Пролетно почистване и организация на банята. Включете се в дискусията и спечелете награди!

• 6 507
  • 193
  •   1
Отговори
# 120
Колко често почиствате банята си?
Всяка седмица, обикновено в събота.
Какви продукти използвате най-много: чиста белина, препарат за тоалетни, препарати със съдържание на белина и приятен аромат, блокчета за тоалетна или други?
Използвам чиста белина и препарат за тоалетна с белина.
⚪ Кои са местата, които са ви най-трудни за почистване и се налага да им отделяте значително повече време?
Фугите на плочките.
⚪ Покажете ни снимка на банята си след основно почистване.
Скрит текст:
⚪ Имате ли съвети и идеи, с които сте направили банята си по-модерна, добре организирана и функционална?
Не и все още имам да я доорганизирам.

# 121
Здравейте,
Почиствам банята два пъти седмично. Използвам препарати за санитария, освежаващи тоалетни блокчета, както и чиста белина за дезинфекция.
Обръщам внимание и е по- трудоемко да почистя фугите, местата под и около тоалетната и мивката.
Смятам, че е от значение вентилацията, редовното почистване както и  да няма твърде много неща в помещение, което е влажно.

# 122
⚪ Почиствам банята веднъж седмично. Най-често използвам чиста белина или Доместос. Харесвам аромата на белина, защото го асоциирам с чистота.
⚪ Фугите и ваната са най-трудни за почистване и ми отнемат много време.
⚪ Банята ми е организирана в минималистичен стил и всички продукти се съхраняват в шкаф в банята. Така почистването е винаги по-лесно.

# 123
  • Варна
Най-трудни за почистване са ми фугите и ръбовете на душ кабината, където под силикона започва да се образува мухъл. А и високите места - защото съм ниска, а банята тяста за стълба или стол Simple Smile
Обикновено чистя банята по-основно веднъж седмично или на две седмици, но доста по-често се налага частично да обръщам внимание на отделни части.
Доместос използвам за тоалетната и мивката, докато за другите части, основно препарати против варовик.

# 124
  • София
⚪ Колко често почиствате банята си? Какви продукти използвате най-много: чиста белина, препарат за тоалетни, препарати със съдържание на белина и приятен аромат, блокчета за тоалетна или други?
Стремя се да почиствам банята веднъж седмично с препарат за баня батериите и областта около сифона. А цялата баня веднъж на две седмици. Винаги използвам тоалетно блокче, а когато се сетя ползвам и антибактериален гел за тоалетна.
⚪ Кои са местата, които са ви най-трудни за почистване и се налага да им отделяте значително повече време?
Бих казала тоалетната чиния и трудно достъпните й места.

⚪ Имате ли съвети и идеи, с които сте направили банята си по-модерна, добре организирана и функционална?
След всяко къпане подсушаваме банята като избутваме водата към сифона. Почиства се често, зa да няма отлагания паради варовита вода. Нищо излишно. 🤗

# 125
Стремя се да почиствам банята през около две седмици или когато видя, че има натрупан варовик и "жълто" от водата, която е доста замърсена в нашия регион. Използвам предимно препарати без аромат или със слаб мирис. Най-трудни са ми фугите, разбира се. За високите части трябва да ползвам стол. Нямам идеи за организацията. Даже трябва да махна някои стари балсами, шампоани и други.

# 126
Колко често почиствате банята си? Какви продукти използвате най-много: чиста белина, препарат за тоалетни, препарати със съдържание на белина и приятен аромат, блокчета за тоалетна или други? - За тоалетната използвам препарат за тоалетна чиния или Доместос. За дезинфекция и добро почистване едно от двете е задължително. След измиване използвам и ароматизатор за тоалетна.

Кои са местата, които са ви най-трудни за почистване и се налага да им отделяте значително повече време? - Фугите и ъглите.

Имате ли съвети и идеи, с които сте направили банята си по-модерна, добре организирана и функционална? - Имам съвет! Който не е пробвал, да опита да чисти фугите с т.нар. магическа гъба. Ще ми благодари по-късно Simple Smile

# 127
Един път седмично почиствам банята ни. Ползвам главно парочистачка за плочките и фугите. А за тоалетната чиния и мивката белина с аромат + тоалетни блокчета.

# 128
  • София
Почти при всяко къпане изчиствам мивката, също ако видя някъде замърсено. Предпочитам всеки ден да отмятам по нещо дребно, иначе основно мия банята веднъж месечно. Не използвам белина и прекалено силни препарати. Най- трудни за почистване са ми ъглите, където се натрупва много бързо жълто оцветяване и сифонът на пода. Тоалетната ми е в отделно помещение и също ме затруднява, че не мога да я обливам с вода. Нямаме варовик и наскоро подменихме фугите. За да не се задържа мухъл, тъй като няма прозорец, никога не затваряме плътно вратата, която е плъзгаща и не пречи.
Относно организацията, понеже в банята сме само с мивка, плитък шкаф с две вратички и подвижен душ, имах място и сложих в единия ъгъл пластмасова етажерка, където наредих основната козметика.
Скрит текст:
За по- лесно почистване, сложих шкаф от неръждаема стомана, за да си обливам спокойно навсякъде.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 06 апр 2023, 06:23 от 4μΕ

# 129
⚪ Почиствам банята веднъж месечно основно. Почти след всяко къпане чистя стъклата и душа, смесителя. Използвам Доместос.
⚪ Фугите, сифона и ъглите са ми най-трудни за почистване.
⚪ Банята ми е организирана и подредена без излишни неща. Стирката и легените не държа там и ми е много грозно като отида на гости и видя някаква хубава баня и отстрани жълт моп с червен леген 🤣
Когато няма неща, които пречат почистването става по-лесно.

# 130
  • София
⚪ Колко често почиствате банята си? Какви продукти използвате най-много: чиста белина, препарат за тоалетни, препарати със съдържание на белина и приятен аромат, блокчета за тоалетна или други?

Почиствам банята основно веднъж месечно, тоялетната чиния и мивката веднъж седмично хубаво я измивам. Използвам предимно Доместос за всичко, дори и огледалото.
Няма места, които да са ми трудни и да ме затрудняват.
Банята ми е доста функционална, защото отговаря на мойте нужди, всичко в нея е така подредено, за да е удобно за семейството ни.

# 131
Почиствам в банята веднъж седмично, като най-често използваните препарати са спрей за повърхности в банята, препарат за тоалетни, блокчета. Най-трудно за почистване ми е пространството зад тоалетната, поради начина й на разположение. По-функционално сме си го направили с допълнителни етажерки за шампоани, сапуни и тн.

# 132
  • Бургас
Почиствам банята веднъж седмично с не толкова агресивни препарати/био/.
Разбира се най-трудно е в ъглите и фугите.
Гледам повечето продукти да са прибрани, така че банята не изглежда натрупана и след всяко ползване душа  се забърсва със суха кърпа. Вече е на 8г а изглежда като нов.

# 133

Вкъщи имаме две бани с тоалетни. Чистя ги веднъж седмично като използвам препарат за тоалетна, препарат за премахване на котлен камък и препат за плочките и фугите.
Най - много време отделям на тоалетната, защото там се изцапва най-бързо и се нуждае от повече време за почистването. Повече време отделям и на фугите, които са светли и се чистят трудно.

# 134
Най-трудни за почистване са ваната и фугите на плочките. Всеки ,ползващ банята почиства след себе си, но основното почистване е веднъж седмично. Ползвам препарати на хлорна основа, с приятен аромат. Избирам препарати за комбинирано почистване, а не отделни за всеки сектор.

Общи условия

Активация на акаунт