Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 13

• 19 417
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Венера?

П.п. Меркурий.

# 466
  • София
Би трябвало да е Юпитер, като най-голямата, а и е газов гигант, т.е. още повече гравитация. Но не съм на 100% сигурен.

# 467
Не знам, струва ми се, че съм чела някъде, че на Венера и Меркурий се сплескваш. Но не съм сигурна.

# 468
Това шега ли е?
Поне да бяха дали и Сатурн, че човек да се зачуди наистина. Това е като за пети клас.

Не знам, струва ми се, че съм чела някъде, че на Венера и Меркурий се сплескваш. Но не съм сигурна.

Това е абсурдно. Нещо не си чела добре Simple Smile

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=%D0%B3%D1%80% … D1%82%D0%B5%D1%80

# 469
А, прави сте, сигурно бъркам с налягане или нещо от този род.

# 470
  • София
ахахаха, тази счупи тъпомера
как Земята бре моме??? :ООООО

# 471
Стига бе! Колкото е по-голяма масата на едно тяло, толкова по-голяма гравитация има.
Въпросът е дали газовият гигант е този или не.

# 472
Естествено, че Юпитер, щом има толкова спътници Simple Smile

Но наистина се заблудих заради налягането, ето от Уикипедия:
Планетата Меркурий обикаля по орбита, която е най-близо до Слънцето. Тя е по- ... атмосферно налягане 9,2 MPa почти 100 пъти по-голямо от това на Земята.

Венера има атмосфера, която съдържа главно въглероден диоксид и малко количество азот. Налягането на повърхността на планетата е огромно – 90 пъти по-високо от това на земното морско равнище или еквивалентно на налягането в земните океани на около 1 km дълбочина.

# 473
Земята най-голяма?!! 🤦♀

# 474
  • София
Боже, боже, тази е пълна трагедия. Не знае коя планета е най-близо до Слънцето. Земята била най-голямата планета. Съвсем се шашна и омота. Надявам се да е от напрежение.
500 лв. и с два жокера вкъщи.

# 475
Сигурно е някаква хуманитаристка? Казаха ли какво работи?

# 476
  • София
Този прилича на Веско Маринов. 😉
Хм, дали не е Опенхаймер, за да сложат това име е уловка. В смисъл, че Опенхаймер е много спорен именно заради атомната бомба и сега искат да покажат, че е бил номиниран за най-високото отличие.
Айнщайн е твърде лесно някак си и очевидно.

# 477
Лесно е, ама и въпросът е още за малко пари.

# 478
# 479

Общи условия

Активация на акаунт