Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 20

• 69 252
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
За Стоянов и работата му “в екип” - и аз го бях чувала, преди да вляза в операционната Стоянов беше в другата зала и довършваше едни гърди, а Димитров си миеше ръцете, в подготовка явно да влезе при мен. Екипна работа. А Димитров колко ми е неприятен…думи не ми стигат 😆

Резултатът при мен все още е неясен, имам гънка на едната гърда, която ще следим. Другата ми е добре, но още не е слязла достатъчно надолу. Та,  е знам още съжалявам ли или не. Трябва да си мине време. Иначе като преживяване, беше ми даже забавно и нямам никакви лоши спомени от следоперативния период.

И мноооого се надявам, операциите ми да са само 2. Но, божа работа.

Чи лу, къде е тази класация? Може ли линк да я разгледаме и ние? И нямаше ли начин при теб просто да ги отстраниш? Не разбирам кал хем си против, хем си се хванала на хорото. То, не е вечно това и много жени вече се решават на експлант.

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 10:06 от Mоll Flanders

# 616
Фокси, освен в баби и майки може да се заслушват и във вече минали по този път.
От пет оперирани за два дни, три бяха само за експлант, четвъртата аз и една за повдигане. Това не е много показателно, защото д-р Гигов го търсят основно за експлант, но факт е, че все повече жени го правят.
С едното момиче говорих, защото имахме обща тераса. Тя направо ме шокира- на 29г вади много различни по размер импланти и няма да слага нови. Разликата беше от рода на 150сс.

Mall, просто не харесвам изкуствени неща. Моите специално ги възприемам точно като протези. Както да кажем, хората с отрязана ръка слагат изкуствена. Не я харесват, ама като няма друго...

И двата пъти попитах, дали не може да е само повдигане. Тепавичарова отговори с въпроса: "мъж ли искаш да те правя?"😆
А Гигов просто каза: "не".
Ако бях настояла, сигурно щеше да се съгласи, ама и аз не искам да съм мъж с много белези и кожа, като стар прокъсан вестник😂
Анкетата е във ФБ " Пластична и естетична хирургия" Не знам, дали тук са позволени линкове.

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 11:59 от Чи лу

# 617
Хаха, дано поне като решим да ги махаме, дай боже, като баби, вече да не ни пука толкова 😆

# 618
Резултатът при мен все още е неясен, имам гънка на едната гърда, която ще следим. Другата ми е добре, но още не е слязла достатъчно надолу. Та,  е знам още съжалявам ли или не. Трябва да си мине време. Иначе като преживяване, беше ми даже забавно и нямам никакви лоши спомени от следоперативния период.

И мноооого се надявам, операциите ми да са само 2. Но, божа работа.

Най-вероятно ще изчакате поне 6 месеца и ако не се поправи резултатът на гърдата с гънката, ще има втора операция, за да позиционира импланта на ново. Поне аз така си мисля.
Пожелавам ти да се наместят и да не се налага да се поправя или да си го търпиш така. Докторът ще ти предложи най-добрия вариант.

# 619
Мall, аз мисля, че е рано още, не избързвай с притесненията.
Vivt, Стоянов най- вероятно ще предложи вариант, ама не е много сигурно. Тази жена е с импланти от 1г и търси друг хирург. Това е в същата група, който иска, може да потърси.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 13:43 от Чи лу

# 620
  • София
Само да кажа, че часът при Стоянов за 6-ти ноември вече е взет. Да не обърквам хората Blush

# 621
  • Пловдив
Здравейте, момичета. Нахлувам при вас, за да ви кажа, че и аз ще съм във вашия клуб. На 10.07 ми предстои консултация и директно ще запазя час за операция. Надявам се до 2-3 месеца да съм оперирана. Доктора, който избрах е Христов във Вита. Имам 728394 въпросителни, чета като луда. Искам да съм информирана. Интересуват ме най - вече марките импланти. Като Христов работи с Politech, Motiva, Mentor. За Мотива чета, че разширявали джоба, за Политекс, че били забранени, Ментор били твърди…. Тотално съм объркана.

# 622
Здравейте, момичета. Нахлувам при вас, за да ви кажа, че и аз ще съм във вашия клуб. На 10.07 ми предстои консултация и директно ще запазя час за операция. Надявам се до 2-3 месеца да съм оперирана. Доктора, който избрах е Христов във Вита. Имам 728394 въпросителни, чета като луда. Искам да съм информирана. Интересуват ме най - вече марките импланти. Като Христов работи с Politech, Motiva, Mentor. За Мотива чета, че разширявали джоба, за Политекс, че били забранени, Ментор били твърди…. Тотално съм объркана.

Не съм пипала други силиконки, освен моите, които са Ментор, но мога да кажа, че драстично омекнаха след 5-6 месеца. Разбира се не е като естествената гърда, но не мисля, че това е голям проблем. И мъжа не се е оплакал да са твърди Blush Особено ако имаш малко поне твоя жлеза, която да покрие импланта, ще са още по-меки.

# 623
Момичета не съжалявам!! Вече ям, спя като пор (дори ме боли главата от спане). Гърдите са ми с голям оток, до гърлото са ми качени 😁 но знам че ще спаднат, все пак е пети ден. Чудя се какво да правя в нас, издивявам. Май трябва да започна да излизам на разходки или нещо да правя, защото от спалнята на дивана не е живот казвам ви 😁 Другата седмица като ми махне лепенките и дано са поспаднали леко ще прикача и снимки!

