Градинарство - моето хоби 32

• 42 143
  • 796
  •   1
Отговори
# 285
Ами явно имаш нужда от подготовка на дворчето:)
Разчистване, махане на стари дръвчета, които явно не ти харесват.
Помисли за изложение, ветрове, може да използваш сега да разгледаш и си харесаш растения.
Аз съм винаги за проектЧЕ

# 286
Четене на информация и споделено и гледане на снимки му е майката на дворчето.
Избира се според изложението, дали искаш да се скриеш от съседите или не, необходимата в последствие поддръжка и обгрижване. Консултация със специалисти е желателна. За предпочитане такива, които имат фирми за озеленяване, защото имат и практически опит с растенията.
За гледайте какво има по съседните дворове, макар да не е определящо. Примерно има нови видове за БГ, за които инфото е от Интернет.
Примерно "нандина" си харесах по описание, купих преди 3 г, а сега вече е много популярна.
Аз предпочитам вечно зелени растения, за да ми е зеленко през всички сезони.

# 287
Момичета , предложете ми цветя , които да виреят под борчета. Намират се извън двора, в момента е трева, но ми се иска да я изчистя и да сея цветя . Там е сянка постоянно , около самите дървета сях винка градинска , но друго какво мога да засея .

# 288
Абсолютно начинаеща съм, къща и двор не бях помирисвала както се казва Simple Smile Късно ли е да засадя нещо или да се примиря, че няма да е тази година и да направя спокойно проект за озеленяване по който да развивам градината?
Може да садиш готови цветя продават се в саксийки, сега се намира всичко дето ще цъфти лятото. Може и декоративни храстчета. Трябва обаче да си решиш колко искаш да се занимаваш с градината, колко ти се работи, дали искаш да плевиш, подрязваш, поливаш, дали искаш да косиш трева, дали ще садиш зеленчук, овошки, лози и т.н. Дали искаш маси със столчета и чадърче, места за барбекю, беседка и т.н. Поразгледай картинки в интернет и виж какво ти допада, саденето е най-лесно, естествено е въпрос и на това колко пари искаш да хвърлиш в градината, дали искаш да харчиш ежегодно за нови едногодишни цветя и т.н.

# 289
Предварителното планиране на нова градина спестява много работа впоследствие. Не искаш да местиш многогодишни растения, повярвай ми Grinning
Нещата стават бавно, за начало засей или си купи разсад за едногодишни цветя, за да ти е шаренко и хубаво този сезон, и ползвай времето за планиране.
Започва се от големите към по-малките растения. Храсти и евентуално дървета е добре да се садят наесен преди дъждовете, пролетните луковици пак наесен, дотогава ще си го измислила.

Допълвам се, в такъв стар двор не знаеш какво съкровище може да има, изчакай лятото преди да пуснеш багера.

# 290
Привет привет!
Да се похваля с новите придобивки, уикенда ще ги садя, надявам се да им налучкам местоположението

И да помоля за съвет, за едно маслиново дърво става въпрос. На слънце стои. Появи се следното лепкаво нещо

Проблем ли е, как да се третира?

# 291
Това е памуклийка.Аз съм чистила с чист спирт и памуче.Може и инсектицид.

# 292
Момичета , предложете ми цветя , които да виреят под борчета. Намират се извън двора, в момента е трева, но ми се иска да я изчистя и да сея цветя . Там е сянка постоянно , около самите дървета сях винка градинска , но друго какво мога да засея .
За сянка се сещам за астилбе, хойхера, дороникум, хоста също може, ириси. Бялата градинска лилия/ крем Lilium candidum ще изглежда прекрасно на зелен фон, имам такива на слънце и на сянка, еднакво виреят.

# 293
За сянка се сещам за астилбе, хойхера, дороникум, хоста също може, ириси. Бялата градинска лилия/ крем Lilium candidum ще изглежда прекрасно на зелен фон, имам такива на слънце и на сянка, еднакво виреят.

А идея как мога да направя бордюр на същото място ? То е на пътя от горната страна има балчишки плочи от долната е пътя , но пръста много отива на долу и става лек наклон , а има и завой ..

# 294
Почвата под борчетата ще е кисела и ще трябва и с това да се съобразиш.Може да сложиш азалии и рододендрони.Може и хортензии.Има ниски видове.Може и други дребни иглолистни.Има джуджевидни форми.Трябва си и доста поливане за тях.Ирисите и лилиите може и да не оцелеят.

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 18:26 от dt

# 295
Алиса,
Можел ли да сложиш бордюри?
Това вила някоя ли е … балчишки камък

# 296
Това е памуклийка.Аз съм чистила с чист спирт и памуче.Може и инсектицид.
Аз не виждам бубите, само памукообразно лепкаво вещество. До сега когато съм имала памуклийки са били видими

# 297
Дами, от разстояние е много трудно да се поддържа градина… Всеки път  има щети, направо ми се плаче… Тревата по това време на годината е много инвазивна.
далиите изобщо не са се показали , незнам нормално ли е? Засадих ги на 16.04. И най-вече ме притесниха катерливите рози? Имат кафяви петна , които изобщо незнам от какво са..

# 298
  • Пловдив
И при мен   има от същите петна по долните листа на  една роза ,а има толкова много цветни пъпки .И аз съм любопитна какво е и как да се третира .Пръскала съм я само с листен тор за рози и моспилан .

# 299

Общи условия

Активация на акаунт