Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 62

• 27 134
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Сладко, аз това писах. Това с косопада е от много причини и накрая при теб може и от омегата да е, а не като при мен от желязото. Стреса също оказва влиянеие. Може за един ден да получиш много силен изненадващ стрес. Може примерно да имаш работни драми 3 месеца, нещо от което бавно ти пили нервите, но пак е стрес и си оказва влияние.
Но имаш и драма и с щж. Вече как точно влияе, не съм се зачитала честно казано. Има връзка.
А желязото в норма ли ти е?
Иначе е нормално косата да пада всеки ден, но си има и някаква норма.
При мен се е случвало сифона на банята да почернее от косми, чак ми се е ревало. Пак поне съм рошава и не ми е личало. Имаше един момент така пролича, че колегите ми викаха - взимай мерки.
Ми взимах - на лекар ходих, четях, пиех, цапотих се. Та накрая от какво се оправи вече не мога да кажа.
Скоро ми предстои боядсиване. Боята ми е хубава, безамонячна и даже не е скъпа.
Та преди това ще направя маска, че скоро не съм. Ей така.
От две седмици и лосионите позабравих, че други глупости са ми на главата.
Дори и при мен да е било от желязото и стрес, мога да кажа, че маски и процедури, които локално съм прилагала са имали ефект.
Добре че все пишете за тая омега, че често не я пия. Отивам да джурна.

# 586
Много си права за напомнянето - това е другото с което темата ми помага... Забравям ги пустите добавки, то отдавна ми е писнало от тях. Поне тук все се споменава по някоя, та се сещам. Вечер магнезият си ми е част от целия ритуал преди лягане и него по-рядко го забравям... капсулите с Омега дето повечето ги държа в хладилника са ми по-лесни за забравяне обаче.

# 587
Моята коса също падаше много  години наред.Не по много, но регулярно и накрая си пролича.Куп изследвания направих, двфицити борих, хормонии тн.Закрепих я, похвалих се и сега след Ковида отново виждам с шепи паднала коса след ресане, отделно навсякъде у дома.
Направооо ми се реве.

# 588
Моята коса също падаше много  години наред.Не по много, но регулярно и накрая си пролича.Куп изследвания направих, двфицити борих, хормонии тн.Закрепих я, похвалих се и сега след Ковида отново виждам с шепи паднала коса след ресане, отделно навсякъде у дома.
Направооо ми се реве.
Същата работа...

# 589
Моята беше чудо по възглавницата и при сресване, бях се изплашила... а пък аз поначало не съм с толкова много коса че да има да пада и да има и да остане. Започна да ми прави впечатление 2-3 месеца след боледуването от ковид. Като се срешех и около мен в радиус от метър и нещо имаше видима пръсната коса. Из цялата къща имаше коса от мен. Като я вържех на опашка, не е за разправяне какво оставаше по ластика като го махнех, а конската опашка беше по-скоро миша опашка след някой и друг месец така. Но повечето беше накъсана, не окапала от корен. И изследванията ми бяха ОК, с изключение на витамин Д (малко над 20 беше станал). Сега като че ли си е обратно в нормално състояние. При мен и това не е впечатляващо, но съм се примирила отдавна, моята тънка перушина в буйна грива няма как да се превърне каквото и да изям, изпия или измажа. Дали от нещо конкретно се оправи или просто трябваше да мине време, не мога да кажа. Косата расте, по-скоро се радвам че поне доколкото знам други последици нямам и не ми се отрази на ИР това боледуване и лечението му.
Та при всеки различно има за наваксване - при кой Б витамини, при кой Д, при кой желязото или омегите или друго... те тия неща си се искат да си ги попълваме за да сме здрави и да ни е наред и останалото, та пак са си по темата ни тук. Трябват си изследвания и да се попълват липсите. То когато няма конкретна диагноза която да дава причината, друго не остава какво да се направи.

# 590
Всичко съм пробвала и аз, това са години.
Желязото ми е ниско ако не пия. Но и да го вдигна все тая, пак си има косопад.
С щитовидната вероятно има връзка, но тъй като нямам други неразположения, а и за лекарите съм си “екстра”, не ми се ще сама да си изписвам хормони. Ще взема да разбутам нещо.

