Политиката в България - Тема 4

• 683 586
  • 23 521
  •   1
Отговори
# 23 265
С тоя донос идвах и аз...Ами заслужават си подигравките.
Аз пък мисля, че който и да е в парламента, трябва да се бори срещу черната икономика и такива ми ти неща. Но не.
И да, не съм виновна, че АВ и Киро са неумели политици. То не става само с икомически знания. Трябва повече от това. Което те не демонстрират. Изпраха ББ и сега остава да се молим той да благоволи да тръгнат нещата нанякъде. Защото само затъват. Пък вие си пишете.

# 23 266
Току що Тошко Йорданов нарече от парламентарната трибуна депутатите от ППДБ "боклуци" и председателстващата Росичка Кирова го наказа със "забележка". Циркът ще продължава  определено....

# 23 267
Не ги е срам Алигберов и компания, тази временна мярка да искат да е постоянна, цените в заведения хвърчат нагоре. Много им се усладиха 11% разлика в ддс. Правиш покупки и разходи и искаш да ти възстановят 20% ддс, а после продаваш услуга и внасяш 9% ддс. Отделно и сървиса им е бакшиш без данъци.
А отделно заплашват, че ако ДДС се повиши, ще вдигнат цените с 20-30%. Тоест вдигат им 11%, те вдигат с 30%. Яко!

Супер - нека им вдигнат ДДС-то, пък те да си вдигат цените, ако искат и със 100%. Много важно - пука й на държавата. Като спрат да им влизат в заведенията или като започнат вътре да висят само пубери на сокчета, сами ще намалят цените. То бива наглост, бива, обаче тяхното минава всякакви граници
Да им вдигнат, обаче Баце не дава! На него се сърдете, че има мазни алибеговци, които командват в държавата!

Няма причина да му се сърдя на Баце точно за това. Той е намалил ДДС-то и не е длъжен да подкрепя идеята на Василев, след като не смята, че е правилна. Нито са от една партия, нито са в коалиция. Сърдя се на Василев, че хем е финансов министър, хем не може да си свърши работата. Че даже е готов и да клекне на тези мрънкачи.

На Баце съм му сърдита вече, но за друго.

# 23 268
От една не-сглобка са. От една не-коалиция- Баце е обещал да подкрепя, иначе си губи смисъла кабинета. Няма как един финансов министър да убеди депутатите, ако техният партиен лидер иска да му прави напук-
Грешката на АВ и КП е, че сключиха предизборно споразумение.

# 23 269
На мен не ми беше забавно да чета задоволство то от на кой му отрязали военната помощ,кой с кого се скарал,'ма не съм квалифицирала,намеци също не съм правила по тази тема.

Една неволна грешка от моя страна,нов прочит на поста ми Grinning.Всеки път като прочета за гушнали се ППДБ и ББ,прегърнали се,се сещам за оная соц.братска целувка патент на Брежнев.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 16:12 от Морана

# 23 270
Според писмото на СО земята е била прехвърлена на СО и е дадено право на ползване, но не съм много сигурна дали го разбрах добре.
Плюс това, не е ли нехристиянско да заключваш църква?

Само, ако знаеш колко църкви в страната седят заключени защото няма кой да служи в тях.
Е как това се явява аргумент в случая на заключената от Митрофанова руска църква, като няма нищо общо..Още на следващия ден, бяха назначени петима български свещеници, но и до момента църквата е заключена..Smile.Всички разбраха че причината, не е в липсата кой да служи там, а да се предизвика протест начело с проруски политически субекти като Сидеров, Копейкин и Евгени Минчев, които да се опитат да извлечат някакви ползи от това...Добрата новина в случая, е че това проруско мероприятие изобщо не успя да постигне търсения ефект..Wink.

