Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 10)

• 21 237
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Ангелова, възможно е да е от зъбите. Обаче имай предвид, че имунитетът покрай никненето спада и е възможно да е лепнала нещо. Заведете я да я чуят, когато можете, поне, това е моят съвет.
Аз ще изненадам ли някой, ако кажа, че вкъщи отново има болен? Малката е с 38.6 и сополи на килограм.

# 346
  • Велико Търново
Вещичке, и при нас е такова положението, обръща се единствено на "къде е Сузи" (котката). Сега се опитваме да я научим къде е мама, тати, но греда, хич не ни отразява.

ММ само я тормози, понеже според него била голяма и вече трябвало да ги научи тези неща .... Уча я да казва чао, да даде пет, но единственото което прави е да дава боц и то избирателно 😃😃.

Напълних едно шише с боб, даже не го погледна, около нея има само празни шишета, подаръчни чантички и един празен фотоалбум, за играчките да не говоря как сме ги накичили по дивана, понеже не са ѝ интересни.

Животните със сигурност помагат при развитието на децата. Виждам го по Виктория, тя нямаше интерес да лази и да се изправя, но котката доста я стимулира като ѝ се вреше, сега горката се чуди къде да се крие. Дори излиза от стаята, а това не се случва ако ММ е в нея 😅😅.

Децата така или иначе ще проядат твърда храна, ние не трябва да им я даваме със страх, че може да се задавят (така съм чела, че усещали). Голям шок е когато се задавят, но добре че си реагирала адекватно. Аз първият път в паниката си хукнах да викам ММ. Вчера бях сама и реагирах точно като теб.

Неизвестна, направо се съсипахте, опитайте да смените климата за седмица, ако имате тази възможност.

# 347
Божидар знае "къде е Тати" и до там. Пищи все едно не знам какво станало като изляза от стаята, но като го питат "къде е мама" не ме поглежда. Баща си ще го посочи още малко.

Поредна ужасна нощ.
Заспа в 19ч, днес успяхме на време.
11 мляко
1 люшкане
2:30 будуване до 4:30 и в 6 се събудихме.... Страхотно! Disappointed Relieved

# 348
И ние сме тук, пиша съвсем набързо,че ще ходя да работя след малко.
Детегледачката му се отрази много добре, идва си изморен и гладен, яде значително повече.
Там спи два пъти по час, а два дни беше спал само веднъж, чудя се как е възможно. Но беше отпуснат и кисел.
Лизи не го мисли толкова яденето, и при нас порциите са горе-долу така.
Задържа се изправен и се мести леко по дивана, но не може да сяда сам.
Иначе много добре знае къде е котката. Притеснявам се малко, че само аз му говоря на български и не знам какво разбира.
Аз съм настинала вече цяла седмица, боли ме гърлото, само се моля да не го хване малкия.
После ще дописвам.

# 349
  • Пловдив
Неизвестна, какво става с вас? 😕 Много неприятно само да сте болни, не можеш дъх да си поемеш.. Бързо да се оправяте. Heart

Plamingo, махането за "Чао!", го практикуваме от доста време.. може би от 4-5 месец всяка сутрин като изпращаме татко на работа. Честно казано, изобщо не очаквах да се научи сега.
От 6-я месец я уча да пие вода със сламка и още се улива (ее, по-малко от преди 🙂 )

Меджик, твоя Божко е изключително активен и енергичен, много бързо се разви той! Дано скоро успееш и да се наспиваш. Не знам дали е скок в растежа или нещо друго. Има ли как да се опитваш да го учиш поне да не заспива на ръце, а да го оставяш в кошарата и да му пееш? Или е пробвано вече?

Съгласна съм, че животните стимулират развитието на децата. Жалко, че нямаме животинка у дома и Йонито да се надъхва да пълзи и да се изправя.

# 350
Неизвеста, не съм убедена, че вярвам на тия неща, ама направо някой ви е урочасал.

Да, не трябва със страх, просто много ми е прясна случката. Иначе тъкмо вчера й поръчах едни бебешки бисквити за гризане.

