Градинарство - моето хоби 32

• 42 645
  • 796
  •   1
Отговори
# 465
Може би, сигурно е така. Но моите растения са ми прекалено много и са ми ценни. Не смея да рискувам и да пръскам отгоре с маркуч.

# 466
Момичета гълъбовата тор за какво е подходяща . Дали става да се слага на цветята по малко .

# 467
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
всяка тор става. но е силна и трябва да "угнива" или да се разрежда доста.
и мирише.

# 468
Във ФБ гледах, че слагат на зеленчуците, но как не прочетох.

# 469
Момичета гълъбовата тор за какво е подходяща . Дали става да се слага на цветята по малко .
Тя по принцип е хубав азотен тор, но дивите гълъби често разнасят бацили, които после отиват в градината и затова не е идеален вариянт. Иначе мисля че може да се ползва както кокошия тор, да се накисне с вода и после да се доразреди още преди да се ползва, доста е силен и с алкално рН.

# 470
Сега четох , че трябва да стои няколко часа във вода . И с водата да се полива . Обаче аз мисля да слагам суха тор . По една шепа няма да навреди толкова . Мисля да хвърля малко в градината с цветята и да я прекопая . Че събота и неделя ще сея летните цветя .

# 471
Идвам да си покажа единствената, за сега, цъфнала роза. Joy

И две снимки на двора. От времето, в което се беше затоплило. Joy Моля не обръщайте внимание на отрязаните клони, зарязани там. Чудим се къде да ги изхвърлим. А и коша за трева се направете, че го няма. Joy

Вчера цял ден валя тук, много силен дъжд. Маргаритките ми вече не са изправени, а припаднали. Ако не беше дъжда, щях да заподозра котарака.

# 472
Калината цъфна цялата и е невероятна, но гадните златки я нападнаха. Няма оттърване от гадини.

# 473
При мен, подобни на тази златка, металически лилави или сини, са се настанили на ментата.
Наскоро забелязах, че на две места мравки са ми изровили тревата.

# 474
Голяма радост е градинарството. 😊 На мен ми носи невероятна утеха в трудни моменти.
Ето и една снимка от мен. Тези гъбки ме изненадаха, но много ми харесва как се вписват.

# 475
Ходих до агроаптеката, казаха, че е късно да се варосват дръвчетата. Нямало смисъл вече......Взех овощарска замазка, довечера ще го намажа.
Дръвчета се варосват есен за здраве, пролет за красота. Есен , защото варта ще унищожи разните яйца под кората на вредни насекоми. А пролет нищо не правиш полезно с варосването.
Напротив, варта пази кората от напукване през месеците със силно слънце. По-добре късно, отколкото без варосване. Освен това пръскам и целите дървета със слаб разтвор точно по това време срещу минираща муха, крушова бълха и др. 🙂
karzz, тази краставичка е болна, не се мъчи с нея.

# 476
Момичета, имам три ягоди засети в саксия на балкона. За първа година проба Simple Smile Някой ако отглежда така, колко често ги торите и поливате?

# 477
# 478
Касия, не споря за варосването. Това ми е казано от агрономи за варосването. Пръскането с вар е друго.
При нас е невероятен студ за май месец. Чак лалетата се зачервиха от студ Sweat Smile  Люляците от захладняването имат по-дълъг цъфтеж. Интересно е, че миналата година бяха изядени от златките. Тази година не съм виждала по тях гадините.

La_Valletta, глога ти е невероятен, което ме подсеща, че и моя е цъфнал. Трябва да го снимам днес. Моят е щамбов.

# 479
Момичета, имам три ягоди засети в саксия на балкона. За първа година проба Simple Smile Някой ако отглежда така, колко често ги торите и поливате?

Аз торя веднъж преди цъфтеж като слагам дървесна пепел и поливам с течна тор . Хвърлям и оборска тор и полудяват от към листа . Тая година има доста цвят ама мисля да им махам мустачките да не се въдят , че станаха доста нагъчкани .

Общи условия

Активация на акаунт