# 23 271
  • Другата България
И аз се чудя, някаква част хора гласува за Боко и за ДПС, а после - защо ПП си говорят с тях и се съобразяват. Нали след изборите се разиграваха всякакви варианти, не помня вече, но имаше ли опция ПП да направи правителство с някой друг освен ГЕРБ и ДПС? Май не.
Това е едно наливане от пусто в празно не месеци, години.
На всеки е ясно, че нямаше как да се състави правителство с тази конфигурация, другият вариант беше Радево такова докато му свърши мандата за президент и легално ни подхване с новоучередена партия. Ако дотогава не бяхме станали президентска република. Затова е тоя вой, сглобката стана заради Радев, макар и анти него, но това няма нужда да се обяснява повече, защото няма как да не е ясно. Нищо няма да се промени, кучетата ще си лаят, кервана ще си върви, София ще “падне“, ГЕРБ ще спечели на национално ниво местните избори, и ще продължи да си управлява както досега. Разликата е, че Пеевски излезе на светло, аз друга такава не виждам. И ми е много смешно като ППДБ предложат нещо, и ББ се яви като “опозиция“, отричайки го и защитавайки “народа“.....а после стане ясно, че по телефоните са се разбрали и с Киро, и с Асен, и с Денков, и с Менков и те така те. Joy Доброто и лошото ченге, в зависимост от настроенията. Сега с трети март същото става, ББ преди беше “ЗА“, сега “изненадващо“ Joy вече е “ПРОТИВ“, съответно ще се разиграва поредния театър, а хората ще пляскат с ръце как Бащицата мисли за тях. Една политическа игра с едни и същи пионки, но докато има кой не само да участва в нея, ами и да я аплодира, същия аплодиращ народ ще затъва все повече и повече. Докато вниманието му се отвлича с евтини манипулации от рода на бонус - донос, зърнари, енергетици и т.н.

# 23 272
Още едни дубайци ще се връщат:

Софийският градски съд е отменил европейските заповеди за арест на двама от обвиняемите по делото "Нексо" - Антони Тренчев и Коста Кънчев, съобщи БНТ.

# 23 273
О, ама кметът на Стара Загора, който уж нямаше да се кандидатира отново, заради тия 3+ милиарда ли е решил пак да се прежали?

# 23 274
Кметът на Стара Загора има да асфалтира повече от половината град. Та едва ли ще бъде пуснат да си ходи, а друг да довършва "разкопките". Wink

# 23 275
Софийският градски съд (СГС) е отменил заповедите за арест на двама от собствениците на криптобанката Nexo – Антони Тренчев и Коста Кънчев, съобщи сайтът Bird.bg. Решението е взето на 19 септември, а в аргументите си съдът е посочил, че преди да бъдат издадени заповедите не е направен ниакакъв опит двамата да бъдат призовани, въпреки че имат известни адреси в Обединените арабски емирства.

Някой искаше да прибере парите на Нексо, но ги предупредиха и те се измъкнаха. Задачата беше дадена на посредствен изпълнител и се стига до това.

# 23 276
Ами ако си беше продължило първото правителство на ПП мандата, сега нямаше да сме в патова ситуация и ББ да си развява коня. Ама на някой тъпанар му беше голям зор да го бутне.
Ами да, да не ги бяха сваляли, нищо че са некадърни или не можещи. И сега за това ще паднат, ама тоя път ще е по-зрелищно. И да, след като изпълнят заръките на посолството, щото до тогава Галя ще притиска ББ.

# 23 277
Изгоненият архимандрит: Българските свещеници, назначени от патриарх Неофит в подворието на Руската православна църква в София, нямат право да служат там. Това казва пред ТАСС изгоненият от България предстоятел на подворието архимандрит Васиан (Змеев). По думите му комплексът на Руската православна църква в София е затворен и българските свещеници няма да могат да влязат, тъй като "там е регистрирана енорията на Руската църква".https://www.vesti.bg/bulgaria/izgoneniiat-arhimandrit-bylgarskit … ta-cyrkva-6179644

В същото време двама  български политици Волен и Копейкин се обявиха в защита на този руски субект, че дори и протест се опитаха да организират да го връщат обратно в България, без коментар....Голямо дъно.

