На море в Гърция 2023 - I

• 63 406
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Сега, около Великден, ще пробваме с дечурлигата как е времето на Тасос. Най-вероятно няма да е за плуване и плаж, но пък почивката ще си заслужава.

# 91
  • София
В някой плитък и закътан залив водата може да е по-топла още през май. Още повече че тази година зима почти нямаше и слънцето я топли от доста време вече.
Йонийското море на мен и през юни и ми беше хладно.

# 92
  • София
Йонийско винаги ми е била по студена водата, дори през август.

# 93
Търсим спокойно място с хубави плажове (пясък) наоколо … и където може да ни приемат с домашен любимец (малки породи) ?!

Много общо, дай малко насоки за това желано местенце.
Домашни любимци приемат в доста хотели в Гърция. В Booking може да сложиш съответната отметка.
Като за пръв път ми се иска да е проверено място, близо до плажа (предпочитам пясъчен, а не каменист), с хубави места за хапване и възможности за разходка.
И преди всичко да е спокойно , да не е пренаселено.

# 94
  • София
rady_plovdiv, спокойни места в близка Гърция все по-трудно се намират. И все пак натовареността зависи до голяма степен от периода, а вие не казвате кога планирате да пътувате и за колко време? Също така уточнете откъде тръгвате и колко сте склонни да пътувате? Бихте ли почивали на остров и т.н.? В противен случай е трудно някой да ви даде конкретни предложения. За кученцето трябва да имате предвид, че гърците не позволяват кучетата да влизат в морето на плажа, което невинаги се спазва, но може да ви направят проблем, ако смятате да го взимате с вас на плаж.
По отношение на водата в Йонийско море, аз се съмнявам да става за къпане през май, освен ако не търпите на ледена вода. Малко вероятно е да надвиши 20 градуса. Иначе на мен ми е била чудесна, но средата на юни и началото на септември. За Корфу казват, че водата е по-студена спрямо останалите Йонийски острови.

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 15:32 от миленка_д

# 95
  • Бургас
Миналата година септември бяхме на Тасос с тогава четири месечния ни йоркширски пес. Резервирахме през букинг тук MAJA HOUSE 2
+30 697 397 8592
https://maps.app.goo.gl/MmHrDy2mrA9UV6Wv9. Бяхме на първия партерен етаж, за нас беше удобно, сутрин отваряш и куч тичка в дворчето да си върши нуждите. Плажа е на не повече 200-300м. хубав ситен пясък. По крайбрежната има доста таверни за хапване. За спокойно не мога да съм обективна все пак бяхме края на сезона и нямаше много туристи.

# 96
Здравейте, дами. Това лято за пръв път ще съм в Гърция на море и по-конкретно ще сме в Неи Пори. Моля, някой който е бил там да ми предложи места наблизо, на които може да се разходиш и да посетиш. Единият ден ще е за близкия град - Лариса. Ако може да дадете предложения за хубави ресторанти и барове. Благодаря 🫶

# 97
rady_plovdiv, спокойни места в близка Гърция все по-трудно се намират. И все пак натовареността зависи до голяма степен от периода, а вие не казвате кога планирате да пътувате и за колко време? Също така уточнете откъде тръгвате и колко сте склонни да пътувате? Бихте ли почивали на остров и т.н.? В противен случай е трудно някой да ви даде конкретни предложения. За кученцето трябва да имате предвид, че гърците не позволяват кучетата да влизат в морето на плажа, което невинаги се спазва, но може да ви направят проблем, ако смятате да го взимате с вас на плаж.
По отношение на водата в Йонийско море, аз се съмнявам да става за къпане през май, освен ако не търпите на ледена вода. Малко вероятно е да надвиши 20 градуса. Иначе на мен ми е била чудесна, но средата на юни и началото на септември. За Корфу казват, че водата е по-студена спрямо останалите Йонийски острови.
Миленка, хич не съм ориентирана Sad … но принципно смятаме да почиваме юли … не знам началото или края е по-добре, но вероятно това е high season и в Гърция Simple Smile
Пътуваме от София и не ми се иска пътуването да е над 4-5 часа ?! … но пък зависи и от предложението !!

# 98
А кой ферибот препоръчвате до Корфу - до Лефкими или до Керкира? Хотела е по средата, т. е. разстоянието е почти еднакво, но от гледна точка на вид път, гледки и т. н.?

# 99
А кой ферибот препоръчвате до Корфу - до Лефкими или до Керкира? Хотела е по средата, т. е. разстоянието е почти еднакво, но от гледна точка на вид път, гледки и т. н.?
До Лефкими е по-евтино и по-кратко, като път. На самият остров, пътищата са натоварени през активният сезон, често се получават задръствания около Керкира и се пътува сравнително бавно.

# 100
  • София
Здравейте, дами. Това лято за пръв път ще съм в Гърция на море и по-конкретно ще сме в Неи Пори. Моля, някой който е бил там да ми предложи места наблизо, на които може да се разходиш и да посетиш. Единият ден ще е за близкия град - Лариса. Ако може да дадете предложения за хубави ресторанти и барове. Благодаря 🫶
Съседното градче Платамонас + крепостта; над него - селцето Палео Пантелеймонас; след Неа Пори по стария път - долината Темпи и изворите на Афродита и най-хубавото древният град Дион(между Катерини и Неа Пори).

# 101
rady_plovdiv,  За кученцето трябва да имате предвид, че гърците не позволяват кучетата да влизат в морето на плажа, което невинаги се спазва, но може да ви направят проблем, ако смятате да го взимате с вас на плаж.

Добре, някъде пише ли го това за кучетата?  С нашия веднъж на един центален плаж в Кавала ни направиха забележка и веднъж на Тасос. Но без обяснения - може, не може, защо не може. Никъде другаде не сме имали проблеми. Него няма как да го заведем на плаж и да не е във водата. Там си седи през цяото време Smiley Е, все пак гледаме да подбираме не толкова населени плажове.

# 102
  • софия
Естествено, че има разпоредба за кучетата. Имам спомен, че тодоричка беше цитирала, но не намирам публикацията.
Явно пак е било трито с баданарката.

# 103
  • София
Ради, аз не ходя в Гърция през юли и август, защото цените са високи, а жегите и навалиците ми идват в повече. Ние почиваме втората половина на юни или началото на септември. Съмнявам се, че ще успеете да намерите спокойно място в Северна Гърция през юли. Иначе по отношение на разстоянието вариантите са: Халкидики - Ситония или по-добре Атон, районът на Неа Рода и плажът Кумица, който е доста дълъг и приличен, без да е уникално красив. Друг вариант са ти го предложили по-горе - Голдън бийч на Тасос, но няма да е спокойно.

# 104
Естествено, че има разпоредба за кучетата. Имам спомен, че тодоричка беше цитирала, но не намирам публикацията.
Явно пак е било трито с баданарката.

T. e. има или няма разпоредба, която да не позволява да влиза куче в морето? Извинявай, но не разбрах.

Общи условия

Активация на акаунт