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 10:07 от NI_CI

# 351
  • София
Нали скоро се похвалих, че и избиха горе два зъба, то реално бяха много подути, с на по две места разцепен вече венец. Чудя се дали може да и е спаднал имунитета и от там да идват тия сополи, защото от онзи ден вече се показаха повече и се виждат зъбите по цялото протежение на венеца. Засега няма да я водя на лекар, ще тичаме до неотложния кабинет, ако нещо се наложи през почивните дни.
Може би защото тъкмо онзи ден си говорех с ММ как в неделя той ще е почивка, дават го 20 градуса и слънце и се радвах как за първи път от не знам колко време ще сме здрави всички. Даже планувах да ходим до зоологическата. Мрън, Мрън.
За урочасването, да, вече почвам и аз да го мисля. Щом шефът на ММ му е казал да ходи при някаква баба да ни бае, смятай.

# 352
Kateto-S. Не ме търпи да му пея, нито да го галя. До преди 3-4 дни кошарата беше Казан с вряла вода. Сложа ли го моментално се събуждаше, а буден ъпсурд. Той се изправя и пълзи от 2-3 месеца, все още с отварянето на очите това е първата работа, още ли е развълнуван от това си умение, не разбирам.
Пея като сменям памперс, за да седи мирен и като си играем, тогава спира всичко и ме слуша, но звуците при заспиване го изнервят повече.
Снощи бяхме издърпали въженето на една пееща луничка. Тя свирила до някъде и въжето се заклещило. Отивам да го на местя вечерта, пипнах играчката да я махна от леглото и тя се разпя. Той се ядоса взе да бута одеалото и да сумти "кви са тия звуци ся дето пак ми пускат" така изглеждаше.

Винаги преди да стигнем до приспиване на ръце, първо опитвам сам, защото все пак понякога се получава, е скоро не де.
Някъде пропускам някоя минута, +- 5-10 и го изтървам явно.
Дърпаме пердета та, слагам бибата, той се обръща да се омилква в лицето ми, свалям панталоните и чорапите и слагам в леглото, той знае че това значи сън и е имало случаи в които се обръща, лицето трябва да му във възглавницата или чаршафа, да е сгушен, и заспива.... На някои празници обаче Grinning
Другия сценарии - започва да обикаля леглото, пее си за сън... 6372819 пъти го връщам от края на леглото (другия вариянт е да го оставя да падне) , той се изнервя, не иска да галя, да пея, да го пипам, ядосва се повече, и когато не успее след 64828 обиколки и ровене в чаршафите започва да реве... Вземам го и заспива за 5-10мин на ръце.
За да го оставя в кошарата сме сложили едно олекотено около главата му, да е обгърнат и да има къде да  се сгуши и да си забие носа.
Сложа ли го сам да заспи в кошарата, се изправя и започва да плаче, няма шанс да заспи там сам на този етап. Никога не е заспивал в кошарата. В некст ту ми - то успяваше. Снощи с носталгия пак гледах снимки и си припомнях...

Много искам кученце, но още не съм (то и никога няма) превъзмогнала загубата на нашето. Все още всичко си стои вкъщи, все едно ще дойде днес да си играем Cry

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 10:11 от Miss AG

# 353
Меджик и аз мисля, че ако имаш възможност трябва вече да се обърнеш към консултант по сън....
Аз по едно време исках да пробвам с консултант, но успях някак да оправя нещата. Тогава четох препоръки, най ми направи впечатление Йоана от "мамо спи ми се". Другото, ако пускаш някакви изследвания на Божко, пусни му и един феритин... Въпреки, че въобще не изглежда, като дете с дефицит на желязо, но знае ли човек. Знам, че при нисък феритин, въпреки че хемоглобина е в норма, децата не спят и се будят на всеки час през ноща. Консултантите по сън, насочват и към изследвания, така че и това може да ти е от полза.

При нас уменията са доста по назад, Яна дава пет, боц, прави ми бибит на носа и от днес пляска. Сами не прави нищо от тези неща, бях го научила преди време, но е забравил и сега не иска да се научи пак. Търкалят се много активно, така се придвижват до целта. Яна, започна да се вдига на 4 крака и да се клати, така и заспива... Последните дни имаме проблем с приспиването, пак започнах да друсам Сами на ръце от два дни , но друго не дава ефект. А като си помисля, че толкова беше отвикнал с това приспиване на ръце, че миналата седмица, въобще не успявах да го приспя на ръце, приемаше го за игра, но ето, пак се върнахме с крачка назад .  Мисля да пробвам метода "вземи - остави", казват, че на 5ти ден започват да заспиват сами. Но още се навивам, трябва да подготвя нервната си система Joy тази нощ Сами се събуди няколко пъти, мисля че корем го боля, вчера ми дадох пюре с риба и зелен боб, дано е от него и тази нощ да спим. Въпреки, че нещо имам проблем със съня, децата спят, аз гледам в тавана до 3:00ч и 7:00ч не мога да се отлепя от възглавницата, за да нахраня децата. Та и аз другата седмица щв изследвам феритин, хемоглобин, щитовидни хормони.

Редактирам, че се сетих, мойте въобще не искат попара, и ме притеснява захранването с по едро пюре, давах няколко пъти пюре +8, давят се и след първата хапка отказват да ядат повече.
Баба ми донесе домашни ягоди, кога мога да дам от тях на децата и трябва ли да се обработват преди това по някакъв начин?

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 11:59 от Lizi:) :)

# 354
Lizi това обсъждахме с ММ. В момент нямаме възможност, но се надявам скоро да мога. Искам помощ определено.
Днес пак нищо не се връзва,пак ще имаме проблеми.
Той стана в 6 и му се доспа в 8ч.
Спа до 9:20. Следващия сън идва към 12 +-5 - 10мин. САМО ЧЕ трябва да обядва в 13ч. Трябва да го задържа до 13ч, което минава в графа преумора. Ако не го задържа ще стане към 13ч. По този начин третата дрямка пак ни е в кърпа вързана. Лошото е че тя се пада към 16ч, а той ще заспива за вечерен сън в 19ч... Как да го наглася това спане. Сутрин не издържа повече, спи му се защото не е спал цяла нощ.

Ягоди съм давала от паучове много малък %.
Вчера имах пресни и го пробвах, но ги обелих. Някъде прочетох, че алергени всъщност са семчиците. Той не я хареса така или иначе имаше физиономии Grinning

Пробвах метода вземи остави. С часове, изнервя се повече, в един момент не мога да го върна в леглото. Скопчва се за мен като пиявица.
Много пищи като ме види да излизам от стаята, Мале ужас.... Тичам до тоалетната и оттам започвам да викам да ме чува Animal See No Evil

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 14:09 от Miss AG

# 355
Меджик, Аз бих направила следното....

Първа дрямка ти е била от 8:00ч - 9:20ч

Втора дрямка 12:00 - 12:30, 40

Трета дрямка 15:15 - 15:45

Нощен сън 18:50 - 19:00ч

Мойте правят две дремки, когато са станали по късно сутринта и първата дрямка им идва към 11:00ч иначе се преуморяват.

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 12:44 от Lizi:) :)

# 356
Меджик и аз мисля, че ако имаш възможност трябва вече да се обърнеш към консултант по сън....
Аз по едно време исках да пробвам с консултант, но успях някак да оправя нещата. Тогава четох препоръки, най ми направи впечатление Йоана от "мамо спи ми се". Другото, ако пускаш някакви изследвания на Божко, пусни му и един феритин... Въпреки, че въобще не изглежда, като дете с дефицит на желязо, но знае ли човек. Знам, че при нисък феритин, въпреки че хемоглобина е в норма, децата не спят и се будят на всеки час през ноща. Консултантите по сън, насочват и към изследвания, така че и това може да ти е от полза.

При нас уменията са доста по назад, Яна дава пет, боц, прави ми бибит на носа и от днес пляска. Сами не прави нищо от тези неща, бях го научила преди време, но е забравил и сега не иска да се научи пак. Търкалят се много активно, така се придвижват до целта. Яна, започна да се вдига на 4 крака и да се клати, така и заспива... Последните дни имаме проблем с приспиването, пак започнах да друсам Сами на ръце от два дни , но друго не дава ефект. А като си помисля, че толкова беше отвикнал с това приспиване на ръце, че миналата седмица, въобще не успявах да го приспя на ръце, приемаше го за игра, но ето, пак се върнахме с крачка назад .  Мисля да пробвам метода "вземи - остави", казват, че на 5ти ден започват да заспиват сами. Но още се навивам, трябва да подготвя нервната си система Joy тази нощ Сами се събуди няколко пъти, мисля че корем го боля, вчера ми дадох пюре с риба и зелен боб, дано е от него и тази нощ да спим. Въпреки, че нещо имам проблем със съня, децата спят, аз гледам в тавана до 3:00ч и 7:00ч не мога да се отлепя от възглавницата, за да нахраня децата. Та и аз другата седмица щв изследвам феритин, хемоглобин, щитовидни хормони.

Редактирам, че се сетих, мойте въобще не искат попара, и ме притеснява захранването с по едро пюре, давах няколко пъти пюре +8, давят се и след първата хапка отказват да ядат повече.
Баба ми донесе домашни ягоди, кога мога да дам от тях на децата и трябва ли да се обработват преди това по някакъв начин?
Аз дадох ягоди със семките както са цели(и пюрирам като добавям към кисело мляко)Дадох и малини. На мен ми харесва метода за въвеждане на алергените рано. Приеха са добре! Пламена обожава ягоди и боровинки,малините по не и харесват. От 10 дни давам пресни плодове нищо не минавам през термична обработка ☺ Единствено ги кисна 2 часа в студена вода☺

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 13:37 от Милото

# 357
Меджик, Аз бих направила следното....

Първа дрямка ти е била от 8:00ч - 9:20ч

Втора дрямка 12:00 - 12:30, 40

Трета дрямка 15:15 - 15:45

Нощен сън 18:50 - 19:00ч

Мойте правят две дремки, когато са станали по късно сутринта и първата дрямка им идва към 11:00ч иначе се преуморяват.

Лизи направо си правя скрийшот. Благодаря! Kissing Heart
Аз толкова ли съм забила и деградирала, че не мога да го наглася така Disappointed
Тъкмо кроим планове с ММ, днес почива, кой, кога и как ще се наспи... Че той залита чак от умора

# 358
MissAG ,   а защо да зазпива задължително в 19ч? Сложи го в 16 за последна дрямка до към 16 :45 и най  - късно до 20ч ще му се доспи.
При нас горе долу е така , когато има 3 дремки :
Първа от 10 до 10:40
Втора от 13 до 14
Трета от 17:15  най - късно до 18ч
И заспива в 20 :30 ч
А Ако са две дремките втората трябва да е поне до към 16ч , за да издържи примерно до 19 и 30ч.Но това е при нас
Ади заспа в количката без биба - това и се случва за трети път и ми дава надежда , че ще я отуча Simple Smile
Днес ходих за обувки, от наличното в магазина ми допаднаха само Колев и Колев - мека им е подметката, взехме 17/18 размер , като са на ръба , но така или иначе после ще купим сандалки.Решила съм да я изкарвам всеки ден по малко с уоукъра навън или да се държи на пейка/пързалка около блока за баланс преди да проходи..

# 359
  • Велико Търново
Плодовете и салатите аз ги изкисвам с вода, преди слагах сол или сода, но вече ги кисна само във вода. Вики така си ги хапва, но можеш да ги намачкаш с кисело мляко или някакъв друг плод на пюре.

Общи условия

Активация на акаунт