Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 23

• 35 847
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ради,
Червената боровинка не трябва да се приема в последните месеци и по време на кърмене. Ако ще я пиеш вместо лекарство, по-добре се консултирай с АГ за лекарство подходящо за случая.

# 586
Защо не трябва да се консумират грейпфрути, Bubble?
Взаимодейства с почти всички лекарства и дори билки. По-точно повлиява техния метаболизъм, като в повечето случаи се засилват нежеланите лекарствени реакции/токсично действие на медикаментите.
Колкото до червената боровинка, няма проблем да се пие сиропче през цялата бременност и по време на кърмене, но не съм се интересувала има ли някакво отношение към тромбофилията. Тя съдържа проантоцианидини, които нямат противопоказания, така че е съвместима. Аз лично препоръчвам Феминела Урофорте сиропче или Уринал.
При деца под 1 годинка се назначава от педиатър в нужната дозировка(дори при бебенца на 1-2 месеца), така че няма никакъв проблем да се кърми.

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 07:21 от Kactus

# 587
Здравейте! Вече нямам спомен писала ли съм в тази група. След абразио съм от преди 4 дни. В 9 г.с. е спряло да се развива и вече нямаше СД. Според вас трябва ли да мине малко време за да се консултирам с хематолог? Пускала съм изследвания за тромбофилия като ми излезе- ПАИ хетерозигот и МТХФР хомозигот Т/Т. Също така смятам да сменя неадекватния ми АГ, който въпреки кървенето, отлепването и мутациите ме претупваше. Мисля си за репродуктивен АГ, също така да има репродуктивна ендокринология, че и там не съм много добре. Имате ли някаки предложения за компетентен лекар, който да вземе случея ми на сериозно, въпреки че съм с един мисед, понеже някой доктори обръщат внимание вече след повтарящи се. Аз искам да направя всичко възможно за да предотвратя при следваща бременност този ад. Към кого бихте ме насочили?

# 588
Утре ще ми вливат феринжект , тъй като от днешните изследвания видяха, че имам желязодефицитна анемия , нисък хемоглобин. Бременна съм в 15 г.с . Има ли сред вас някоя дама, на която са го вливали- имало ли е странични ефекти? В листовката пише, че не се препоръчва първите три месеца от бременността, а аз съм в 4 мес. Назначен ми е от хематолог.
На мен ми правиха вливка феринжект в 16 гс поради феритин и желязо под долна граница. След това в 8 месец пак се наложи тъй като с таблетки не успявах въобще да вдигна желязото. Не съм имала странични ефекти, след вливките се чувствах доста по-енергична.

# 589
Здравейте дами,
Предстои ми трансфер,след консултация с хематолог(проф.Лисичков)трябва да съм на Клексан 0.40 от деня на трансфер с 4 хетерозигота съм PAI-1,
Tafi,vegfa 1154 и mthfr ,при евенуална бременност на колко време се виждате с хематолога и съответно след трансфер ,кога ви е първата среща с него?

# 590
  • София
Кате,
обикновено коагулацията не се променя в първия триместър, а с напредването на бременността. Аз бих пуснала контролно д-димер, фибриноген и антиХа към края на 3м. На прегледите след 8-9гс настоявай да гледат кръвотока на маточните артерии, за да се проследи дали има нужда от подобрение. Обикновено след БХС се преценява освен кръвотока, и риска от прееклампсия, и може да се наложи допълнителен прием на АП. След това проследяване веднъж на 2-3 месеца е нормално, ако не се виждат проблеми. Проф. Паскалева например от 17-18гс ме извика за контрола чак към 25-26гс.
Стискам палци за успешен трансфер!

Анонимна,
виж първа страница на темата, можеш да прочетеш и постовете назад, за да се ориентираш. Пусни и изследванията, както ти бях написала в другата тема - витамините и останалите мутации, и пиши после.

# 591
  • София
Разбирам те, само че причината за аборт, особено в ранни седмици, може да е всякаква - и в майката, и в ембриона, и може да се случи и въпреки хепариновата терапия. Надявам се репродуктивните ти АГ да са взели мерки и за всякакви други възможни рискове и дано този път да е успешен!

