Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 23

• 35 837
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, може ли да ми препоръчате лекар аг във Варна, който да ме прегледа и да види бебето, веднъж инцидентно, по време на пътуването ми.
Да има добра апаратура и да знае какво гледа по отношение на кръвотока. Дори и да не разбира по темата тромбофилия, просто искам някой да ми каже, че бебето е добре и всичко е наред, за да ми е спокойно, докато се прибера.

Здравейте, Георги Георгиев има кабинет на ул. Брегалница 18. Пуска доплер всеки път. Мога да дам телефон на лично. Преди обед обикновено оперира, след 14:00 преглежда в кабинета, а сряда провежда ЖК в АГ.

Да, ако може телефон, благодаря! Heart

Пиша на лично ❤️

# 631
  • София
Минах и аз при професор Станева днес.
Като цяло нищо кой знае какво не каза,че задължително трябва да отида преди секцио на преглед и ако нещо през бременността ме притесни,пак да отида.Каза,че е добре да нося ластични чорапи ,защото вените през бременността се разширявали още.Но въпреки това са ми в норма за възрастта.

# 632
Някоя от вас имала ли е нисък Protein S? Моя е 48,8 при норма 65-145.
Ангиоложката ми каза, че заради него трябва да съм на НМХ, а хематолога каза, че аспирина ми е достатъчен и не искал да ме включва на нмх и че този показател нормално е нисък при бременни (16гс) На аспирин 150 съм заради риск от прееклампсия. Имам две нискорискови мутации- ace за риск от високо кръвно и не усвоявам синтетични б12 и фолиева.

# 633
  • Sofia
Моят Protein S беше 34% към 13 гс. Вече бях на Акард.
Хематоложката ми включи НМХ освен заради мутациите ми (Протромбин, Ace, TAFI и др) И заради ниския протеин S. И да, каза, че при някои бременни протеинът пада и точно затова ми включи НМХ. Не ми увеличи Акарда, защото Аспи тестът показа, че дозата ми е добре.
Този протеин е естествен антикоагулант и когато не е достатъчно, не може да си върши коректно работата и да разбива микротромбчета.

# 634
Каква омега се пиеше за бременност - кое беше повече? Дадоха ми тази,добра ли е

# 635
Хематоложката ми включи НМХ освен заради мутациите ми (Протромбин, Ace, TAFI и др) И заради ниския протеин S. И да, каза, че при някои бременни протеинът пада и точно затова ми включи НМХ. Не ми увеличи Акарда, защото Аспи тестът показа, че дозата ми е добре.
Този протеин е естествен антикоагулант и когато не е достатъчно, не може да си върши коректно работата и да разбива микротромбчета.
Много благодаря! А ако се започне нмх до края ли се слага? Страхувам се дали ще се справя сама с инжекциите…

# 636
Няма от какво да се страхувате. Голяма част от бременните сме на инжекции и се справяме без проблем. Не е страшно.

# 637
  • Sofia
Много благодаря! А ако се започне нмх до края ли се слага? Страхувам се дали ще се справя сама с инжекциите…
До края се слагат инжекции, според слуачите даже и след раждането.
И мен ме е страх от игли и не съм си поставила нито една. С тази чест удостоих ММ.

# 638
Каква омега се пиеше за бременност - кое беше повече?
Скрит текст:
Дадоха ми тази,добра ли е
С повече DHA.
СЗО (Световната здравна организация) препоръчва най-малко 300 mg EPA + DHA на ден за бременни жени и кърмещи майки. Добавката трябва да има най-малко 200 mg DHA.
Някои проучвания предлагат да се увеличи приема до най-малко 1000 mg DHA + EPA, ако си бременна или кърмиш.

# 639
  • Sofia
Аз пиех преди, по време и след бременността Омегата на Natural Factors : Maximum Triple Strength RxOmega 3 - 900 mg (EPA 600 + DHA 300).

Последна редакция: сб, 24 юни 2023, 15:18 от Brin de muguet

# 640
Аз пия омега три кръвоносна система и сърце на minami доволна съм ,стартирах с прием по една сега съм на две капсули сутрин от гладно. 635 ЕРА + 195 DHA(в една капсула )

# 641
Гледам, то всички пиете с повече EPA Thinking и на мен такова ми дадоха, ето Минерва е писала обаче че трябва повече dha . И сега какво да пия....и преди 12гс някой пил ли е?

# 642
Момичета, в коя седмица започнахте да пиете омега 3? Съгласували ли сте с хематолог дали има значение ако е налична терапията с НМХ и натаспин например, тъй като и омегите допълнително разреждат кръвта? Аз това смятам да питам моя хематолог следващия път, че АГ натиска да започвам с омега 3, в 15 седмица съм.

# 643
Ян, DHA е с повече ползи при бременност, доколкото знам. Така че не се притеснявай.
Омегата се приема след по-мазно хранене.
Irki, аз приемах Омега, заради висок холестерол и не съм го спирала. За да си спокойна, се консултирай с гинеколога си.

# 644
  • Sofia
Приемът на Омегата беше съгласуван с АГ. Не съм го обсъждала с хематолог.

Общи условия

Активация на акаунт