Градинарство - моето хоби 32

• 42 768
  • 796
  •   1
Отговори
# 540
Този е любимият ми повече от 20 см е един цвят.

# 541
Ето и още малко цветни снимки от мен

Жълто петуния за първи път имам

Лавандулата , след орязването , е избила страшно много зелени клончета

# 542
Вчера бях в Румъния. Пътувах от Видин през Калафат за Крайова. Там видях много хубав нисък ирис по пътя пред къщите посаден. Не бях виждала такъв, много добре седи като е нисък. Казвам това защото при мен високите цветя вятъра ги прави на мармалад. Преди време такъв хубав космос имах, но след първия вятър всичко беше на земята.

И да питам и тук. Имам от зимата кисело зеле в бидон. Мога ли да го сложа в компостера? Grinning Кори от цитрусови плодове мога ли да слагам и тях?

# 543
  • София
Киселото зеле - категорично не, заради солта.
Коричките също не бих слагала, заради препаратите, с които обработват цитрусите.

# 544
  • под тепетата
Реа, такъв ли? Около 10 см е висок, различни цветове.

# 545
bilqna_69, не. Изглежда като нашия ирис с едри цветове дето показвахте предните постове, но е висок наполовина. Не съм виждала до сега в БГ, а може би просто съм пропуснала, знам ли! Много ме е яд, че не снимах.
С рижото "цвете" сме в еднаква боя Simple Smile, много е благ! Heart

# 546
Момичета, някой успешно да отглежда бързорастящо вечнозелено дърво? Има ли въобще такова животно?

# 547
  • София
За дърво незнам,обаче храст Лавровишна расте като бесен в комшиите.Обмислям и аз да си взема.

# 548
За дърво незнам,обаче храст Лавровишна расте като бесен в комшиите.Обмислям и аз да си взема.
Добър избор!

# 549
Поточе, имам около 20 дървета туя. Някои засадени преди 6 години, с височина около 3 метра. Не знам дали за теб това е бързо растящо.

# 550
И аз ще нададя лавровишна, ама за дървета питам, за да скрия съседски къщи...За толкова погубени туи съм чувала, че ме страх от тях вече Simple Smile

# 551
Моите са си живи и здрави вече 6 години. Искат да ги ториш и поливаш, може и да подрязваш. Аз само за това се сещам като предложение. Нямам кой знае какви познания. От няколко месеца имам градина. От темата и още две места се информирам. А и от една агроаптека. Лелята там е много веща

# 552
  • Пловдив
Препоръчвам Лавзонов лъжекипарис колуминарис .Лично аз не съм сяла ,но повечето съседски къщи имат .Изключително невзискателен е ,може да се подрязва и расте с добри темпове .Освен това ,изглежда чудесно .Не го нападат болестите по туите .

# 553
Точно щях да предложа Аризонски кипариси. Имаме 3 вече огромни дървета. Именно грозна къща скриха.

# 554

Общи условия

Активация на акаунт