мутро-популисти не е избор. Това е малко като изборът, ако си монархист за какви да гласуваш - за есери или за болшевики.
Много хора не гласуват, защото не са представени. Това че все повече хора се разхождат до урните, само за да гласуват "за никоя партия", е едно сериозно намигване към парламентарно представените партии, че нещо  в политическата ни система е счупено.

# 23 252
Разбирам тази гледна точка, Лорде, но не я приемам и имам по-крайно мнение по въпроса Hands V

# 23 253
Като не я приемаш - ходи избирай между двама престъпници. или между две партии, които са еднотипни.
Кое по-добре - да живееш в нацистка Германия или сталинистка Русия?
Нали избирахме между комуниста Радев и комунистката Цачева? И?

Лорита, според мен едното не изключва другото? Путин е агресор и престъпник

# 23 254
Като не я приемаш - ходи избирай между двама престъпници. или между две партии, които са еднотипни.

Не ми се спори по темата. Казах вече, че мнението ми е по-крайно, осъзнавам го и са ми ясни всички негативи.
Въпреки това предпочитам варианта да гласувам за по-малкото зло според моите разбирания и моята гледна точка в дадена ситуяция, отколкото изобщо да не гласувам. Не ангажирам никого с това мое мнение, не търся спор и дискусия по темата. Сега коментирах единствено заради чужд коментар по мой адрес.

# 23 255

Да, Лорде, прав си!

# 23 256
Не ги е срам Алигберов и компания, тази временна мярка да искат да е постоянна, цените в заведения хвърчат нагоре. Много им се усладиха 11% разлика в ддс. Правиш покупки и разходи и искаш да ти възстановят 20% ддс, а после продаваш услуга и внасяш 9% ддс. Отделно и сървиса им е бакшиш без данъци.
Да си им им върнат 20% ддс, както е и на останалите икономически субекти, и да видим който оцелее - оцелее

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 15:03 от mauigirl

# 23 257
Не ги е срам Алигберов и компания, тази временна мярка да искат да е постоянна, цените в заведения хвърчат нагоре. Много им се усладиха 11% разлика в ддс. Правиш покупки и разходи и искаш да ти възстановят 20% ддс, а после продаваш услуга и внасяш 9% ддс. Отделно и сървиса им е бакшиш без данъци.
А отделно заплашват, че ако ДДС се повиши, ще вдигнат цените с 20-30%. Тоест вдигат им 11%, те вдигат с 30%. Яко!

# 23 258
  • София
Не ги е срам Алигберов и компания, тази временна мярка да искат да е постоянна, цените в заведения хвърчат нагоре.

Отвратителни са! И сега с новото двайсе да им оставят ДДС-то, пък те ще се изсветлят. Демек, те по подразбиране работят на черно, ама сега евентуално може нещичко да направят срещу по-ниско ДДС.
Не знам защо никой не им обясни, че от бизнеса се очаква хем да е на светло, хем да си плаща ДДС-то и това не е въпрос на преговори и извиване на ръце. Гнусляри.

# 23 259
Някак си заплахите за вдигането на цени, за стоки и услуги, които са  развлечение  с НИСКО качество не ме притеснява.
Отдавна ходенето ни по заведение се е свело до торти и суши (последното пак на път да отпадне). Вместо фамилна пица правя за по-малко пари скариди за цялото семейство...

# 23 260
Някак си заплахите за вдигането на цени, за стоки и услуги, които са  развлечение  с НИСКО качество не ме притеснява.
Отдавна ходенето ни по заведение се е свело до торти и суши (последното пак на път да отпадне). Вместо фамилна пица правя за по-малко пари скариди за цялото семейство...
Последния път като поръчах пица за вкъщи дойде поизсъхнала и студена. И малка и скъпа. За много по-малко пари мога да си взема тесто от магазина, да си я гарнирам по мой вкус и да си я изпека и да я изядем топла. Виж суши не мога да правя и него си го поръчваме.

# 23 261
А отделно заплашват, че ако ДДС се повиши, ще вдигнат цените с 20-30%. Тоест вдигат им 11%, те вдигат с 30%. Яко!

Супер - нека им вдигнат ДДС-то, пък те да си вдигат цените, ако искат и със 100%. Много важно - пука й на държавата. Като спрат да им влизат в заведенията или като започнат вътре да висят само пубери на сокчета, сами ще намалят цените. То бива наглост, бива, обаче тяхното минава всякакви граници

# 23 262

Супер - нека им вдигнат ДДС-то, пък те да си вдигат цените, ако искат и със 100%. Много важно - пука й на държавата. Като спрат да им влизат в заведенията или като започнат вътре да висят само пубери на сокчета, сами ще намалят цените. То бива наглост, бива, обаче тяхното минава всякакви граници
Да им вдигнат, обаче Баце не дава! На него се сърдете, че има мазни алибеговци, които командват в държавата!

# 23 263
Кой е виновен. Хората които го избраха (хайде да използвам и аз това социалистическо понятие-  народа)- Борисов явно се харесва на много хора.
За мен обаче КП и АВ направиха голяма глупост, че не направиха коалиционно споразумение. В Германия подготвяха споразумението 3 г. и то бе 600 страници.
КП и АВ не успяха да проумеят, че освен ако радикално не изменим изборната система никога вече няма да имаме еднопартиен кабинет. Затова трябва от самото начало да се пазарят и да се записва какво е пазарено.

Това, според мен, е част от придобиването на изборна опитност и зрялост. ДБ и ПП, а и другите партии, тепърва ще се учат да се коалират. Нормално е вече като парламентарна република, да се придвижваме към сложни и трудни коалиции, класите си имат определени интереси, които не са общи, та нпрмално е всеки да гласува за партия. която защитава неговия интерес/мироглед. Също предвиждам да се разделяме като другите европейски държави на град-провинция по-осезаемо.

# 23 264

Да им вдигнат, обаче Баце не дава! На него се сърдете, че има мазни алибеговци, които командват в държавата!

Това е една от причините, поради които не гласувам за Баце. Има и други причини, но според е крайно време да излезем от социлизЪма и ресторантьори, житари и пр. да спрат да искат да живеят на държавна ясла. Този пич Алибегов дали е чувал че всеки сам си носи риска в капитализма.

Общи условия

Активация на акаунт