Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 13

• 18 867
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Тук предполагам снежинки, защото става дума за Новогодишен подарък. Но може да е уловка.

И аз съм за това, макар снежинките винаги и по природен закон да са симетрични.
Иначе лицата не са и там има какво да се изследва. пружините е абсурд, за пеперудите му трябват много спесимени, които едва ли е имал.

# 601
Е, въпросът за папите е лесен.
Ооо, отказва се.

# 602
Подцених го човека! Браво.
Не бих се сетила за логиката, която pppqqq използва.

Папата е Йоан. Супер лесен въпрос.

# 603
Въпросът за снежинките още ме човърка и някак ми се струва нереден, защото думата "симетрия" ме обърка.
Намерих въпросното произведение и то се казва Stelluae nivales, което значи "снежни звезди".  Има и някаква игра на думи в него (вижте линка). Но не се изследва симетрията, а защо снежинките винаги за в шестоъгълна форма.

https://www.seh.ox.ac.uk/blog/johannes-kepler-on-snowflakes

# 604
Колаборационисти - още от Ало-Ало го знам Laughing.

# 605
  • София
Слаби участниците днес, ама взеха по 5000 лв. Браво, радвам се за тях. Simple Smile
След 50-те бона яко дадоха на задна и имаше доста тръгнали си по 500 лв. Но ето, че отново сме в зоната. Wink

За Кубертен, Румена войвода и снежинките имаше жокери в самите въпроси. Това са ми любимите въпроси.
Само мъжа се справи с теста за снежинките, ама той и не рискуваше, защото имаше сигурна сума 3000 лв. и дори и да не отгвореше все тая.
Това с папата не го знаех, радвам се, че някои го знаят. Това показва колко различни неща знаем всичко.
За това и няма как да се вземат 100 000 лв. Такива като бившия кадър на БНР са веднъж на 10 г.

# 606
Е, за папата даже има улиса кръстена в София.

# 607

Само мъжа се справи с теста за снежинките, ама той и не рискуваше, защото имаше сигурна сума 3000 лв. и дори и да не отгвореше все тая.

Абе там беше на късмет, защото при лицата например наистина има асиметрия и може да се направи интересно изследване, докато снежинките винаги са симетрични. И трудът не се занимава със симетрията.

# 608
Е, за папата даже има улиса кръстена в София.
Какъв беше въпросът за Папата?

# 609
Нещо от рода Кой от изброените папи е работил в БГ?

# 610
  • In The Middle Of Nowhere
Кой е бил апостолически визитатор у нас. Аз не го знаех, само отг. Д изключих, защото за Бенедикт 16 не бях чувала такова нещо.

# 611
  • Русе
За завещанието мислех, че е Черноризец Храбър, защото Тервел и Симеон отпадат по хронология, а за Иван Рилски се чудех какво може да е завещал, като уж е нямал нищо.

# 612
Нямал е нищо, което да остави? 😮☹️ По-важното наследство не е материалното, а заветите, които той оставя. Всъщност те не са нещо ново, просто припомня Христовите завети. Завещание идва от завет/заповед. Няма общо със сребро и злато, както сме свикнали да го възприемаме. Напротив, той пише да се пазим именно от сребролюбието. Но ето оставил е и Рилския манастир, който днес в този си вид събира хиляди, не само вярващи, но и туристи.

Някои историци смятат, че Черноризец Храбър е самият Симеон Велики, затова той отпада. Но независимо дали са една личност те също не оставят материално наследство, а културно/духовно. Симеон оставя на Петър хазната празна заради многото войни преди това, а Златният век е златен заради културния разцвет, не заради много злато и богатства.

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 11:06 от T.Valcheva

# 613
densi,
Питаха нещо подобно формулирано:
Анджело Ронкали е бил пълномощен посланик на Ватикана в България - как е известен той по-късно като папа?
Отговорите бяха: Йоан, Йоан Павел и другите двама не ги помня.

# 614
Нито въпросът беше формулиран така, нито отговорите.
Моля те, не заблуждавай хората.

Общи условия

Активация на акаунт