Глиобластом - тема 2

• 58 901
  • 737
  •   2
Отговори
# 270
Ще си купим, но не ставало..Трябвало или нова биопсия или някакво изследване в София, което ще отнеме още 2 седмици, а нямаме време. Ние едвам ходим до клиниката, как да го закарам в София..
В понеделник ще се срещнем с д-р Тонев да видим той какво ще каже.

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 16:56 от eliani75

# 271
Охх, от това се опасявах, че няма да предпишат химия, поради липса на хистология със заключение "глиобластом". Дотолкова е нужна, за да има ефект и то точно по време на облъчването. Със сигурност би трябвало повече от нас да знаят и да намерят вариант, ако е чисто административен въпрос. Как е той?

# 272
Като цяло е добре, движи се почти сам, говори повече думи, дори прости изречения, разбира ме, даже се усмихва. Но дясната му ръка и десния крак са слабоподвижни, залита, с говора също има проблем. Държи се, по-добре е отколкото преди лъчето и системите. Дано се подобри. Исках и химия, ако и тя помогне, но не срещнах разбиране... Дано в понеделник  д-р Тонев разреши и Темодал.
Ако намеря аз, не знам в каква доза да го давам и ако нещо се влоши, дали ще му обърнат внимание в клиниката,  защото той се води на лечение там.

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 20:49 от eliani75

# 273
Системите са свалили оттока. При всички положения...правите нещо, което дава някак стимул. И на него и на теб. Ще намериш дозировка за темодала, на килограми мисля, че беше. За влошаването...да ти кажа- не разчитай на онколог. Необходими са плеяда други доктори и то е следствие на дексаметазона, без който уви няма как. Нека всички се молим и надяваме да реагира добре. Колко сесии ще имате?

# 274
Първоначално ще са 10 /5 от които минаха/, после още 12 и май това ще са...Поне това разбрах днес от лекуващия лъчетерапевт.

# 275
Като цяло е добре, движи се почти сам, говори повече думи, дори прости изречения, разбира ме, даже се усмихва. Но дясната му ръка и десния крак са слабоподвижни, залита, с говора също има проблем. Държи се, по-добре е отколкото преди лъчето и системите. Дано се подобри. Исках и химия, ако и тя помогне, но не срещнах разбиране... Дано в понеделник  д-р Тонев разреши и Темодал.
Ако намеря аз, не знам в каква доза да го давам и ако нещо се влоши, дали ще му обърнат внимание в клиниката,  защото той се води на лечение там.
Мога да ти изпратя 13 капсули темодал.Ако решиш на своя глава ,ще следваш дозировката в инструкцията.Не мога да дам съвет, но мога да ти ги дам.Яд ме е,че на никой не му пука,че на нас всеки ден е много ценен. От сърце желая да оздравее,все пак не е най-фаталното.Мога да ти пратя и отрова от син скорпион,няколко флакона

# 276
Момичета, разчувствахте ме....Толкова много ви благодаря за подкрепата! Само, който не го е изпитал, не знае как се чувства човек в такива моменти. Благодаря, че ви има и дарявате надежда, подкрепа и любов, въпреки вашата болка. Желая ви само здраве!
Ако реша Кончита, ще ти пиша. Още веднъж огромно БЛАГОДАРЯ!

# 277
Елиана, относно темодала по време на лъчетерапията на моя съпруг му даваха дневно по 1 капсула от 100 мг.  при тегло 74 кг. Сутрин рано вземаше деган (по добре Зофран против повръщане) на гладно, след половин час темодала обезателно на гладно(иначе се повръща жестоко) и след това лъчетерапията. От темодала спадат много тромбоцитите и заради това трябва да се пие Герисан 3 х 1 дневно. Ако искаш първо се посъветвай с лъчетерапевт и тогава предприема даването на темодал, но задължително на гладно. Успех и спокойни дни.

# 278
Адмирации Кончита!
Само това можем да си дадем! Уж...не е много, но в тези моменти е всичко! Елиани- каквото и да решиш, всеки тук би помогнал, с каквото може- информация, опит, подкрепа, съвети, лекарства...просто споделяй! И бъди смела, настоятелна и дори нахална с докторите! Без срам,без угризения! Ако се държиш възпитано, никой няма да се втурне сам да спасява обречения, защото за тях е това, но за теб- всичко, което успееш да направиш- ще е утеха! Да, вероятно е невъзможно, но никой няма право да ти отнеме опита,усилията и надеждата!
Успех скъпа! Дръж се, ти си му всичко! Аз...силно вярвам да е различно!
Да не е това, за което си говорим!

# 279
Dima5,  проблема е, че точно лъчетерапевта не иска да се дава Темодал. Оправдава се с решението на онкокомисия, която го е отказала поради това, че диагнозата от биопсията от март месец е Астроцитом 2ра степен. Макар, че сега  октомври месец от ЯМРто ни казаха, че е по-висока степен...В един омагьосан кръг сме...

# 280
Ужас...а какъв е протоколът за астроцитом 2?

# 281
Само лъчетерапия и това е! След приключване да се запишем към онкологичен център и там ако решат да дават химия.

# 282
Това р много странно, при нас хистологията е астроцитом втора степен, онкокомисията не предписа Темодал, но лъчетерапевта искаше.

И ние нямаме излишен, според мен поговорете с лъчетерапевта пак. Не знам дали  и колко Темодала помага, де…

# 283
И как го изписаха... Днес половин час се опитвах да ме разберат, но не искаха. Ако имало хистология за по-висока степен щели да дадат...

# 284
Абе то...нищо не помага много, но въпросът е, че ако изобщо химията би помогнала е основно в процеса на облъчване.

Общи условия

Активация на акаунт