Пролетно почистване и организация на банята. Включете се в дискусията и спечелете награди!

• 6 510
  • 193
  •   1
Отговори
# 105
  • В царството на мечтите

⚪ Колко често почиствате банята си? Какви продукти използвате най-много: чиста белина, препарат за тоалетни, препарати със съдържание на белина и приятен аромат, блокчета за тоалетна или други?
           Каквото и да почиствам в къщи използвам Domеstos. А най мразя банята. Почиствам през седмица.
⚪ Кои са местата, които са ви най-трудни за почистване и се налага да им отделяте значително повече време?
Фугите

# 106
  • ШУМЕН
⚪ Колко често почиствате банята си? Какви продукти използвате най-много: 
Почиствам банята в неделя с препарати като използвам Domеstos, Cif, Medix, а за тоалетната блокчета Bref Premium
Кои са местата, които са ви най-трудни за почистване и се налага да им отделяте значително повече време?
Най-трудните места за почистване са ъглите на банята.

# 107
  • София
⚪ Колко често почиствате банята си? Какви продукти използвате най-много: чиста белина, препарат за тоалетни, препарати със съдържание на белина и приятен аромат, блокчета за тоалетна или други?

Тоалетната чиния и мивката почиствам 2-3 пъти седмично с препарат за тоалетна чиния и/или за баня.
Плочките и фугите около душа почиствам докато се къпя , но колко често го правя не съм обърнала специално внимание. В общи линии всеки път  докато се къпя, ако нещо ми се стори нечисто, го тръквам веднага с помощта на една стара четка за зъби, която си държа до душа. В близост имам и препарат за баня.
Внасям уточнението, че при нас баня и тоалетна са две отделни помещения , но за целите на този пост обобщавам почистването на двете в едно.

⚪ Кои са местата, които са ви най-трудни за почистване и се налага да им отделяте значително повече време?

Най-труден ми е участъкът непосредствено зад тоалетната чиния - между чинията и стената. Пространството е тясно и нямам много място, на което да успея хем да се наведа/клекна, за да стигна, хем да ми е достатъчно удобна позата, за да постигна оптимален резултат.

⚪ Имате ли съвети и идеи, с които сте направили банята си по-модерна, добре организирана и функционална?

Банята ми за жалост е далеч от понятието "модерна", но, за да бъде удобна за нас вкъщи, съм купила някои органайзери. Допълнително удобство, което в началото лично на мен ми липсваше беше подвижна слушалка на душа. В момента имаме и подвижен, и неподвижен душ, което доста ме улеснява и в почистването на банята, и в личната хигиена.

# 108
  • плевен
Почиствам банята веднъж седмично с препарати с приятен аромат -използвам  CIF POWER & SHINE   , ползвам блокчета за тоалетна. Най-трудни за почистване са ъглите .

# 109
Првдполагам как ще прозвучи, но е истина, че за дезинфекция на банята използвам Доместос. Предпочитам го пред белината, защото почиства и дезинфекцира, но не мирише като белината. Използвам отделно препарат за тоалетни чинии, който купувам от чужбина и винаги имам в запад, както и тоалетно блокче. Държа си вътре и освежител за баня. Основно банята се почиства веднъж седмично.

# 110
Почиствам, колкото често е необходимо, използвам препарати или на основата на хипохлорит, или на натриева основа, според нуждата. Предпочитам гелообразни препарати, затова винаги имам наличен Доместос. Скоро опитах и блокчетата за тоалетна на същата марка и съм приятно впечатлена.

# 111
Почиствам през 10-14 дни. Основните ми помощници са Циф и Доместос. Тоалетната задължително мия с Доместос. Преди време използвах тоалетни блокчета Бреф, но от 3-4 години реших, че може да спестя малко средства и тоалетната да не е ароматизирана. Важното е да е чиста. За банята съм пробвала различни почистващи препарати, но плочките и умивалникът блестят най-добре след измиване с Циф. Лошото е, че на тъмния под остават бели частици, които се налага да поливам повторно след изсъхване.

