Глиобластом - тема 2

• 51 037
  • 645
  •   2
Отговори
# 570
Съболезнования!
Много съжалявам за огромната загуба. Преди 8 месеца и аз загубих съпруга си..на 53г. Нищо вече не е същото и никога няма да бъде... Не знам кога е по-тежко...когато са до нас, макар и болни, или когато ги няма...
Да почиват в мир!
Да, не е същото. Оставаш с раздрана душа..............Боли от самотата, макар да имам добри приятели. Боли за пропуснатите възможности, боли от неизпълнени мечти. Но аз му обещах да живея и заради него и да мисля повече за себе си..... Сякаш го правя.

# 571
Съболезнования, момичета!
Бъдете смели. Някой ден душите ви ще се срещнат отново!

# 572
Съжалявам за загубата ви, Sunny899 и Ranella. Толкова е тъжно. Нека почиват в мир душите им 🙏🏻❤
А на вас, много сили да продължите напред.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 01:05 от IrinaD

# 573
Здравейте, майка ми има умерена тревожност, имахме консултация с психиатър и изписа не много силни антидепресанти. От три дена обаче получи обонятелни халюцинации - предимно на пушек. Според психиатъра е възможно да се касае за нещо органично. Възможно ли е да е Глиобластом?

# 574
  • в пералнята
Здравейте, майка ми има умерена тревожност, имахме консултация с психиатър и изписа не много силни антидепресанти. От три дена обаче получи обонятелни халюцинации - предимно на пушек. Според психиатъра е възможно да се касае за нещо органично. Възможно ли е да е Глиобластом?
Ако имате опасения, че може да е нещо органично - най-добре да се направи ЯМР.
Само от един симптом няма как да се определи такава диагноза, не се притеснявайте и не си вкарвайте тревожни мисли.

# 575
Ако имате опасения, че може да е нещо органично - най-добре да се направи ЯМР.
Само от един симптом няма как да се определи такава диагноза, не се притеснявайте и не си вкарвайте тревожни мисли.

Доста съм притеснена, тъй като за подобен симптом се посочва именно тази диагноза.

# 576
  • в пералнята
А прочетохте ли листовката на лекарствата за евентуални странични действия? Възможно ли е да идва от това?

# 577
А прочетохте ли листовката на лекарствата за евентуални странични действия? Възможно ли е да идва от това?

От конкретния антидепресант има халюцинации като страничен ефект, но според психиатъра не е от това.

# 578
  • в пералнята

От конкретния антидепресант има халюцинации като страничен ефект, но според психиатъра не е от това.

Прочетете все пак листовката и погледнете дали има други случаи в интернет.
По принцип това е много чест симптом на епилепсия, но не знам до каква степен е възможно да се отключи на по-късна възраст.
Хубаво е при всички положения да посетите невролог. Но не се тревожете директно за глиобластом.

# 579

Прочетете все пак листовката и погледнете дали има други случаи в интернет.
По принцип това е много чест симптом на епилепсия, но не знам до каква степен е възможно да се отключи на по-късна възраст.
Хубаво е при всички положения да посетите невролог. Но не се тревожете директно за глиобластом.

За други случаи не открих, но и други хора не се чувстват добре от конкретния антидепресант. Въпреки това съществува като възможност. Припадъци няма, поради което не знам колко е вероятно да е епилепсия. Утре сме на лекар и просто се надява да не е най-лошото.

# 580
  • в пералнята
Само спокойно. Всичко ще е наред.
Нека лекар я погледне, споделете всичко с него, не се притеснявайте предварително, особено пък за такъв тип диагнози.

# 581
blakswan, не може да се постави такава диагноза от такъв симптом. Съпругът ми почина от глиобластом след 5 годишна преживяемост, последния месец имаше халюцинации, но виждаше починали свои близки. При диагностицирането нямаше нито халюцинации, нито припадъци, просто започна да сменя думите, но си беше напълно адекватен, без каквито и да е други симптоми.
Единствения начин да се докаже такава диагноза е ЯМР или скенер с контраст.
Всичко е за хората, никой не желае да чуе такава диагноза, но за жалост не избираме съдбата си и нищо не печелим с предварителните ни страхове.
Успокойте се и действайте разумно.

# 582
  • Бургас
При майка ми всичко започна с бъркане на думи и точно обонятелни халюцинации, казваше, че й мирише на нещо

# 583
Благодаря за подкрепата на всички!

# 584
Здравейте! Вече не си спомням подробно историите на всички, но искам да попитам , някой от вас пробваха ли с Авастин (Бевацизумаб). Ние решихме и това да пробваме, въпреки че е платено и не може по ЗК, а хич не е евтино, но стига да има ефект...За сега сме направили първа вливка, на 02.05. , не виждам ефект, но дано пък да е рано още и все пак да има. Правихме ЯМР с контраст преди месец, казват, че активни тумори няма, а само некроза и оттоци...но симптомите са по-зле отколкото когато беше с 8 активни тумора.

Общи условия

Активация на акаунт