# 23 278
За Копейкин и Волен рублата винаги е била господар. Съвсем логично е, че в момента защитават интересите на Руската православна църква, а не на Българската православна църква. Поредните сламени “патриоти”.

# 23 279
Изявление от Красимира Хаджииванова за тока./фондацията с Белобрадова
Скрит текст:
Здравейте, приятели, съмишленици и партньори на родителската платформа Майко Мила и социалната ни кауза Оле Мале.

Чувстваме се задължени да изясним един казус, който от вчера е обект на разискване от определени сайтове и хора, които целят да правят предизборна пропаганда, изопачавайки факти на чужд гръб.

През 2019 г. Столична община – район „Лозенец“ предостави на нашата фондация „Майко Мила“ чрез договор за наем част от свой имот с цел той да приюти дейността на социалното ни предприятие Оле Мале.

Още при първоначалния оглед тогавашният кмет на район „Лозенец“ ни предупреди, че сградата е в изключително лошо вътрешно и външно състояние и че по първоначална оценка на общината ремонтът ще възлезе на поне 78 000 лева, за да може имотът въобще да бъде използваем.

Въпреки тези неуредици, нашият екип успя, с подкрепата на дарители, да възстанови сградата във вид, който позволява тя да остане на общината в прекрасно състояние и да я превърнем в чудесен дом за нашата кауза.

Целия процес ние съвестно описахме в тази статия:
https://maikomila.bg/kakvo-svyrshi-fodaciq-maiko-mila-v-poslednata-godina

Много ясно си личи грижата, която положихме и все още полагаме за сградата и за всички помещения в нея и безкрайно много се гордеем с това, което сме постигнали.

Отне ни близо една година, за да встъпим в истинско владение на имота, а когато това се случи, нашият екип лично извика, в присъствието на заместник-кмета на район „Лозенец“ и други свидетели, служители на електроразпределителното дружество (тогава още наричащо се ЧЕЗ), за да бъде инициирана подмяна на измервателните уреди в имота.

При пристигането на екипа на електроразпределителното дружество в сградата беше открит електромер, който никога не е бил заприходяван към системата на ЧЕЗ, като вероятно е инсталиран там през 90-те години на миналия век, а съществуването на този електромер е било неподозирано за нас и собственика на сградата, но същевременно той е функционирал и трупал данни за потребявано електричество.

Така, в продължение на близо двайсет и няколко години, този електромер навърта хиляди левове разходи, но поради множеството такива случаи в София (както се оказа, нашият не е единствен), във формалните договори на ЧЕЗ съществува клауза, според която, независимо кога е потребен токът, разходът за него се начислява на собственика на имота към момента на установяване на разхода.

Казано накратко – електромерът съществува години наред, отчитайки разходи на предишни наематели на имота, но никой – нито служителите на електроразпределителното дружество, нито администрацията на район „Лозенец“ е подозирал, че не е зачислен към партида и че трупа сметки.

По тази причина по никакъв начин не смятаме, че някой носи вина за случая. Всички разходи по този разход на електричество се озоваха на гърба на фондация „Майко Мила“. Разбира се, опитахме се да оспорим тези претенции в съда, доказвайки, че ние сами, доброволно, сме извикали екип на ЧЕЗ, че те са установили съществуването на този електромер, че ние не сме знаели, че той въобще не е заприходен, както и че дори с максимално потребление не бихме могли да изконсумираме толкова много енергия.

Така, при прехвърлянето на партидите на наше име, този голям дълг дойде при нас, общината заведе дело срещу нас и ние просто трябваше да платим, което и впоследствие сторихме.

За наша голяма радост на помощ ни се притече новият мениджмънт на „Електрохолд“ (като правоприемник на ЧЕЗ) и същите ни помогнаха с парични средства в тази ситуация, за да можем да посрещнем този голям за нашата фондация разход.

Това е още едно признание, че каузата, за която се борим, заслужава подкрепа, както и за нелепата ситуация, в която изпаднахме.    

Общи условия

Активация на акаунт