Градинарство - моето хоби 32

• 42 114
  • 796
  •   1
Отговори
# 165
Попаднах на това. Уникално изглежда тази комбинация. Успех и да покажеш после.

Днес засади разсад газания в градината. Имате ли наблюдения как се държат тези цветя, какво да правя за да цъфтят по-дълго.
Мисля да правя комбинация в сандъче мушкато със семена дихондра. Да видим какво ще ми се получи.

# 166
  • София
Дриада
Не я вади от земята зимата

А няма ли да измръзне газанията, ако остане в градината през зимата?

# 167
Дриада

И аз мислех, че ще измръзне и затова я извадих, но тази година ще опитам да я оставя, пък да видим какво ще стане Grinning

# 168
Сега се сещам, че една единствена газания наистина ми беше оцеляла до следващата година. Други обаче загинаха. Не знам от какво зависи, забелязах че не обичат да ги вали и да прогизват в студено време, може би ако е на по-отцедливо място. Оцелялата беше и на завет, почти не я е духал леден вятър. Не знам, разсъждавам си само.
Бях го забравила това хубаво и благодарно цветенце, ще се огледам и аз за разсад.

# 169
Дриада

О няколко години сея газании. Миналата година ми дадоха едни семена на газани , бяха по низки от тия обикновените , но цъфтяха много повече . Обаче и загубих и сега не мога да намеря такива.
Та дали мръзнат ? МРЪЗНАТ . Обаче по миналата година си прибрах една и я сложих на по слънчево място ами цъфтя ми цяла зима че и лятото. Обаче трябва да са на слънце иначе не цъфтят.

# 170
Кога се сеят газаниите? Вкъщи за разсад или направо в градината?

# 171
  • addicted
Момичета, срам ме е, но ще питам - как се ползват тези саксии с кокосови подложки? От този тип:

Скрит текст:

В един от сайтовете, които разглеждах пишеше, че няма нужда от допълнителна саксия, но не се вижда има ли някакво непропускливо поктитие върху кокоса. Възможно ли е да се използват направо пълни с пръст, не тече ли от тях, когато се полива? Rolling Eyes

# 172
Цветна приказка от Балчик

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 15:59 от driada

# 173
Здравейте,

страхотни цветя както винаги ето моите каскадни петунии във една висока леха от кауфланд съм ги сложила

Имам въпрос за левизията, колко често я поливате? От какво са и леко меки листата?

# 174
Coffee cat
Не съм правила никога, но ето няколко идеи
https://pin.it/5hb1UZN

https://pin.it/1rRrFfX

https://pin.it/3iXBbHg

https://pin.it/326zzhV

# 175
Левизията я поливам много рядко, а зимата почти спирам. Моите са под стреха и не ги вали, така че знам точно колко вода получават. Когато започне да образува цветоноси, поливам маалко повече, но пак внимателно, ако е още студено. Поливам когато листата вече не са свежи и изпънати, а започнат леко да се свиват, то си проличава. Но омекването на листата може и да е от преполиване, ако корените са загнили. Или да се е сварила, ако я е пекло много слънце.

# 176
Левизията я поливам много рядко, а зимата почти спирам. Моите са под стреха и не ги вали, така че знам точно колко вода получават. Когато започне да образува цветоноси, поливам маалко повече, но пак внимателно, ако е още студено. Поливам когато листата вече не са свежи и изпънати, а започнат леко да се свиват, то си проличава. Но омекването на листата може и да е от преполиване, ако корените са загнили. Или да се е сварила, ако я е пекло много слънце.
нова е, не съм я поливала беше си влажна. Не съм я присявала, така ми казаха откъдето я взех, така че не знам как са корените. Цъфти си, на отворена тераса е , но ако не е супер силен вятъра то не се усеща вятър, а дъжд вобще няма да я стигне. А чакате ли да излезе вода отдолу ? Веднъж седмично ли или по-рядко я поливате?

# 177
Как веднъж седмично, това е прекалено. Сукуленти са все пак.
Моите не ги пече директно слънце, поливах ги есента и после може би два-три пъти пъти съм поливала по мъничко, това за цялата зима. Преди две-три седмици ги полях за първи път тази година. Лятото ако е горещо може би на две-три седмици, не съм засичала точно.
Но всичко зависи от конкретните условия, това работи при мен, не е някакво универсално правило.

# 178
Как веднъж седмично, това е прекалено. Сукуленти са все пак.
Моите не ги пече директно слънце, поливах ги есента и после може би два-три пъти пъти съм поливала по мъничко, това за цялата зима. Преди две-три седмици ги полях за първи път тази година. Лятото ако е горещо може би на две-три седмици, не съм засичала точно.
Но всичко зависи от конкретните условия, това работи при мен, не е някакво универсално правило.
  благодаря ще видя как ще се справим Simple Smile

# 179
Вчера в разсадника харесах левизия, но затваряха и не взех, та имам време да я проуча първо. Колко е продължителността на цъфтене?
Качвам малко снимки след бурята снощи 😌 Цветен да е денят ви!
Скрит текст:

И едно от домашните, просто нямаше как да не ви го покажа. Обмислям като затопли още малко да рискувам да сложа няколко в градината 🫣

Общи условия

Активация на акаунт