На море в Гърция 2023 - I

• 63 442
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте,отдавна чета темата,благодаря на всички,които споделят в нея!Тази година дойде редът и на Пелопонес,ще бъдем там за 6 нощувки,близо до Гитио.Тъй като пътя е много дълъг,ще ми се да спрем някъде,за 2 нощувки,да видим и нещо друго. Аз съм се насочила към Agios Konstantinos fthiotida,евентуално да посетим  и Евия... Моля ако някой е отсядал там да сподели,а ако имате други предложения съм отворена към тях.

# 526
Здравейте,отдавна чета темата,благодаря на всички,които споделят в нея!Тази година дойде редът и на Пелопонес,ще бъдем там за 6 нощувки,близо до Гитио.Тъй като пътя е много дълъг,ще ми се да спрем някъде,за 2 нощувки,да видим и нещо друго. Аз съм се насочила към Agios Konstantinos fthiotida,евентуално да посетим  и Евия... Моля ако някой е отсядал там да сподели,а ако имате други предложения съм отворена към тях.
От Agios Konstantinos, няма връзка с Евия - ще трябва да ходите до Халкида и от там до Евия. Фери до Евия има от Glifa, но за един ден няма много смисъл да се отклонявате. Ако планирате няколко дни, може да разгледате Северна Евия, района на Лутра Едипсо.
А като стана въпрос за Пелопонес - ние букнахме 8 нощувки във Vathi за началото на септември. Приемам всякакви съвети - заведения в района, плажове и т.н.

# 527
От Agios Konstantinos, няма връзка с Евия - ще трябва да ходите до Халкида и от там до Евия. Фери до Евия има от Glifa, но за един ден няма много смисъл да се отклонявате. Ако планирате няколко дни, може да разгледате Северна Евия, района на Лутра Едипсо.
Не е нужно до Халкида - има ферибот (до Лутра) от Аркица, което е на 10 км от Агиос Константинос. А Глифа е на 13 км от магистралата, ние често спим там попътно, дори и без да ходим до Евия. Тоест удобни са и двете места, не е особено отклонение.
Камена Вурла също е на подходящо място и има избор от хотели, оттам не може да се иде до Евия, но може да се иде на дейтрипче до островите Лихадонисия (до които правят екскурзии и от Евия). Наблизо са и Термопилите и горещите извори до тях.

# 528
  • Точно където трябва
За първи път ще се качваме на ферибот. Има ли вероятност да ни хване морска болест? Какво да вземе за превенция?

# 529
Вероятността по повечето маршрути е малка. За къде ще пътувате? Става ли ви лошо в кола?

# 530
Благодаря за отговорите,ще реорганизирам нещата,Глифа значи ще бъде,колебаех се,не съм доразбрала за ферибота.

# 531
  • Точно където трябва
Вероятността по повечето маршрути е малка. За къде ще пътувате? Става ли ви лошо в кола?

От Килини за Закинтос. На ме ннищо ми няма по завои с кола, но имам детски спомени от прилошаване в комета. На детето му става при возене в автобус по завои, защото те карат по рязко. При мен / с кола/нищо не и е ставало. Но аз карам по-внимателно.

# 532
При тихо време на никого не му става лошо в големите фериботи (много по-добре е от кола по завои например), нищо общо няма с кометата. Проблем може да е само бурното море, а обикновено няма вълнение по този маршрут. Все пак можете да следите в meteo.gr, има прогноза за вълните по дати и региони.
В аптеките в Гърция има Travel Gum, съдържа дименхидринат - антихистамин срещу прилошаване. Дъвче се преди началото на пътуването, после няма смисъл. Но тъй като си е лекарство и има някои странични ефекти (приспива ти се, леко изтръпва езикът временно), препоръчвам само ако в прогнозата има буря.

# 533
Чист дименхидринат има и по нашите аптеки, деца над 6г могат да го пият и е много по-ефективен и евтин от близалките.

Винаги имам по 1 опаковка в куфара/колата.

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 17:17 от aiwabg

# 534
Чист дименхидранат има и по нашите аптеки, деца над 6г могат да го пият и е много по-ефективен и евтин от близалките.
Винаги имам по 1 опаковка в куфара/колата.

Да, но в България е с рецепта, а в Гърция - не. Особено за деца според мен дъвките са много по-удобни, отколкото да гълтат хапчета. На мен ми става лошо при големи вълни, но обикновено не пия. Близалките, които продават в БГ, не съм ги пробвала и не мога да коментирам - те нямат лекарствено вещество, с джинджифил и витамини са.

# 535
  • София
Дъщеря ми много повръща по завои, на ферибот няма проблеми, ако е спокойно морето, иначе е дежурна в тоалетната. Затова започна да пие Дименхидринат преди пътуване. В България си го дават без рецепта, дори не предполагах, че се изисква.

# 536
Аз да похваля гривните против повръщане. При моята дъщеря действат идеално.

# 537
  • София
И аз ги похвалвам, в моето семейство сме видни повръщачки Simple Smile, но откакто имаме гривни, е много по-добре.

# 538
  • София
И аз ги похвалвам, в моето семейство сме видни повръщачки Simple Smile, но откакто имаме гривни, е много по-добре.

А къде ги има, в аптеките ли?

# 539
  • София
И аз се присъединявам към питането за гривните. Не бях чувала за тях.
По завоите ми става лошо и се притеснявам и за ферибота.

Общи условия

Активация на акаунт