# 592
Утре ще ми вливат феринжект , тъй като от днешните изследвания видяха, че имам желязодефицитна анемия , нисък хемоглобин. Бременна съм в 15 г.с . Има ли сред вас някоя дама, на която са го вливали- имало ли е странични ефекти? В листовката пише, че не се препоръчва първите три месеца от бременността, а аз съм в 4 мес. Назначен ми е от хематолог.
На мен ми правиха вливка феринжект в 16 гс поради феритин и желязо под долна граница. След това в 8 месец пак се наложи тъй като с таблетки не успявах въобще да вдигна желязото. Не съм имала странични ефекти, след вливките се чувствах доста по-енергична.
Радвам се, че всичко е било наред при вас. Слава богу и при мен беше така. Казаха че има действие два месеца, но ме викат на контрола пак след месец. Ще се опитам и аз с някакви железни добавки след консултация с Аг.Вие какво пиехте?

# 593
Радвам се, че всичко е било наред при вас. Слава богу и при мен беше така. Казаха че има действие два месеца, но ме викат на контрола пак след месец. Ще се опитам и аз с някакви железни добавки след консултация с Аг.Вие какво пиехте?
Пробвах с билкова кръв и спрея на better you, след това пиех сорбифер.

# 594

Здравейте,това са мойте изследвания за тромбофилия направени след мисед аборт в 10 г.с заради спряла сърдечна дейност. Моят доктор смята,че при следваща бременност само натаспин е достатъчно. Вие как мислите

# 595
Не ти трябва друго,да ,но не усвояваш Б витамини. Трябва да са метилирани. Но има едни фактори vegfa u Tafi,които са свързани с аборти и несформиране на плацентата, които не си ги изследвала

# 596
Не ти трябва друго,да ,но не усвояваш Б витамини. Трябва да са метилирани. Но има едни фактори vegfa u Tafi,които са свързани с аборти и несформиране на плацентата, които не си ги изследвала
Благодаря за отговора ще говоря с доктора да ги пуснем

# 597
  • Варна
Здравейте момичета! Пиша от името на моя близка, която няма профил. Тя е с доказана тромбофилия-пуснала си е изследвания преди да е бременна. И сега видя + тест. Записала си е час за АГ за 23.06. Кой определя дозата на фраксито-АГ или хематолог?

# 598
Здравейте момичета! Пиша от името на моя близка, която няма профил. Тя е с доказана тромбофилия-пуснала си е изследвания преди да е бременна. И сега видя + тест. Записала си е час за АГ за 23.06. Кой определя дозата на фраксито-АГ или хематолог?

Съвместна работа е, по принцип терапията я изписва хематолога, но АГ трябва да следи дали тя е адекватна за пациента.
В моя случай например това презастраховане от аспирин + клексан 0.6 ме доведе до хематом в ранна седмица. Вече съм скептична като видя ударни дози от самото начало. По-нормално и логично ми се струва да се започне с профилактична доза (0.3-0.4) и ако се установи нарушен кръвопоток да се увеличи или вкл. допълнителни кръворазреждащи.
Може би има и случаи, в които високата доза е била необходима, не искам да обобщавам спрямо моят личен опит, но връщайки се назад бих била една идея по-предпазлива.

# 599
  • Варна

Съвместна работа е, по принцип терапията я изписва хематолога, но АГ трябва да следи дали тя е адекватна за пациента.
В моя случай например това презастраховане от аспирин + клексан 0.6 ме доведе до хематом в ранна седмица. Вече съм скептична като видя ударни дози от самото начало. По-нормално и логично ми се струва да се започне с профилактична доза (0.3-0.4) и ако се установи нарушен кръвопоток да се увеличи или вкл. допълнителни кръворазреждащи.
Може би има и случаи, в които високата доза е била необходима, не искам да обобщавам спрямо моят личен опит, но връщайки се назад бих била една идея по-предпазлива.
Благодаря за отговора! Значи търсим хематолог.

Общи условия

Активация на акаунт