Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 62

• 27 149
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
С рецепта се продава... ЛЛ вече съвсем ще ме пише куку... аз нямам скорошни операции, нито пък обилен МЦ... но пък няколко години пих орални контрацептиви. И сега стомаха, знам ли.
Без рецепта го купувам аз.

# 121
Шарпи, тоест да не пия ли, да пия ли.
Или да не пия всеки ден.
Примерно да пия през 1 или два дни.
Утре мисля с в 12 и да го взема с фолиева.

# 122
Абе някак не смея сама да си взимам добавка, когато става дума за желязо... това обаче ми обяснява доста симптоми. Ща неща в понеделник съм при ЛЛ

# 123
Шарпи, тоест да не пия ли, да пия ли.
Или да не пия всеки ден.
Примерно да пия през 1 или два дни.
Утре мисля с в 12 и да го взема с фолиева.
Не всеки ден. През ден. Няма нужда от повече.
Спринг, ако можеш отиди на хематолог. Те пък гледат " кръв на стъкло", което също е много полезно в цялостната картинка. Сорбифер някъде го дават без рецепта, в повечето аптеки обаче искат. Щото тва си е лекарство, не просто хранителна добавка.

# 124
Или за около седмица след цикъла (ако е по-обилен) също е вариант.

# 125
Охо, обилен е.
Обикновено след цикъл си пия малко повече.
Чела съм, че по време на цикъл не трябвало да се пие желязо, ама не помня защо.

# 126
Аз пия и по време на цикъл, но не всеки ден. На четни числа, като понякога пропускам по няколко дни. Трябва пак да пускам железен панел, за да видя има ли нужда от промяна. При мен беше доста зле положението и, като по часовник, "цъфнах" с анемия, дефицит на Б 12 и др. 5-6 г след раждането (от които 3 г. и 7 м. кърмене)...

# 127
Охо, обилен е.
Обикновено след цикъл си пия малко повече.
Чела съм, че по време на цикъл не трябвало да се пие желязо, ама не помня защо.
Добавките с желязо някои казват че засилват кървенето и затова ги спират по време на цикъл, не че на нещо друго пречи. Идея си нямам дали е така при всички и дали има значение каква точно е добавката, само за желязото съм запомнила. То повече от това и не ми е трябвало де, но за който взема давам отправна точка за какво да търси информация евентуално.
Скрит текст:
Ако някой ми се чуди какви ги къдря в 2 по нощите, загледах се в ей това и отлетя времето, а уж нямаше да го гледам цялото наведнъж Grinning
https://www.youtube.com/watch?v=6VGKN0OFD84
На английски е обаче, иначе много интересни неща обсъждат. Не знам ако някой реши да отдели време, автоматичният превод колко би бил добър. За мен си струваше двата часа, а имайте предвид че аз за филм не мога да седя и да не правя нищо, писва ми, то аз и заради това не гледам филми а чета книги.

# 128
Ох, предпочитам да прочета, някак си не мога 1 час да ги слушам, няма много да разбера.
Я моля те синтезирай какво казват.

# 129
Нати, благодаря за видеото - изгледах го цялото, всичко се разбира с английски на средно ниво, но сега ще трябва да търся видеата ѝ, които касаят жените в менопауза, че тези цикли при мен вече ги няма Confused

# 130
Тя има и книга точно за жени в менопауза, предходната преди Fast Like a Girl, нещо от сорта на Menopausal Reset май беше ако решиш да я търсиш. Но и Fast Like a Girl също би трябвало да ти е полезна. Не знам да ги превеждат на български нейните, ама тя наистина простичко обяснява. С американци работи предимно, все пак Grinning Кой ще отиде да се запише в тая нейната академия ли е или каквото е там, ако не схващат за какво им приказва...
Елора, два часа са, не един... как да го разкажа накратко? Grinning Дискутират ползата от фастовете като цяло, какви процеси протичат и кое как се случва и защо. И при жените какви са особеностите заради хормоните - не само при фастове ами и какво ли още не обсъдиха. Имаше нещо даже за холестерола че в началото на цикъла бил естествено по-висок, щото от него сме си били правели естроген, та ако жена си изследва холестерола било хубаво да се взема и времето от цикъла предвид. Към края на цикъла пък как ставаме естествено леко инсулиново резистентни и как търсим повече въглехидрати и магнезий защото пък за да правим прогестерон това трябвало, как кортизолът му пречел и той и защо така. За щитовидната говореха как се отразяват редовни фастове или редовно намалени с много калории. Абе много нещо изприказваха, не съм убедена че ги и запомних всичките но и няма как да изпиша толкова тук.
То ясно че повечето неща не ми бяха баш нови, но си беше интересна дискусия, май за пръв път се навивам нещо чак толкова дълго да изгледам но не съжалявам. Друг път нещо дето е час го гледам на 2-3 пъти Grinning Да чета мога и цял ден, но да седя без да правя нищо и да гледам не обичам, ако ще и филм да е.

# 131
Значи хубави неща.
А за щитовидната какво казаха. Сори, но не мога да гледам два часа. Сподели Grinning

# 132
Е не го запомних точно как и що, аз да да ти го предам на теб трябва аз да седна да го изгледам наново... Нещо беше че много ограничаване с ниски калории не било добре за нея ако е редовно и че на много жени на средна възраст се появявали проблеми с намалена функция и донякъде било от диети че то коя жена не е била никога на диета. Ама подробностите малко ми бягат. Това и други автори съм срещала да казват че редовни фастове постоянно не са ОК за щитовидната. Ама понеже аз нито имам проблеми с нея, нито са ми чести фастовете извън нормалното за мен интервално хранене, точно на това по-малко внимание ще съм обърнала.
С Дейв Айспрей май гледах някакво интервю и той на това мнение беше дошъл (вярно че и той си рекламираше последната книга ама така е то Grinning ). Че то хубаво фастове и строго кето, човек се чувства добре и отслабва и си казва Ей това е, вече така ще съм! обаче не е добре за постоянно. И как при мъж ще минат поне 2 месеца преди да се отрази на щитовидната, но при жена я мине месец, я не, поне при повечето. И че основно заради тия неща на много места казват че жените не бивало да фастват, а то не било баш така.

# 133
Ооо, аз не съм някаква луда фастваща.
Даже понякога си мисля тая седмица ще съм на два, после не правя нито едни.
Понякога имам и два.
Тоест няма точно определена схема и така е по-добре, защото изненадвам тялото си. А не да свиква че примерно в сряда и неделя гладувам.
То и моите 18 часа не са кой знае какво. Има ползи, но е щадящо.

# 134
На мен 17-18 часа ми е интервалът без храна през повечето "нормални" дни Grinning Поне 16 със сигурност, рядко падам под тях защото рядко огладнявам по-рано. Затова се пъна да ги намаря в дните точно преди цикъл, вкарвам и там я боб, я леща, малко по-въглехидратно да е. Мога да си го позволя вече да ям така няколко дни. Пак си паса зелена салата като невидяла де, не мога да й се нарадвам когато е в сезон Grinning
С такъв мерак си посях рукола в едно сандъче, а се усещам че вместо нея по-често слагам свеж джоджен в салатата. Двете заедно поне за мен не си отиват, имат силна миризма всяко и си избирам едното да е само. Ако някой преди години ми беше казал че ще си режа суров джоджен в салатата, да знаете как щях да му се изсмея... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт