Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 13

• 19 422
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
Чаят си е общоизвестно.
А иначе на ротвайлерите им казвали "пазачите на пътуващия търговец" или нещо от сорта, та и доберман трябваше да е нещо близко.

# 451
Добермана мислех,че пази палачите... В един филм мисля,че гледах...

# 452
  • София
Френски трябва да е.

# 453
  • София
БЗРП?🤣

# 454

Дуз - па = 12 крачки. Но въпросът е  гаден, защото съм чувал да се използва и "пеналти", което е от английски.

# 455
  • София
Да, ама това е официалното наименование.
Т.е. когато казваме, 'Наказателен удар'
Но разговорно и известно у нас си е точно 'Дузпа' Simple Smile

# 456
Да, спомням си историята - някакъв чужденец, който за първи път обяснявал правилата на българи, е въвел този термин (само у нас).

# 457
Жалко! Бързо си отиде последния.Чай бе,какви лимони!

# 458
Може да сте обсъждали темата, ама все пак да попитам:
Сигурно е много студено в това студио, гледам публиката как са се облекли грейки , шалове и одеалца? Каква е причината да е толкова студено ? Един играч спомена в интервю по БТВ , че е замръзнал по време на играта!

# 459
Трудно е и скъпо голяма зала да се отоплява,както трябва. В нашето училище салона по физическо (голям салон),въпреки че имаше парно,беше хладно.

# 460
Да, спомням си историята - някакъв чужденец, който за първи път обяснявал правилата на българи, е въвел този термин (само у нас).
Аз се сещам за швейцарския учител по физическо Жорж дьо Режибюс, който представя спорта у нас.

За пеналти - чувала съм коментатори да използват пеналтерия за наказателно поле (от penalty area).

# 461
  • София
Е, лъжица Simple Smile

# 462
От лъжици. И я мразех тази приказка (като малка). Не съм я чела много пъти.

# 463
Сигурен съм, че беше от прибор, но не съм сигурен между вилица и лъжица. Все пак, май беше лъжица.

# 464

Близко до акъла. Не може да има оловни тиган, нож и даже вилица.

Общи условия

Активация на акаунт