# 624
Аз съм с Ментор 350.
Първия месец,месец и половина гърдите ми стояха твърди и като топки.
След това започнаха да се наместват и спадат надолу и така след 3м пост оперативно,всичко си дойде на мястото.
Много са мекички на допир,усещам си ги като моите гърди,с които съм била цял живот.
Видимо слегнаха и загубиха 1/3 от обема си покрай това "наместване".Може би и отоците спаднаха също така.
Сега,ако кажа - идеална съм,първа Убавица на село,ще излъжа.Ако можех да върна времето назад,бих сложила малко по-големи размери,но ако сравнявам с преди-сега,разликата е феноменална и само съжалявам,че толкова години се игнорирах,вместо да се погрижа за този "проблем".
Дори ме хваща една така еуфория от мисълта,че след години отново ще се подложа на това и ще имам даже още по-хубави гърди. Go figure. 😃

Момичета не съжалявам!!
Това беше ясно като бял ден:)

DeIsyYy, успех.Няма да се притесняваш. Това да са ни ядовете в живота - операция за силикон в циците.

# 625
... все пак е пети ден. Чудя се какво да правя в нас, издивявам.
И аз така- от дивана на леглото и обратно. Почти вече не ме боли, от сряда сутринта не съм взимала болкоуспокояващо. Провеждам яки битки с двукилограмовото ми куче, което на всяко лягане ми се хвърля с превъзбудени скоци, все едно се прибирам от дълга мисия в Ирак😂
Тормози ме и това, че не мога да се изкъпя, като хората.

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 22:07 от Чи лу

# 626
На мен ми казаха,че мога да се къпя още на следващия ден от операцията,но с по-хладка вода,която да не пада директно на гърдите и шевовете.Конците ми били специални и не се влияели от водата.Имах и лепенки също така за допълнителна протекция.
Друг е въпроса,че не можех да си вдигна ръцете и всякакво миене на коса беше трудна мисия.Накланях си главата в страни и колкото успявах,шампоанисвах.
И така първите 10-на дни.

# 627
Чи лу, не съм съгласна с  това, което си написала за доц. Тепавичарова и д-р Стоянов. Казваш, че на твоята операция е имало трима доктора - доцентката,  сина й Романски и д-р Комитски. Защо мислиш, че върху теб е имало 6 ръце, които в купом са те рязали, кърпили и т.н? Не се заяждам, да не ме разбереш погрешно. Д-р Романски е  асистирал на майка си, демек държал е екартьора, а Комитски като стажант само е гледал. Всеки опериращ има асистент, без значение дали става въпрос за пластичен хирург, сърдечен или коремен. Има и сестри, поне 2 - операционна и анестезиологична. Хирургията наистина си  е екипна работа.
Доцентката си беше в час до последно и си работеше на пълна пара. В последните години определено си подбираше пациентите и отказваше случаи, но според мен го правеше, за да си пази името, а не защото се е уморила или не може. Въпреки, че мен безцеремонно ме изгони, показвайки ми вратата с пръст, не мога да отрека, че беше добра в работата си. Аз бях труден случай, с 3-та степен капсулна контрактура и надмускулни импланти. Просто не й се занимаваше с мен.
Д-р Стоянов се съгласи да ме оперира. Отстрани капсулата, премести имплантите под мускула и ми направи липофилинг, който при мен беше абсолютно наложителен,  заради атрофия на млечните жлези и изрязаната дебела капсула. Всичко това направи в една операция, та не знам какво имаш предвид, че вече не прави 2 в 1. Ето снимка на гърдите ми, като искам да подчертая, че добиха този вид чак след няколко месеца.
Скрит текст:
На снимката в ляво съм с надмускулните импланти и капсулна контрактура, на тази в дясно - след намесата на д-р Стоянов.

А що се касае за измислените анкети във фейсбук - не са релевантни изобщо. Само преди 3 месеца в подобна анкета  д-р Стоянов беше на първо място, със значителна преднина. Всеки ден да пускат класации, все различно ще излиза, защото в крайна сметка не всички гласуват, не всички виждат публикацията, не всички оперирани жени членуват в групи и още много други фактори.Всичко е много относително. Няма такова понятие като най-добър хирург.

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 09:16 от Mili2018

# 628
Адоралова, завиждам ти, че си се къпала. Аз 10дни от кръста нагоре  ще кисна в собствен сос, забърсван с мокри кърпи😆 Знам ги тези лепенки, ползвала съм ги за разпран и шит крак. Ама сега казаха не.

Мили, разликата между стажант и специализант е огромна. Стажантът е студент, който само гледа, а специализантът - дипломиран лекар, който е учил 6 г., взел е всички изпити, дали са му диплома и е положил хипократовата клетва. Ако един специализант по каквато и да е хирургия 5 г само гледа, ще вземе специалност в другия живот. По тая логика, може да се научи да оперира и от клипчета в нета. Познавам един такъв, който само чака шефът да каже: "давай, ти си". Специализацията си е работа за която взимат заплата, а никой не дава заплата само за гледане.
На Стоянов и Тепавичарова също някога, някой, докато са специализирали им е дал шанс за да станат толкова добри.

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 18:36 от Чи лу

# 629
Mili,снимката в ляво е преди намесата на др Стоянов ли?
или и двете са след неговата намеса,но с изминало време между тях.

В ляво снимката меко казано ме изненадва - "wtf се е случило на това момиче? То ни форма,ни по размер се доближават дори,все едно 2 различни по големина импланти са й поставени на две различни места? "

И аз смятам,че 'най-добрият" лекар няма никъде по света.И топ име да са по целия свят,все ще има случаи и пациенти,с които не могат да се справят на пефектно ниво.
Мен също ме оперираше екип и смятам,че така трябва - хирург,анестезиолог, 2 или 3 сестри.
Колкото повече ръце и мозъци,толкова по-сигурна се чувствам.
Може и да е имало още,но само те минаха в стаята ми да се представят преди самата операция.Мен ме приспаха още в стаята и дори нямам идея как изглежда операционната.

Общи условия

Активация на акаунт