Почти няма нещо, което да ме затруднява при чистенето. Спестила съм си всякакви душ кабини, вани, шкафчета и прегради, които се цапат и мият трудно.

# 112
Почиствам банята всяка седмица, а мивка и тоалетна през ден. Старая се да използвам по- малко агресивни препарати. За тоалетната препарати с белина, за мивката на основата на оцет. Най-трудни и най- досадни за почистване са ми фугите и основата на душ кабината.

# 113
Банята почиствам след всяко къпане, а основно санитарните помещения почиствам веднъж седмично. Използвам Циф и Доместос, както и други препарати за фаянс. Предпочитам препарати с цитрусов аромат. При нас водата е много варовита и поради тази причина всяка вечер почиствам мивките с Медикс за варовик и котлен камък. Най-трудни за почистване са ми фугите и ъглите на банята.

# 114
  • София
Старая се ако не всяка седмица, то поне през седмица да чистя банята. Най-много използвам белина.
Мивката и тоалетната чиния.

# 115
  • Пловдив
⚪ Колко често почиствате банята си? Какви продукти използвате най-много: чиста белина, препарат за тоалетни, препарати със съдържание на белина и приятен аромат, блокчета за тоалетна или други? - Почиствам банята веднъж в седмицата. Използвам всякакви препарати - както чиста белина, така и комбинирани препарати. Водата при нас е много варовита, така че задължително имам и препарат за премахване на котлен камък. Задължително използвам дезодоранти и блокчета за тоалетна.
⚪ Кои са местата, които са ви най-трудни за почистване и се налага да им отделяте значително повече време? - душ-кабината и фугите на плочките - за следващия ремонт това ще ми е цел номер едно - да има възможно по-малко фуги и без душ кабина или с минимално чупки и издатини
⚪ Имате ли съвети и идеи, с които сте направили банята си по-модерна, добре организирана и функционална? - Банята ми е миниатюрна  - много ми се иска да я "разширя" и постоянно се опитвам да я организирам Simple Smile

# 116
Банята я мия всяка седмица. Тоалетните чинии понякога и по-често. Използвам различни препарати за отделните части - плочки, санитария. За аромат използвам тоалетно пате, с което обливам чиниите и различни кошници с препарат.
Най-трудни за почистване са фугите. Водата ни е с отвратително качество и това личи.
Баните са ми функционални, защото всичко беше измислено до най-малкия детайл при ремонта.
Обичам да сменям аксесоарите според сезона, но и винаги гледам да са в стила на банята. Например не държа големи туби с душ гел, а пресипвам в красиви дозатори за течен сапун.

# 117
Колко често почиствате банята си? Какви продукти използвате най-много: чиста белина, препарат за тоалетни, препарати със съдържание на белина и приятен аромат, блокчета за тоалетна или други?
Веднъж седмично почиствам банята. Използвам препарати със съдържание на белина за банята, препарати и блокчета за тоалетна.
Кои са местата, които са ви най-трудни за почистване и се налага да им отделяте значително повече време?
Фугите между плочките са ми най-трудни.
Имате ли съвети и идеи, с които сте направили банята си по-модерна, добре организирана и функционална?
Добрата организация и оптимално използване на пространството, функционални шкафчета и етажерки с много пространство.

# 118
Чистя банята когато се налага, обикновено пода събира мъхчета и прах, а на светли плочки си личи ужасно. Използвам цветни блокчета за казанчето на тоалетната и таблетки за почистване на отлагания вътре. Напоследък чистя с влажните кърпи за тоалетна от Лидл-става бързо и удобно.
Най-трудно почиствам петната от котлен камък по ъглите на пода и фугите.  Банята през повечето време е с отворена врата и така нямам мухъл или неприятни миризми, а сифона е с капак, който отварям единствено като мия.

# 119
Почиствам банята 2-3 пъти седмично с Доместос
За тоалетната използвам и ароматни блокчета.
Според мен най-трудните места за чистене са ъглите и фугите в банята

Общи условия

Активация на акаунт