Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 62

• 27 113
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Скрит текст:
От липсата на мазнини може да капе косата, но от липсата на ВХ не мисля.   Организмът на практика няма нужда от тези ВХ, от които се лишаваме.
И от липса на вх може, при много жени се случва.
Откъде е информацията?
О има доста източници, и в съседната тема ако не се лъжа имаше потребителки оплакали се от проблеми с косата. Simple Smile
Разбрах ти доводите, мерси! Laughing

# 676
Значи, който желае да напуска темата, е добре заминал по всяко време. Няма нужда от специални уведомления.
Дара, Джерами е отговорил на зададен от теб въпрос, и колкото и да имам разминавания със него, винаги е бил уважителен.
А това с отхвърлянето дори няма да го коментирам. Това да не е трансплантиран орган, та да чакаш отхвърляне?
Подсладители не ям. Всички имат гаден послевкус. Под всички- пробвала съм еротриол и стевия, и комбинация между двете. Не ям малтитол, ацелуфам и всякакви такива производни.
Като ми се дояде сладко-лешников тахан. Като ми се дояде много сладко- си хапвам нещо със захар, и хич не ми дреме. В последните години се случва макс 2-3 пъти в годината.
За всички новодошли, които не са разбрали:
В тази тема освен за ИР, се говори и за косопад, запек, веднъж годишно козунаци, около Коледа ще подкараме сърмите и бобовата салата.

Последна редакция: чт, 20 апр 2023, 23:38 от Cygnus_i

# 677
Забрави тортите и шоколади  Stuck Out Tongue Winking Eye

Ех, какви ли не теми не сме минавали...

# 678
Кой когато прецени че е готов за промяна, тогава да я прави. И ние повечето не сме се навили от раз.
Е, не съм застанала да ви обяснявам как няма пък да спра бирата и картофките, де Grinning Четях си кротко и се навивах, пък се включих в темата когато на мен ми дойде отвътре да се захвана.
Ама всеки различно реагира, не е първият човек който реагира с отрицание, донякъде я разбирам. И в темата не е първата дето влиза и пита какво да прави и после казва Аа, не, туй нещо няма как да стане просто!
Ами добре. То не че е добре, разбира се, ама всеки си решава за себе си. Не сме вързали никого.

# 679

Вит Б12 и Д задължително ли се изследват на гладно? Мисля утре в обедната да отида да си пусна една контрола да видя до къде съм го докарала с тях. Не съм ги спирала и няма да е много меродавно, ама да видя поне дали са се качили, че трябва да поръчвам пак добавки и да знам същата марка или други да пробвам.
Не знам дали се изследват на гладно, по-скоро може и да не, но трябва да ги спрeш за 10дни поне и тогава тест, иначе няма смисъл.

Последна редакция: пт, 21 апр 2023, 00:34 от ДХ3

# 680
Мастно разтворимите  няма нужда да се спират, витамините от група В поне 10 дни преди теста.

# 681
Fotocod, какви малинови кетони си взе?🙂 Моите са тези:
Скрит текст:

Росита,
Скрит текст:
какъв е този доктор, пффф...да нарече бебе в корема на майката "бомба с часовников механизъм"?!🤐😵 Много тъпо!
Аз качих няма и 3 кг (спрямо теглото при забременяване), в родилното оставих само 6 кг обаче (от които бебето беше 3,4 кг)...
Скрит текст:
Забременях на доста кг, обаче имах ужасно гадене през първите 3 месеца, почти от всичко ми се гадеше (включително от вода, че и от миризми или мисълта за определени храни- които иначе обичам). Свалих около 6 кг заради гаденето...Т.е. общо съм качила 8-9 кг, от най-ниското до най-високото тегло, но от теглото при забременяване реално бяха 2-3 кг плюс. Което много ми помогна да се чувствам добре във втората половина на бременността, да не ми тежи корем и да не ме боли кръст и т.н.🙂 Не знам доколко е вярно това, че тези, които забременяват на повече кг, качват по-малко през бременността (в родилното имаше една родилка, която сигурно тежеше почти двойно на мен🤔). Аз просто се наяждах с малко храна, даже се хранех нещо средно между нвх и балансирано. А и гадененето даде "тласък"...😄 Интересното беше, че много лесно свалях тегло в последните месеци.🤔 Мисля, че при мен ИР се прояви след раждането- от безсънието, стреса, нервите покрай вечно активно бебе, кърмене по всяко време на денонощието+ подмятания от някои хора, че "бебето е гладно и не му стига кърмата" /отказваше биберони, вода, чайове/. Насила започнах да ям малко по-големи порции, по някой залък хляб и т.н., защото бях вечно недоспала, изморена, неопитна, уж за повече кърма...🤪
Днес вечeрях свински джолан с лук, гъби и моркови, много вкусно беше.🥰

