Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 23

• 35 832
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Светлозара, всичко изглежда наред за твоята седмица.

Спася, със започване на нискомолекулен хепарин би трябвало да се оправи кръвотока на маточните артерии. Проследете го при следващия преглед - след 2 седмици би трябвало да се види разлика. Ако не се повлияе, възможно е лекарят ти да назначи допълнително Аспирин протект или аналогичен препарат. Има ли изоставане в размера на бебето? Ако всичко е наред, се следи д-димер и фибриноген на около 3-4 седмици, има референтни стойности за бременни по триместри.

Мама Джули, аз бих почнала кораспина след като пусна изследванията. На генетичните със сигурност няма да повлияе.

# 616
  • Пловдив
Благодаря, delisardeli!

# 617
  • Варна
Здравейте. В 23гс съм и излезе ниско желязо ми . Моето АГ ми е изписало феро-фолгама, което съдържа и фолиева киселина. Да обаче аз съм с MTHFR мутация ( и други = Фраксипарин )  и тази фолиева в тази добавка въобще няма да ми е от полза. Преди месец пък пусках фолиева и беше 60n/mol при норма до 42.40, хомоцистеин също нисък и  Тогава хематолог ми каза да спирам мета фолиевата.
Въпросите са ми може ли препоръка за желязо , което е подходящо явно да е без фолиева  и дали мислите че може да има връзка с поставянето на фракси ниското желязо ?

# 618
Може да пробвате с Феротон ☺️ Подходящ е за бременни, има приятен вкус и е натурален продукт. На мен не ми предизвиква запек, но го приемам само от седмица.
Почти всички бременни са с недостиг на желязо.

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 07:02 от Kactus

# 619
  • Sofia
В Сорбифер няма фолиева киселина.
Ниското желязо няма връзка с фраксипарина. Ниско е заради бременността. Аз опирах до прием на желязо и без НМХ.

# 620
Аз бях на Фортефер - прахчета и Тотема - ампули. Не съдържат фолиева. Също съм с мутация MTHFR.

Здравейте. В 23гс съм и излезе ниско желязо ми . Моето АГ ми е изписало феро-фолгама, което съдържа и фолиева киселина. Да обаче аз съм с MTHFR мутация ( и други = Фраксипарин )  и тази фолиева в тази добавка въобще няма да ми е от полза. Преди месец пък пусках фолиева и беше 60n/mol при норма до 42.40, хомоцистеин също нисък и  Тогава хематолог ми каза да спирам мета фолиевата.
Въпросите са ми може ли препоръка за желязо , което е подходящо явно да е без фолиева  и дали мислите че може да има връзка с поставянето на фракси ниското желязо ?

# 621
Здравейте, 15 г.с съм, слагам клексан 0.4 поради хомозигот 4g/5g PAI. Днес получих кървене от носа, а последните изследвания бяха в норма. При някой бил ли е налице този страничен ефект от хепарина и намалявате ли приема в такива случаи?

# 622
  • София
Здравейте!
Ще помоля момичетата с повече опит да ми дадат насока- в 27 г.с. съм (гледам референциите за 3-ти триместър).
Останалите резултати за коагулация са ми в норма, но фибриногенът е 2.53g/l  (реф. 3.7-6.2), което е доста под нормата. Това притеснително ли е?
Ще направя консултация с хематолог, но ми е притеснено.
На Фраксипарин 0.4 съм.
Предварително благодаря!

# 623
Здравейте, 15 г.с съм, слагам клексан 0.4 поради хомозигот 4g/5g PAI. Днес получих кървене от носа, а последните изследвания бяха в норма. При някой бил ли е налице този страничен ефект от хепарина и намалявате ли приема в такива случаи?

Здравей. Не съм убедена, че е от хепарина. Това ми е шеста бременност и винаги, когато съм бременна ми кърви носът. И обратното: когато не съм била бременно никога не ми е кървял носът.
В четири от бременностите изобщо не съм била на хепарин и пак си имах такова кървене. Не бих си намалила дозата. На бременните капилярите са по-крехки, а лигавицата - по-набъбнала, затова кървят венците, носът.

# 624

Здравей. Не съм убедена, че е от хепарина. Това ми е шеста бременност и винаги, когато съм бременна ми кърви носът. И обратното: когато не съм била бременно никога не ми е кървял носът.
В четири от бременностите изобщо не съм била на хепарин и пак си имах такова кървене. Не бих си намалила дозата. На бременните капилярите са по-крехки, а лигавицата - по-набъбнала, затова кървят венците, носът.
И според хематолога, с когото се консултирах не това е причината. Все пак доколкото разбирам кърменето го дават като странична реакция на клексана. Благодаря за отговора.

# 625
Може да е от горещото време

# 626
Момичета, може ли да ми препоръчате лекар аг във Варна, който да ме прегледа и да види бебето, веднъж инцидентно, по време на пътуването ми.
Да има добра апаратура и да знае какво гледа по отношение на кръвотока. Дори и да не разбира по темата тромбофилия, просто искам някой да ми каже, че бебето е добре и всичко е наред, за да ми е спокойно, докато се прибера.

# 627
Моля за помощ относно интерпретацията на изследванията ми.
В 31 г.с съм на терапия с Фракси и Натаспин
Макар и в референтни стойности за бременност, притеснява ме високият фибриноген.. преди 20 дена беше с 2 единици по-нисък.

# 628
Момичета, може ли да ми препоръчате лекар аг във Варна, който да ме прегледа и да види бебето, веднъж инцидентно, по време на пътуването ми.
Да има добра апаратура и да знае какво гледа по отношение на кръвотока. Дори и да не разбира по темата тромбофилия, просто искам някой да ми каже, че бебето е добре и всичко е наред, за да ми е спокойно, докато се прибера.

Здравейте, Георги Георгиев има кабинет на ул. Брегалница 18. Пуска доплер всеки път. Мога да дам телефон на лично. Преди обед обикновено оперира, след 14:00 преглежда в кабинета, а сряда провежда ЖК в АГ.

# 629

Здравейте, Георги Георгиев има кабинет на ул. Брегалница 18. Пуска доплер всеки път. Мога да дам телефон на лично. Преди обед обикновено оперира, след 14:00 преглежда в кабинета, а сряда провежда ЖК в АГ.

Да, ако може телефон, благодаря! Heart

Общи условия

Активация на акаунт