Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 23

• 35 820
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
Момичета,
От Клексан получавате ли като топчета на корема,болезнени  ,не знам къде да го бия вече на Зарзио ,Прегнил и Клексан съм и коремът ми е зелен вече…предишния път като слагах няма такива проблеми ,но сега както казах съм на по две инжекции дневно

Пробвайте в паласките и под ъгъл, по-малък от 90 градуса.

# 661
  • София
Когато съхранявате инжекциите в хладилника сега в жегите, вадите ли ги от по-рано, за да се стоплят или директно ги поставяте. Аз сега я сложих директно, но леко се притесних.

# 662
Когато съхранявате инжекциите в хладилника сега в жегите, вадите ли ги от по-рано, за да се стоплят или директно ги поставяте. Аз сега я сложих директно, но леко се притесних.
Директно ги слагам аз,но трябва бавничко да се впръсква течността ,че при по-бързо поне при мен се получават като джобчета на корема,а съм шарена в корема може би защото слагам по две инжекции на ден ,а отделно преди това един месец бях на инжекции от ендокринолог до преди трансфера

# 663
Момичета, има ли сред вас такива, на които са им казали, че няма смисъл да си следят често коагулацията? Следя се при един от известните хематолози. Последно бях в началото на седми месец, направи ми изследвания и ми каза какво да правя до края на бременността и месец след това да продължа терапията, като само се намали дозата.

Притеснявам се, че толкова дълго време няма да са изследвани показателите. АГ е на същото мнение, че не е необходимо да се следят постоянно, а по принцип е много стриктна във всякакви други изследвания.

Да допълня, че като забременях, не знаех, че имам тромбофилия. В последствие получих ДВТ и от края на трети месец съм на НМХ два пъти по 0,4.

# 664
  • София
Няма смисъл да се следи коагулация често, ако всичко върви наред по време на бременността и няма проблеми. Но твоя случай не е такъв. Аз бих проследила пак преди раждане и месец след това, и съобразно с резултата да ти се коригира терапията. Ангиологът ти какво мисли по въпроса? Направи консултация с още един специалист, за да имаш по-добра база за преценка.

# 665
  • София
claudi11 ,аз съм с високорискова тромбофилия и миналата седмица професор Станева (ангиолог) изобщо не се притесни от ситуацията,каза да отида бременна,ако нещо в терапията от АГ ме притеснява и задължително преди секциото.Обясни ми и че тромбофилията ми не е предпоставка за секцио.То и преди не е ставало дума да раждам със секцио зареди това,просто друга беше ситуацията ,тромбофилията не беше замесена.

# 666
Няма смисъл да се следи коагулация често, ако всичко върви наред по време на бременността и няма проблеми. Но твоя случай не е такъв. Аз бих проследила пак преди раждане и месец след това, и съобразно с резултата да ти се коригира терапията. Ангиологът ти какво мисли по въпроса? Направи консултация с още един специалист, за да имаш по-добра база за преценка.

Съдовият хирург/Ангеологът, при който се следя, също смята, че не е необходимо да се следи, т.к. дозата, на която съм, е терапевтична и няма да се намали, докато родя.

Иначе месец след раждането, хематологът ме вика за преглед и изследвания, за да видим дали се нормализират нещата.

Наскоро гледах един клип, препоръчан тук в темата, в който казаха, че рискът се повишава в седмиците след раждането, т.к. тогава хормоните още повече бошуват. Тогава каква е логиката да се намалява дозата НМХ (поне при мен засега така са посъветвали)?

# 667
Някой знае ли за вит.Ц сгъстява или разрежда кръвта? Защото хем си спирах кръв от носа с него ,демек уж спира и сгъстява, хем чета статии,че разрежда?

# 668
  • Варна
Аз с това вит. Ц съм объркана и не знам дали да пия, а съм хремава.

Моето АГ ме кара да пускам на 21 дена кръвни, обаче тя нещо пропуска момента според мен, че аз започнах от 15 гс. с НМХ след консултация с хемотолог и въобще дори не приемам нейния препоръчан Натаспин.

Аз съм си направил схема и съм си я закачила на кухнята, защото пия много неща и кое колко време трябва да е минало... мозъка ми забравя, та косур ми е и Натаспина при положение, че съм на НМХ и хематолога също се изрази, че са леко пари на вятъра.

# 669
Момичета, сега тук от темата чета, че съхранявате клексана в хладилник. Моят си седи в шкааф. Отворих листовката да чета и пише да се съхранява до темп 25 градуса. Честно казано не съм сигурна дали у дома става повече от толкова, но скоро ще пътуваме към морето и може би по пътя в багажника на колата да е по-топло... малко съм объркана сега какво да правя Rolling Eyes

# 670
Момичета, сега тук от темата чета, че съхранявате клексана в хладилник. Моят си седи в шкааф. Отворих листовката да чета и пише да се съхранява до темп 25 градуса. Честно казано не съм сигурна дали у дома става повече от толкова, но скоро ще пътуваме към морето и може би по пътя в багажника на колата да е по-топло... малко съм объркана сега какво да правя Rolling Eyes
Хладилна чанта най-доброто решение ,въпреки че в колата все пак ще работи климатик вероятно, така че няма да се нагрее толкова,аз след трансфера имах два часа работа докато се припера и седя в колата на доста време на доста топло,но оцеля

# 671
Някой знае ли за вит.Ц сгъстява или разрежда кръвта? Защото хем си спирах кръв от носа с него ,демек уж спира и сгъстява, хем чета статии,че разрежда?

Във високи дози действа кръвосъсирващо. Аз имах в ранните месеци на бременността кървене и хематом, и ми изписаха за няколко дни ударни дози витамин Ц и по няколко капки витамин К. Това ми беше терапията. Simple Smile Но наистина само за няколко дни.

Последна редакция: вт, 27 юни 2023, 21:20 от YABA

# 672
Здравейте момичета, моля за помощ. Бременна съм с второ , на 37г. Вчера бях на преглед и се видя само сак, без ембрион, късна ову. Но АГ ме притесни, защото се съмнява, че може да имам тромбофилия. Изписа ми натаспин, утрогестан и дуфастон и едно друго, след малко ще го видя как беше. Сега ме е страх, не знам какво да правя, страх ме е да пия и да не пия също. Ако си пусна само д-димер за сега, ще бъде ли достатъчно или трябва другите изследвания, които са около 300 лв. Опасно ли е, ако изчакам за второ мнение другата седмица?
ПС Дузодрил

# 673
Здрасти. Това не се предполага, защото обикновено няма симптоми. Това е генетика - изследваш и разбираш. Не бих чакала другата седмица.. ако искаш пусни си поне основните фактори. Прогестеронът сгъстява кръвта и ако не си на нмх е малко опасно... Натаспина няма същото действие и няма да е достатъчен ,ако имаш няколко мутации или пък по рискови... Така е малко гадаене в момента от страна на АГ, и от наша тук, защото без изследвания каквото и да пишем си е лотария...

# 674
Yan 25 т.е в коя лаборатория? Да почна ли тези лекарства докато  излязат резултатите

Общи условия

Активация на акаунт