Последна редакция: пт, 21 апр 2023, 04:04 от dolce miele

# 682
  • here, there, everywhere
Nuclear, в първия пост има информация за обременяване с глюкоза и какви са референтните стойности. Все пак трябва да се вземе предвид, че при нас (които сме с ИР) захарта може да е в норма, а инсулина да си хвърчи в небесата, така че какво показва глюкомера не е меродавно, а по-скоро насочващо. А в моя случай си следя КЗ с глюкомер, защото при бременните инсулинът е постоянно по-висок и се следи като единствен показател КЗ да не излиза от граници. За бременните границите са 5,1 - 8 - 6,6, въпреки че за мен тези стойности на първи и втори час са бая височки и не е добре да се стига до там (съдя по това, че КЗ 8 съм стигала само след ядене на много високо въглехидратни храни като паста или торта без никакъв протеин).
Благодаря. За инсулина знам. Притеснението ми е, че наистина въглехидрат хапнах за обед, хляб с квас, запечен с яйце и сирене. Последните две имат мазнина и би трябвало тя за забави и намали скока на кръвна захар, не е като гола глюкоза да пия… По принцип проблем с кр.захар не съм имала никога, но 7,2 ми се стори високо. Може нещо еднократно да е било, ще следя. Доста стрес имам в последно време и явно започва да дава резултат.

# 683
Dolce,

Моите са от сайта на АУ (твоите като че ли имат повече мг в 1 капсула.. после да се похвалиш как ти действат Simple Smile ). Вчера ми беше 1-ви прием. Да видим какво ще се случи Simple Smile дори да е плацебо, ще си ги ръфам там с надежда за прогрес.  (Тази сутрин имах 10-15 мин мир и тишина и се поогледах в огледалото в профил как се е променила формата на корема ми и съм доволна. Бях провокирана от факта, че вчера в бързината успях да се огледам в огледалото в асансьора и една блуза мн добре ми стоеше- не както преди с очертан корем. Виждам и се радвам как са “атакувани” така грижливо отгледаните от мен запасни депа 🤣)

Иначе покрай моята тромбофилия и след спирането на кърменето, започнах отново да приемам аспирин профилактично за по 10 дни в месеца (🫣малко да сменя темата за козунаци, коса и wc). Вчера се порових из чужди сайтове за тези кетони и не се препоръчват за тези, които са на антикоагуланти (разбира се, аспиринът е антиагрегат и не е точно в тази група, но за вс случай него временно ще го спра). Та едва ли в групата има някой на такива лекарства.. но е хубаво да се знае (кетоните намаляват действието му).

За първи път тези дни готвих и с хуск - (омлетът 😅) режимна баница. За моя изненада- яде се 🫣Пробутах 2 парчета и на ММ - нищо не разбра .

Вчера метнах ей това за вечеря и да има тук уж ядене за още един ден- малко и голямо гледахме фурната в очакване - все вдно сме на кино 🤣🤣 Вкусно стана, никой не се оплака от режима хаха ММ мн обича този режим, иначе щях да го храня я с боб, я с леща, я с грах 🤣

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 21 апр 2023, 08:58 от fotokod

# 684
Cygnus_i, ДХ3, наистина е хубаво да се спрат, но особено Б12 ми беше доста поднормено (ендокринолога каза, че съм за инжекция, но гинеколога отказа да ми изпише, та си карам със спрейчето на betteryou). В този ред на мисли не искам да спирам нищо, влизам в трети триместър и не ми се губят 10 дни само заради контролни изследвания. По-скоро идеята ми е да проверя до колко усвоявам конкретната марка и доза добавки, които приемам.

Nuclear, стресът си влияе определено, особено като е с натрупване. Единични случаи с по-висока КЗ след въглехидрати не са проблем според мен, особено ако са от домашна храна (каквато е хляба с квас предполагам). Иначе моите експерименти показват, че ако храненето е било с въглехидрат, но и с доволно количество протеин и мазнини, КЗ не се вдига много високо, но пък отнема много повече време да си възвърне първоначалните нива на гладно. Което от една страна е добре, че няма рязък пик, но от друга не знам до колко е ок да ти се мотае повишената КЗ из тялото толкова дълго време.

П.С.: спомням си още нищо не разбирах, когато четох Миоки да казва, че мазнини + въглехидрат хич не е добра комбинация точно поради тази причина, че после въглехидратите дълго време ти се моткат из тялото. Ех, темата загуби много без нея.

# 685
И на мен много ми липсва Миоки.

# 686
Но не знам дали ще се видят нивата или
ще се измери някакъв моментен резултат, циркулиращ с тялото.Да кажат запознатите или да се пита в лаборатория.

Ама какво стана с Миоки? Аз пишех с нея в друга тема.

# 687
Мисля, че отнесе перманентен бан за непопулярно мнение по определени горещи теми.
Последните месеци все се каня да препрочета 1984 на Оруел.

# 688
Чак пък толкова…!!!🤦🏻♀Аз мислех, че е временен бан.Много тъпо.

# 689
Хора, издирвам течна сметана без карагенан.
Ако някой е намирал моля да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт