Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 62

• 27 101
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Чети първа страница, изгледай задължителния клип , той е кратък.
Не намаляваш , а спираш всичко тестено , сладко .
Много път ще извървиш. Килата сами ще паднат, инсулинът - също.
Елора ти написа, че го е пила 3 години глюкофажа, но режимът я излекува.

Долче купи пудовки и я отнЕмА 😀.
И на мен ми липсва

# 616
  • На север
Всичко ще изчета. Радвам се да чуя, че може и да не се пие до живот. Ще мина на НВД и спорт.
Чети първа страница, изгледай задължителния клип , той е кратък.
Не намаляваш , а спираш всичко тестено , сладко .
Много път ще извървиш. Килата сами ще паднат, инсулинът - също.
Елора ти написа, че го е пила 3 години глюкофажа, но режимът я излекува.

Долче купи пудовки и я отнЕмА 😀.
И на мен ми липсва

# 617
Всичко ще изчета. Радвам се да чуя, че може и да не се пие до живот. Ще мина на НВД и спорт.
Не се пие до живот. Радвам се, когато нов потребител в темата осмисля това, което му се казва. Днес в групата във фейса попадам на този пост
Скрит текст:
След 60 мнения с обяснения, че трябва да спре всичко сладко и тестено, авторката пише това, а ограденото е мой отговор. А от "причината" останах в ступор!
Скрит текст:

# 618
sharpy Laughing, а ти, накъде с такива приоритети си тръгнала Laughing, умирам от смях.  
Нейното не е ли (почти) диабет, толкова висок инсулин, а захар над 7?

# 619
Мда, чети.
Иначе доживот ще се мъчиш с лекарства, ако не ядеш правилната храна, която да ти нормализира организма.
Ето ме мен. От 10 годишна прогресивно дебелене, станах танк /115/.
Чак след 36-37 година се оправих, ама с четене се оправих. Лекари и хапове не. 64 кг съм и не мърдам. Ям си качествена храна, няма глад, нямам здравословни драми като преди.
Преди това 3 години уж  хапчета, уж намаляне на сладко, уж пълнозърнест хляб, ориз и не знам си какви простотии. Докато не ми стопли мозъка, че хап не лекува, а храната, щом тя ме е разболяла.
И сега след 6 години нввмх и фастове мога да си позволя да се почерпвам. Понякога. Като вече си знам кога и защо. Като се осъзнаеш и ти ще разбереш кога, защо и колко.
Та имаш два варианта. Ядеш си въглехидратите и каквото искаш, пиеш си хаповете и се мъчиш доживот.
За три години хапове и уж намаляне на сладко имах свалени само 15, може би 20 кг. Като през тези години ту съм качвала, ту съм сваляла. Тоест пълна мъка и тотално нищо. Половинчата работа. Даже не и половинчата. Все едно на танк да му падне регистрационния номер.
С режима 30 кила си отидоха за 6 месеца. Махнах тъпия хап, който е изключително вреден.
Втория вариант е да си налегнеш парцалките, да прочетеш и то доста, да осмислиш как си живяла и какво те е съсипало. Плюс фастове ако искаш някой ден да можеш да се почерпиш без да трепериш за инсулина и кръвна захар.
Повече няма какво да добавя освен да четеш всичко от първия пост - книги, клипове, филми, точки и т.н.
Иначе линкове за сваляне на книги ще има от следващата тема. А безценните книги на Фънг ще трябва да си ги купиш вече.
Айде, успех.

# 620
  • Paris, France
Аз свалих със Саксенда, защото ядях много малко. Често по веднъж на ден. Не спазвах никаква диета. Ядях всичко. Спортувах 2,3 пъти седмично също. Бях 96 кила. Сега съм 80. Надявам се с Метформин да сваля още и този ужасен корем да изчезне. Дайте ми повече инфо за Глюкофаж. До живот ли се пие? Какво да очаквам като резултат? Лекарят каза, че мога да продължа със Саксендата. Тя не е за диабетици. За тях е Оземпик. Не ми се мисли като съм била 96 кила какъв инсулин съм имала. 🫣 Ще намаля много въглехидратите и сладкото тогава. Благодаря на всички, които ми отговаряте. Утре ще разбера дали имам Хашимото. Чакам резултатите за тат и мат. Имам и омазнен черен дроб и лоши триглицериди. Иначе освен липсващ цикъл други симптоми нямам и нямах. 🤷🏻♀

Метформинът няма да ти помогне да си отмазниш черния дроб. Не пречи, но и не помага, а намалява нивата на магнезий и Б12, което пък пречи дробът да се отмазни. Черен дроб се отмазнява с витамини, минерали, добавки и глад. Само драстична диета с не повече от 600 калории и листа омазнява дроба. Аз я направих преди 8 години. Оттогава съм екстра.

