Пролетно почистване и организация на банята. Включете се в дискусията и спечелете награди!

• 6 504
  • 193
  •   1
Отговори
# 15
Почисвам основно банята всяка неделя.
Ползвам белина едната седмица,  следващата - препарат за котлен камък.
През ден слагам препарат за тоалетна.
Ползвам таблетки в казанчето, правят водата синя, дизенфекцират и ароматизират. В момента са ми свършили, трябва да си купя.
Ползвам и препарат за почистване на фугите, когато преценя, че е нужно.
Най-трудно и неприятно ми е почистването зад тоалетната чиния и моноблока над нея.

Последна редакция: вт, 04 апр 2023, 18:08 от Аркадия

# 16
  • София
Почиствам през 10-14 дни. Основните ми помощници са Циф и Доместос. Simple Smile Тоалетната задължително мия с Доместос. Преди време използвах тоалетни блокчета Бреф, но от 3-4 години реших, че може да спестя малко средства и тоалетната да не е ароматизирана. Важното е да е чиста. Wink За банята съм пробвала различни почистващи препарати, но плочките и умивалникът блестят най-добре след измиване с Циф. Лошото е, че на тъмния под остават бели частици, които се налага да поливам повторно след изсъхване.

Почти няма нещо, което да ме затруднява при чистенето. Спестила съм си всякакви душ кабини, вани, шкафчета и прегради, които се цапат и мият трудно.

# 17
Почиствам банята основно на около 10-ина дни. Използвам винаги препарат с белина или чиста белина. Отделно за тоялетнта си ползвам блокчета на бреф. Най-трудно за почистване ми е мястото зад тоалетната чиния и фугите до тавана.

# 18
  • При децата ми
Почиствам банята веднъж седмично с белина или препарат съдържаш белина.
За тоалетната също ползвам препарати с белина и блокчета.
Най-трудните места за чистене са ми ъглите и фугите.

# 19
  • София
Почиствам банята всяка седмица, използвам препарати със избелващ ефект.Най-трудно се чистят фугите.

# 20
  • Благоевград
⚪ Колко често почиствате банята си?

Почиствам банята на всеки 2 седмици.
Използвам препарат Циф за баня, а за тоалетната - зеления доместос и тоалетни блокчета Доместос Power 5 Lime.
Използвам най-много: препарати със съдържание на белина, тоалетни блокчета и белина.

⚪ Кои са местата, които са ви най-трудни за почистване и се налага да им отделяте значително повече време?

Най-трудни за почистване са ъглите.

# 21
Най-голямо предизвикателство за мен са фугите, но когато се почистват редовно и старателно, работата се облекчава.

# 22
Един път седмично почиствам банята. Използвам препарат с хлор за тоалетната чиния, препарат за огледалото и парочистачка за фугите. Банята е след основен ремонт и за момента нямам трудности с поддръжката.

# 23
  • В Космоса
Почиствам банята веднъж седмично с препарати, ползваме тоалетни блокчета и ароматизатори. Най-трудно се почистват фугите.

# 24
Ежедневно мия частта с тоалетната чиния- там използвам И белина, освен другите препарати с хубав аромат. Мократа част от банята мия седмично. Предизивкателство за мен са по- високите части, за които си трябва домакинска стълба.

# 25
  • Бургас
Почиствам банята два пъти в месеца . Винаги след капане обливам плочките със студена вода и обирам със стирката. Вратата е постоянно отворена и въпреки всичко по фугите се натрупва мухъл. Няма оттърване с този влажен климат в Бургас. Препаратите са с белина.

# 26
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Почиствам банята всяка седмица ,за да не се замърсяват фугите.Използвам сред за баня,не харесвам белина.
За да няма мухал винаги оставям прозореца отворен след къпане.

# 27
Банята почиствам веднъж седмично. Използвам Доместос и чиста белина. Най- трудни за пичисване са ми фугите и зад тоалетната.

# 28
  • София
⚪ Колко често почиствате банята си? Какви продукти използвате най-много: чиста белина, препарат за тоалетни, препарати със съдържание на белина и приятен аромат, блокчета за тоалетна или други?- това е една от най- неприятните за мен дейности, затова и гледам да не е по- често от на 10 дни, освен ако не се налага. Тоалетната мия с Доместос, вана, мивка с препарат за баня.

⚪ Кои са местата, които са ви най-трудни за почистване и се налага да им отделяте значително повече време?- най- неприятни и трудни са ми фугите и пространството около тоалетната чиния, защото е тясно и труднодостъпно. А и тази година и аз се сблъсках с мухъл в банята, та се наложиха препарати с белина.

# 29
Почиствам когато има нужда. Може и един път седмично,може и на две седмици. Зависи.
Използвам всякакви препарати,без чиста белина,защото ми прилошава от миризмата.
Най-трудно е зад тоалетната чиния.

Общи условия

Активация на акаунт