# 591
В темата за Косопад съм писала: имах поднормен вит Д, Б, феритин , щитовидни хормони извън строя, липса на омеги.Няколко години наваксвах дефицити и постоянно се тествах.Като стабилизирах всичко косата спря да пада и порасна с две педи.
Но ето вчера след сресване( не броя падналите по пода за деня):
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 16:13 от ДХ3

# 592
Уфф това с косопада ми е болна тема. След първия Ковид нямах, но бях бременна и според мен прогестерона ми задържа косата.
След втория Ковид обаче беше страшно. Ластиците го навивах с цял оборот повече.
Не съм правила нищо специално, защото аз пия много добавки, ама тамън спря да пада, и ме тръшна трети път. Сега пак чакам да спре, и продължавам да пия всякакви неща.(продължавам да пия и Витамини за бременни)
Натке, как се остави да ти падне толкова Вит. Д-то?

# 593
Това беше малко след ковида, а си вземах без да съм вдигнала дозата от преди него. Явно е трябвало, поизчерпала съм го с боледуването, поне аз така си го обяснявам. А май мина и повече време от предвиденото докато успея да изследвам, бях го спряла преди това естествено, а пък се позабавих. Като видях изследването, подкарах по 5000 единици на ден за няколко месеца. Нямах възможност да изследвам след това, аз бях и в друга държава когато имаше смисъл да проверявам пак. Сега съм на едни капсули дето са по 2000 единици, от тях вземам най-често по 2, а като ми скимне и по едничка само. Една ми се види малко, аз и не съм дребна и си го вземам това предвид.

# 594
Съседката, която живее под нас, стигна до перука. Вярно, че е жена на възраст, но имаше прилична коса. Към момента има израснала коса, но не е както беше преди.
Cygnus_i, ти като по-веща, имаш ли представа Б витамините дали сгъстяват кръвта. Щото искам да почна да ги пия. Тези имам
Скрит текст:
И друго да питам. Има ли смисъл от тестовете за непоносимост към храни? От известно време се чудя дали да не направя. Видях някакъв пакет на промоция в Рамус до края на април за 89 лв - Тест за 54 алергена. То половината са растения май. Обаче дали е нещо достоверно, или е ала-бала..
Редактирам си поста, защото случайно в групата във фейса попаднах на меню, направено за потребителка от лекаря й ендокринолог. Диагноза - преддиабет + гуша.  Close Close Close
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 16:59 от sharpy

# 595
Шарпи, това е за алергия.
Тестове за непоносимост е друго нещо.
И са доста по-скъпи. Има за 200, че и повече пари.
Може да имаш непоносимост към дадена храна и физически нищо да ти няма.
Аз понякога се чудя. В Рамус е най- евтино уж.

# 596
Шарпи, това е за алергия.
Тестове за непоносимост е друго нещо.
И са доста по-скъпи. Има за 200, че и повече пари.
Може да имаш непоносимост към дадена храна и физически нищо да ти няма.
Аз понякога се чудя. В Рамус е най- евтино уж.
Значи съм и толкова наясно...
Добре, а от тези които казваш за 200 и над 200 има ли наистина ефект? В смисъл достоверни ли са? Ако ще ги прежалвам тия пари, да знам, че има за какво.

# 597
Аз съм
правила, разказвала съм.Помогнаха ми, но беше съчетано с режим на хранене, движение, добавки, иглотерапия.

# 598
И моята коса бая изпада. Ма аз много я връзвам и я накъсвам. Като се изкъпя 2 пъти седмично я мия и тогава я сресвам падаха по топка косми. Сега по-малко. Мисля, че е било от витамин Д дефицита. Защото откакто пия капки е по -добре положението. Той косъма така ми беше изстънял, че не е истина. Не знам дали и липсата на въглехидрати не е причина също 🤔

# 599
От липсата на мазнини може да капе косата, но от липсата на ВХ не мисля. Организмът на практика няма нужда от тези ВХ, от които се лишаваме.
Вечерта преди всяко миене на косата слагам ампула, качествени продкти за коса използвам, добавки пия, а и от цял месец не съм пила антибиотик, световен рекорд!
Дано да се задържи положението без косопад, имах прекрасна коса - гъста и с дебел косъм, предполагам от липсата на достатъчно хормони косъмът изтъня с годините, а и беше се разредила много, сега временно не капе.

Общи условия

Активация на акаунт