Започни с витамините и качествените мазнини! Много е важно. После алкализиране, защото кисел организъм става ИР и не сваля мазнина.

Пишеш, че ядеш по много малко, веднъж на ден и не спазваш диета. Това е най-лесният начин да си свалиш метаболизма така, че после и на 600 калории дневно да качваш тегло. Спорт и глад заедно действат даже още повече в посока сваляне на метаболизъм.

Ако почнеш да пиеш магнезий, оцет, витамините, Метформин не ти трябва. Аз го пих цял месец, отслабнах с 10 кила, но се оказа че имам мазен дроб и ме сложиха на Нюкасълската в кето вариант и го спрях. Метформинът пречи на дроба да бълва глюкоза. Добре, но за да започне да вади мас трябва да се изпразни от глюкоза.

Изчети първо частта за витамините, купи си ленти за pH на урина за да не си направиш камъни в бъбреците и после ще си намериш хранене.

А Саксенда не ти ли отмазни дроба? Ако след 15 кила не е, то е излишна, честно казано.

И друго - Оземпик и Саксенда правят едно и също. Диабет те не лекуват. За 8.5 години не съм видяла нито един, повтарям, нито един човек,който да е отслабнал трайно и качествено с някой миметик на инкретин.

Д3, Б12, фолат, селен как са ти?

# 621
Аз свалих със Саксенда, защото ядях много малко. Често по веднъж на ден. Не спазвах никаква диета. Ядях всичко. Спортувах 2,3 пъти седмично също. Бях 96 кила. Сега съм 80. Надявам се с Метформин да сваля още и този ужасен корем да изчезне. Дайте ми повече инфо за Глюкофаж. До живот ли се пие? Какво да очаквам като резултат? Лекарят каза, че мога да продължа със Саксендата. Тя не е за диабетици. За тях е Оземпик. Не ми се мисли като съм била 96 кила какъв инсулин съм имала. 🫣 Ще намаля много въглехидратите и сладкото тогава. Благодаря на всички, които ми отговаряте. Утре ще разбера дали имам Хашимото. Чакам резултатите за тат и мат. Имам и омазнен черен дроб и лоши триглицериди. Иначе освен липсващ цикъл други симптоми нямам и нямах. 🤷🏻♀
И Саксенда (под името Виктоза, иначе е същото), и Оземпик даже здравната каса им ги покрива напълно на диабетиците, не знам кой ви баламосва че не са такива медикаменти. Пред очите ми с години минаваха такива рецепти и протоколи, всичките с една и съща диагноза - Е11. Това е диабет тип 2. Те не че лекуват, разбира се, ама помагат за контрола над кръвната захар. По начин, който на мен не ми звучи много хубаво, ама помагат. Затова се и учудих че твоята захар е толкова докато си и на Саксенда. Виж отслабнали диабетици от тях и аз не съм виждала, поне тези пациенти които идваха при нас си бяха все с коремите но за КЗ бяха доволни повечето.
Отделно че ако се зачетеш в листовка, ще видиш да пише че са за хора които не понасят метформин или само с метформин и диета не успяват да контролират КЗ. Т.е. Оземпик или подобно се предполага да е последното което се предписва, след като метформин и диета вече не работят. А не първото, та след него евентуално и метформин, а пък после и чудене дали да се спазва диета.
Невена, от Саксенда спада апетитът, то така се отслабва с нея. И затова ядат там колкото да не е без хич, то иначе  не се издържа това нещо. Така де, ако не им се повръща прекалено много, някои доста тежко понасят такива препарати. Не знам какво се случва като спрат инжекциите, след всичкото това недохранване.
Огледай наистина информацията в началото на темата, питай което не ти е ясно и си оправи приоритетите. Твоите, за твоето тяло и твоето здраве, а не на лекаря дето ще вземе комисионна задето е закачил още един на тия скъпи инжекции. За тия пари що качествена храна и добавки за попълване на дефицитите можеш да си вземеш, то чак мен ме хваща яд като си го помисля.

# 622
Ти хубаво и казваш Невенче глад, та ще я объркаш. Ту пишеш глад, че трябва, ту че глада ще я оправи. Та хубава храна, чат пат глад, качествени витамини, които липсват.
Тоест Woman in red трябва да прочетеш за фастовете. Под глад имаме предвид нввмх режим  с периодично спиране на храната и консумация на чиста водица и то доста за да си оправиш черния дроб и да освободиш целия гликокен, който си натрупала, щото си 80 кг.
Тоест, това което правя аз.Ето пример. На моя режим съм си. Понеделник, вторник, сряда, четвъртък. Петък решавам 18 часов фаст. Лека закуска. Нормален обяд и спирам. Пропускам вечерята. Тук има хора са по-напред от мен и правят 24 часови фастове, че и повече. Аз засега се въздържам поради мои си причини, но и моите кратки фастове са ми дали изключителни ползи.
Като начинаеща може и така да правиш, за да не се стресираш.
Нискитие калории забавят метаболизма и водят до ир и до други неща.
Държа да отбележа, че фастове и лекарства не е много умна идея. Дори Фънг го пише.
Първо се спират хапове като метформини и после се почва фастове.

