Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 23

• 35 819
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
Тук едва ли някой ще поеме отговорност ( а то и не бива) кое да пиеш и кое не. Потърси друго мнение на АГ ако искаш. Ако искаш да сеизследваш препоръчват Геника,но моите са в Кандиларов примерно. Зависи от кой град си .

# 676
Дами, включвам се в тази групичка, защото нещо се паникьосах, бременна съм 13г.с., вчера бях на Скрининг, имам чудесни резултати, но бях забравила(покрай цялата галимация с бебока) за едниопуснато изследване преди 2 седмици, а именно Тромбофилия! Та имам резултати вече, но нищо не разбирам, а доки все още не ми отговоря, а аз ще се по бъркам...
Моля Ви за някакъв коментар на резултатите

# 677
  • София
Не виждам резултатите къде са.

# 678
Извинете ме... Казах Ви, че се ошашках нещо
Не виждам резултатите къде са.

# 679
  • София
От изследваните 5 фактора само една половинка е дефектна. Обикновено при такава мутация се изследват още 2 фактора - ACE и Фактор 13 - за да се прецени необходимостта от терапия. При положение че кръвотокът е наред и бебето върви в норма, не виждам повод за притеснение.

# 680
Много благодаря за съдействието ❤️❤️❤️

# 681
Здравейте! По препоръка на лекаря си пуснах изследвания, но той ще ги види най-рано в неделя. Някой имал ли е такива резултати и идея как стоят нещата. 😊

# 682
Здравейте! По препоръка на лекаря си пуснах изследвания, но той ще ги види най-рано в неделя. Някой имал ли е такива резултати и идея как стоят нещата. 😊

Моите резултати бяха подобни. За съжаление при мен закъсняха с изследванията, не знаех, че имам тромбофилия и не бях на терапия в началото. Затова получих тромбоза.

Вероятно ще ви предпишат терапия с НМХ и всичко ще е наред. Ще трябва да приемате и метилирани форми на витамините от Б групата. Трябва да се консултирате и с хематолог.

# 683
Yan 25 т.е в коя лаборатория? Да почна ли тези лекарства докато  излязат резултатите
Дуфастонът не е препоръчителен при мутации, свързани с тромбофилия. Може да пуснете основния пакет за тромбофилия в Геника. 240 лв е

# 684
Момичета, днес правих контролни кръвни и съм много озадачена от тези резултати:
Скрит текст:
Правени са точно 4 часа след поставен Клексан 0.4, в 19г.с. съм. Писах на АГ-то и тя ми отговори, че ще се чуем по-късно (явно е заета). Абсолютно никаква представа нямам това по-скоро добри или по-скоро лоши резултати са и какво да правя, някой да ми обясни кое какво значи? Frowning1

# 685
Доста добре ви изгледжат резултатите анти Х а е супер

# 686
Момичета,  кое препоръчвате клексан или фракси и защо ?

# 687
the doors, анти- Ха изглежда що-годе добре, дозата ти е достатъчна, ама ми е интересно защо АПТТ-то ти е под долната граница? Ползваш ли прогестеронови препарати? Д-димера ти е супер за триместъра.

Belive, Клексан е по-нова генерация и не води до алергични реакции, но пък от своя страна е по-скъп и лично мен много ме боли от течността след поставянето, което при Фраксипарин го нямаше.

# 688
the doors, анти- Ха изглежда що-годе добре, дозата ти е достатъчна, ама ми е интересно защо АПТТ-то ти е под долната граница? Ползваш ли прогестеронови препарати? Д-димера ти е супер за триместъра.

Belive, Клексан е по-нова генерация и не води до алергични реакции, но пък от своя страна е по-скъп и лично мен много ме боли от течността след поставянето, което при Фраксипарин го нямаше.

Проверявала ли си за цените на фраксипарин в Турция?

# 689
Valerita, бях на утрогестан х2 вечер (през устата), но го спрях преди 2 седмици, а може би и повече време да е минало вече (не си спомням точна дата). Вземам в момента само неофолик, В12, омега-3, алеракт и биозин. Горе-долу по същото време, когато спрях утрогестана, спрях и Натаспин-а, та в момента съм само на това по-горе и клексан 0.4. От днес започнах и магнерот, но беше след изследването. Д-димер нормално ли е да е така повишен?

Общи условия

Активация на акаунт