Градинарство - моето хоби 32

• 42 138
  • 796
  •   1
Отговори
# 270
ОО тия липи на мирис само са хубави . Имам една огромна извън двора . Ма то издънки , едни топченца цяла година не мога да се отърва . После цвят метеш , после листа .. пълен ужас е . Недейте да си го причинявате . С ореха е същата работа само , че няма издънки . След време стават високи , нашата не можем да я берем защото е много висока , даже сега ще я и режем да я махаме , че бактън . Недейте да я сеете близо до ограда или къща .. че след време и вие  да не я махате . Все трябва някой да и слугува ..

# 271
  • густо майна Филибето
Поздравче за всички жалващи се Joy На мен върбата ми е най-голямата мъка, но като ги погледна, и ми минава Simple Smile

# 272
Синият лен )

# 273
ЛаВалета, последното Styrax japonica ли е? На какво изложение е засадено, на сянка или на слънце? Моето от вече не знам колко години си живее в саксията, просто защото не мога да реша къде да го засадя.

# 274
Phloxx, моето май е дойция. Поредното нещо продадено по погрешка. Местя я няколко пъти. На слънце е, чат-пат има шарена сянка.

# 275
Оф, голяма патица съм. Листата са на дойция, че и цъфнало, а стираксът ще цъфти чак след два месеца, откъде си го измислих не знам Grinning
Много ги харесвам тези ниски дойции, някой ден няма да ми издържат ангелите и ще засадя и аз такава. Имам от високите, цъфти някъде в небесата, на клонаци по два-три метра Grinning

# 276
Момичета, това какъв храст е? Отдолу бяха зелени листа, а отгоре червени, но след три седмици във вода цветовете избледняха. Не пуска жилки. Ако го засадя в почва така дали ще се хване?
Скрит текст:

# 277
Прилича на фотиния, но не знам как се захваща.

# 278
Да, май отрязани върхове на Фотиния
Много са млади и дълги за прихващане, мисля.

# 279
Момичета, това какъв храст е? Отдолу бяха зелени листа, а отгоре червени, но след три седмици във вода цветовете избледняха. Не пуска жилки. Ако го засадя в почва така дали ще се хване?
Скрит текст:
Растението е фотиния. В интернет има статии как се вкореняват резници. Тези най-вероятно няма да станат. Трябва дa са полувдървенели.
Има по разсадници те готови растения, не са много скъпи. (вариант)

# 280
Попаднах на хубави разсади на Петуния и газания и разбира се снабдих с част от тях Joy

Ако всичко е наред - в събота ще ги засаждам.
Това мога да ви покажа засега … Grinning

# 281
  • Пловдив
Скрит текст:
Пробвай с хормон/вкоренител .Свекърва ми редовно захваща резници от фотиния и са приблизително такъв размер .Не ги държи във вода .Реже резника, топи във вкоренител и директно в почвата. Отначало оклюмват, но около 80% се вкореняват .

# 282
Благодаря момичета, ако не се хване, ще си купя от разсадник 🙂

# 283
Цъфна глицинията, която мислех, че е бяла. Бях купувала преди години за продажба обикновенна синя, бяла, Domino и Dragon. Оказа се , че при мен е останал корен Domino. Щеше да цъфти още преди години , ако не я режех с мисълта да я извадя в контейнер за продажба, но миналата година реших да я оставя за мен и тя веднага цъфна Simple Smile

# 284
Здравейте и от мен! Моля за съвет как да подходя към малък градски двор /около 150кв.м за озеленяване/. Дворът има на места калдъръмени пътеки, които за мен са на неудобни и неподходящи места. Също така има няколко дръвчета - повечето изсъхнали наполовина. Няма храсти, цветя и т.н.
Абсолютно начинаеща съм, къща и двор не бях помирисвала както се казва Simple Smile Късно ли е да засадя нещо или да се примиря, че няма да е тази година и да направя спокойно проект за озеленяване по който да развивам градината?

Общи условия

Активация на акаунт