Пролетно почистване и организация на банята. Включете се в дискусията и спечелете награди!

• 6 369
  • 193
  •   1
Отговори
# 45
⚪ Колко често почиствате банята си? Какви продукти използвате най-много: чиста белина, препарат за тоалетни, препарати със съдържание на белина и приятен аромат, блокчета за тоалетна или други?-почиствам банята основно веднъж седмично. Използвам Доместос за тоалетната и фугите, и гланциращ продукт за плочките, мивката, смесителите
⚪ Кои са местата, които са ви най-трудни за почистване и се налага да им отделяте значително повече време?-тоалетна и фуги
⚪ Имате ли съвети и идеи, с които сте направили банята си по-модерна, добре организирана и функционална?-съветът ми е по възможност да се избягват бели фуги и за да е по-подредена всичко да е прибрано в шкафове

# 46
Почиствам банята си основно на две седмици с препарати който съдържат бели на.Подсушавам след всяко къпане. За тоалетната използвам доместос и блокчета за тоалетна със свеж аромат.За батериите използвам специални препарати

# 47
  • София
Колко често почиствате банята си? - веднъж седмично чистя основно банята. Най- най омразното ми занимание.
Какви продукти използвате най-много: чиста белина, препарат за тоалетни, препарати със съдържание на белина и приятен аромат, блокчета за тоалетна или други? - Да, всичко изброено, знайни и незнайни препарати, но най - често се връщам към чистата белина за чинията и нещо не чак толкова миришещо за плочките.
⚪ Кои са местата, които са ви най-трудни за почистване и се налага да им отделяте значително повече време? - Фугите и ъглите.
⚪ Имате ли съвети и идеи, с които сте направили банята си по-модерна, добре организирана и функционална? - Не точно, но ако имах повече пространство щях да сложа повече шкафове.

# 48
Мразя да чистя банята, не ползвам белина, не понасям миризмата. Ползвам препарати за фаянс, за тоалетната и ароматизатор за тоалетната. Най-трудно е да почистя следите от варовитата вода по плочките. Става с търкане с четка или гъба sano, ама е трудоемко. 😊

# 49
Банята чистя при всяко къпане, а това значи по два пъти на ден. Ползвам препарати против котлен камък, за пода-обезмаслител, за тоалетната - хлоросъдържащи препарати.
Цялата ми козметика и почти всички почистващи препарати са ми подредени на стъклени полици на две от стените.
Няколко пъти в годината правя най-основно почистване - всичко изкарвам в коридора, мия тавана и чистя основно стените и пода. Най-ми тежи почистването на фугите.

# 50
  • София
Почиствам банята, когато има нужда. Обикновено чистя с парочистачка, а веднъж месечно минавам и с препарат.

# 51
⚪ Колко често почиствате банята си? Какви продукти използвате най-много: чиста белина, препарат за тоалетни, препарати със съдържание на белина и приятен аромат, блокчета за тоалетна или други?
- Банята и тоалетната ми са на едно и също място и всяка седмица по 2-3 пъти я чистя.
За тоалетната използвам Доместос и блокчета Доместос, за да поддържат чисто и с приятен аромат. А душа и плочките чистя с препарат за баня на Cif. Доволна съм от тази комбинация.

⚪ Кои са местата, които са ви най-трудни за почистване и се налага да им отделяте значително повече време?
- Зад тоалетната чиния винаги ми е било най-трудно Simple Smile

⚪ Имате ли съвети и идеи, с които сте направили банята си по-модерна, добре организирана и функционална?
- Сложих в банята шкаф колона където държа повечето козметика, а препаратите за почистване са в шкафа под мивката. Организирах си банята, така, че да ми е всичко на 1 ръка разстояние

# 52
Банята я почиствам основно на всеки две седмици.След всяко къпане я подсушавам и проветрявам,но нямам възможност за по-често почистване.
Фугите са ми най-трудни за почистване.
По-изчистен дизайн,всички препарати,пособия и пр-в шкафа.

# 53
Колко често почиствате банята си? Какви продукти използвате най-много: чиста белина, препарат за тоалетни, препарати със съдържание на белина и приятен аромат, блокчета за тоалетна или други?
На 7-10 дни основно, на два дни по-отгоре. Използвам препарати за баня и фаянс.

Кои са местата, които са ви най-трудни за почистване и се налага да им отделяте значително повече време?
Фугите и под мивката.

Имате ли съвети и идеи, с които сте направили банята си по-модерна, добре организирана и функционална?
Диспенсър за сапун с фотоклетка.

Последна редакция: вт, 04 апр 2023, 22:22 от Soul Free

# 54
Банята почиствам при нужда. Мивката и тоалетната -всяка седмица. Ползвам различни препарти, не държа на аромата. Най-трудно чистя замърсвания в основата на душ кабината. В банята имам ниша в която имам шкафче, в душ-кабината имам подвижна стойка за душа( за дете).

# 55
⚪ Колко често почиствате банята си? Какви продукти използвате най-много: чиста белина, препарат за тоалетни, препарати със съдържание на белина и приятен аромат, блокчета за тоалетна или други?

Веднъж седмично, като използвам препарат за тоалетна, препарат за под, препарат за котлен камък. Слагам и блокчета за тоалетна.

# 56
Банята почиствам веднъж седмично или при нужд, като използвам за миене на пода белина, за мивката, плочките и фаянса абразивни продукти, препарати със съдържание на белина. От както имам куче не ползвам блокчета.
⚪ Кои са местата, които са ви най-трудни за почистване и се налага да им отделяте значително повече време?
Трудно почиствам фугите и ъглите.
⚪ Имате ли съвети и идеи, с които сте направили банята си по-модерна, добре организирана и функционална?
Използвам шкаф в който стоят козметичните продукти.

# 57
  • Пловдив
Колко често почиствате банята си? Какви продукти използвате най-много: чиста белина, препарат за тоалетни, препарати със съдържание на белина и приятен аромат, блокчета за тоалетна или други?
Основно - веднъж седмично с препарати, съдържащи хипохлорид и срещу котлен камък. Ползвам и тоалетни блокчета.
Ваната и около тоалетната.

Използвам куфара на тоалетната като рафт за украса и ароматизатори.

# 58
Почиствам всяка седмица по веднъж като използвам препарат за WC гел с аромат и малко белина.

Фугите между плочките.

Да, някои неща с които ми е добре организирана банята.

# 59
Почиствам банята веднъж седмично, ако има нужда или забележа мръсно (напр на капани крачета, напръскани огладала) почиствам веднага. Фугите, ъглите, огледала и метални елементи ми отнемат най-много време. Почиствам както в препарати в белина така и с аромати, ползвам и блокчета за тоалетна. В нас банята и тоалетната са отделно и тоалетната ми е по трудна, защото няма сифон там, отнема ми повече време и тъкане, попиване на вода и т.н. Не обичам да ми е разхвърлено, всичко е прибрано прилежно, не държа нищо излишно, което само да заема място и да събира прах.

Общи условия

Активация на акаунт