# 623
Аз закусвам чия с ленено семе и малко скир. Доста засища и оправя положението с 00.
По въпроса за кремче и др сладости, аз много обичам сладко и ми е трудно да живея без него.
Има разни течни подсладители , използвате ли ги?
От скоро съм в темата тк отскоро съм диагностицирана с ИР.
Много полезна информация се споделя и намерих на 1ва страница 💐

# 624
Аз закусвам чия с ленено семе и малко скир. Доста засища и оправя положението с 00.
По въпроса за кремче и др сладости, аз много обичам сладко и ми е трудно да живея без него.
Има разни течни подсладители , използвате ли ги?
От скоро съм в темата тк отскоро съм диагностицирана с ИР.
Много полезна информация се споделя и намерих на 1ва страница 💐

Скира ми е гаден, но щом ти харесва.
Лененото семе смляно ли ти е? Трябва, иначе полза никаква.
Аз през ден си слагам по салатите смляно ленено семе и има ефект. Не че ме оправя, но е някак изчистващо и по-леко.
Аз съм човек обичал и изяждал тонове сладко.
Сладкото не ми е вече причина да живея, съвсем други неща ме вълнуват и отдавна съм разбрала, че желанието за сладко е предимно от излишно секретиран инсулин. Като си оправих тялото, нямам чак такова желание за сладко.
Не използвам подсладители, те са вредни. Пише го в първия пост.
Трябва да си смениш приоритетите.

# 625
Лененото семе, ако е накиснато от вечерта, макар и не в смляно състояние, пак става, поне така си мисля.

# 626
Елора*
Не е смляно, но ги накисвам от вечерта във вода.
  Прочетох първа страница не всички обаче сме с такава воля.
Възхищавам ви се, но аз не бих могла  Sad

# 627
Не сте опитали, след 20/30дни гладът за сладко минава.Личен опит.Една година не ядох сладко под никаква форма.

Последна редакция: чт, 20 апр 2023, 08:43 от ДХ3

# 628
  • На север
Д3 ми е добре. Пих Вит Д зимата и заради това. Пия мултивитамини с омега. Магнезият нон стоп ли се пие? Аз живея в Норвегия. Тук 9 год ми отказваха ендокринолог. Дълго е за обяснение, но ленти там няма да намеря. Хранех се малко защото ми се гадеше от Саксендата. Мисля да мина на готвено и супи без картоф, ориз и тестяно. Спирам и сладкото. Също месо (не свинско) със зеленчуци.
Елора, аз правя 24 часа фастове почти всеки ден и месеци се хранех с около 800-1000 клал но ядях и сладко и всичко. Просто по малко. Тайа свалих.

Метформинът няма да ти помогне да си отмазниш черния дроб. Не пречи, но и не помага, а намалява нивата на магнезий и Б12, което пък пречи дробът да се отмазни. Черен дроб се отмазнява с витамини, минерали, добавки и глад. Само драстична диета с не повече от 600 калории и листа омазнява дроба. Аз я направих преди 8 години. Оттогава съм екстра.

Започни с витамините и качествените мазнини! Много е важно. После алкализиране, защото кисел организъм става ИР и не сваля мазнина.

Пишеш, че ядеш по много малко, веднъж на ден и не спазваш диета. Това е най-лесният начин да си свалиш метаболизма така, че после и на 600 калории дневно да качваш тегло. Спорт и глад заедно действат даже още повече в посока сваляне на метаболизъм.

Ако почнеш да пиеш магнезий, оцет, витамините, Метформин не ти трябва. Аз го пих цял месец, отслабнах с 10 кила, но се оказа че имам мазен дроб и ме сложиха на Нюкасълската в кето вариант и го спрях. Метформинът пречи на дроба да бълва глюкоза. Добре, но за да започне да вади мас трябва да се изпразни от глюкоза.

Изчети първо частта за витамините, купи си ленти за pH на урина за да не си направиш камъни в бъбреците и после ще си намериш хранене.

А Саксенда не ти ли отмазни дроба? Ако след 15 кила не е, то е излишна, честно казано.

И друго - Оземпик и Саксенда правят едно и също. Диабет те не лекуват. За 8.5 години не съм видяла нито един, повтарям, нито един човек,който да е отслабнал трайно и качествено с някой миметик на инкретин.

Д3, Б12, фолат, селен как са ти?

# 629
Не се опитали, след 20/30дни гладът за сладко минава.Личен опит.Една година не ядох сладко под никаква форма.

Опитвала съм. Неведнъж даже, то сякаш е по-силно от мен  Sad

Общи условия

Активация на акаунт